Follow us

Jane Fonda | Η σταρ του σινεμά που από sex symbol μεταμορφώθηκε στην πιο δυναμική ακτιβίστρια του Hollywood

Η διάσημη ηθοποιός συμπληρώνει αισίως τα 85 της χρόνια.

MissBloom TEAM
Jane Fonda Splash News / Ideal Image

Οι μεταμορφώσεις της στην προσωπική της ζωή, αλλά και στον κινηματογράφο, θα μπορούσαν να χαρακτηριστούν και οβιδιακές, αλλά σίγουρα είχαν ένα κοινό στοιχείο, το πάθος, μία πρωτόγνωρη ορμή. Η Jane Fonda στο ξεκίνημά της τα είχε όλα καθώς διέθετε ομορφιά, γοητεία, λάμψη στον φακό, μαχητική προσωπικότητα, την τύχη να πέσει στα χέρια εξαιρετικών σκηνοθετών, αλλά και ένα από τα πιο βαριά ονόματα στο χώρο της σόου μπιζ. Ο πατέρας της Henry Fonda, υπήρξε ένας από τους μεγαλύτερους σταρ της χρυσής εποχής του Χόλιγουντ, αλλά και ένας από τους σημαντικότερους και επιδραστικούς Αμερικάνους ηθοποιούς όλων των εποχών, ενώ και ο αδελφός της Peter Fonda, το πιο "άτακτο" παιδί της οικογένειας, είχε τη δική του αξιοσημείωτη πορεία στο σινεμά.

Οι μεταμορφώσεις της Jane Fonda

Η Jane, η οποία συμπληρώνει αισίως τα 85 της χρόνια (γεννήθηκε στις 21 Δεκεμβρίου του 1937), βγήκε στο προσκήνιο ως μοντέλο, έγινε γρήγορα ερωτικό σύμβολο, καταξιώθηκε καλλιτεχνικά κάνοντας σπουδαίες ταινίες, έπεσε με τα μούτρα στην πολιτική και έφτασε στα άκρα ως υπερασπίστρια των Βορειοβιετναμέζων, στον πόλεμο του Βιετνάμ, χαρακτηριζόμενη και "Hanoi Jane". Στη συνέχεια, τα έφερε όλα τούμπα, κάνοντας μόδα το αερόμπικ και τις… 45άρες, κερδίζοντας εκατομμύρια δολάρια, πέρασε στην αντιπέρα όχθη, με ένα θεαματικό γάμο, με τον "mister CNN", Ted Turner, τον οποίο χώρισε και στα γεράματά της επέστρεψε σε μια πιο συμβατική ακτιβιστική δράση, για το περιβάλλον, τη δημοκρατία, τη γυναικεία χειραφέτηση, τα ανθρώπινα δικαιώματα. Και βεβαίως έχοντας να διαχειριστεί μία καριέρα που διασχίζει έξι δεκαετίες, βρίθει τιμητικών διακρίσεων και βραβεύσεων (δύο Όσκαρ, πάμπολλες Χρυσές Σφαίρες κλπ) και αρκετές αξιομνημόνευτες ερμηνείες σε σπουδαίες ταινίες που σημάδεψαν εποχές.

Η γαλαζοαίματη μητέρα και η αυτοκτονία

Γεννήθηκε στη Νέα Υόρκη το 1937, από την Francis Ford Seymour, μακρινή απόγονο της Jane Seymour, η οποία ήταν η τρίτη σύζυγος του βασιλιά της Αγγλίας Ερρίκου του Ή και τον Henry Fonda, όταν ο κορυφαίος ηθοποιός έμπαινε δυναμικά στα κινηματογραφικά στούντιο. Δυστυχώς, η μητέρα της, που αντιμετώπιζε ψυχολογικά προβλήματα, αυτοκτόνησε όταν η Jane ήταν 13 χρόνων, ενώ ο πατέρας της ξαναπαντρεύτηκε την Susan Blanchard.

Δείτε περισσότερα στο madamefigaro.gr

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για τάσεις και νέα στη Μόδα, Celebrity και Gossip News στο missbloom.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ