Follow us

Η Παυλίνα Βουλγαράκη αγαπάει την καλοπροαίρετη κριτική, τα ταξίδια και να ακούει τα τραγούδια της

Η χαρισματική τραγουδοποιός εγκαινιάζει το 2023 με 4 μοναδικές εμφανίσεις!

MissBloom TEAM
Παυλίνα Βουλγαράκη Courtesy of Παυλίνα Βουλγαράκη

Είναι η όμορφη νεράιδα της ελληνικής μουσικής σκηνής. Ένα πλάσμα ταλαντούχο, φωτεινό και αισιόδοξο. Ένα πλάσμα που ξέρει με κάθε της εμφάνιση να μαγνητίζει το κοινό το οποίο την ακολουθεί και την τιμά σταθερά από την αρχή της καριέρας της. Η Παυλίνα Βουλγαράκη, δεν είναι ακόμη μία ταλαντούχα τραγουδοποιός. Είναι μία καλλιτέχνιδα που μέσα από τη μουσική της πρεσβεύει την αγάπη και την ελπίδα.

Έπειτα από τις 12 sold out συναυλίες στο Half Note κατά τη διάρκεια του 2022, η Παυλίνα επιστρέφει στην αγαπημένη της μουσική σκηνή για 4 μοναδικές και ξεχωριστές εμφανίσεις. Λίγο πριν την πρεμιέρα της, στις 5 Ιανουαρίου, μιλήσαμε με τη δημοφιλή καλλιτέχνιδα για μουσική, συναισθήματα και φυσικά όνειρα!

Eπιστρέφεις για 4 μόνο εμφανίσεις στο αγαπημένο σου Half Note, κάνοντας θα λέγαμε κατά κάποιο τρόπο ποδαρικό στη νέα χρονιά. Ποια είναι τα συναισθήματά σου και τι περιμένεις από αυτή τη συνεργασία;

Περιμένω επικοινωνία, σύνδεση, έκφραση και να περάσουμε καλά. Η συνεργασία ξεκίνησε πέρσι με 12 sold out παραστάσεις, στην πραγματικότητα παίζαμε όλη την σεζόν, οπότε σε πρώτη φάση νιώθω οικεία. Χαίρομαι πολύ που επιστρέφω στο Half Note. Με συνοδεύει μια ομάδα μουσικών που είναι ένας κι ένας, αισθάνομαι περήφανη που τους έχω δίπλα μου. Το πρόγραμμα είναι εντελώς διαφορετικό από πέρσι. Ελάχιστα σημεία κρατήσαμε. Επικρατεί φέτος θα έλεγα το λαϊκό στοιχείο. Κάτι εντελώς ξένο για εμένα ερμηνευτικά.

Τραγουδάς, γράφεις, συνθέτεις και μάλιστα με τεράστια επιτυχία. Από πού αντλείς την έμπνευσή σου;

Ευχαριστώ πολύ. Από τον κόσμο εκεί έξω. Από τον κόσμο μέσα στο κεφάλι μου. Η έμπνευση είναι κάτι σχετικό. Σε πιάνει σε ανύποπτο χρόνο κάποιες φορές αλλά εάν μπορέσεις να ζεις μ’ εκείνη την κουβαλάς μέσα σου καθημερινά. Εμπνέεσαι, εμπνέεις κι αυτός είναι ένας τρόπος ζωής. Είναι αλήθεια πάντως πως για 2 λεπτά έμπνευσης μπορεί να χρειαστεί να περιμένεις μια ολόκληρη ζωή.

Όταν ξεκινούσες την ενασχόλησή σου με τη μουσική, φανταζόσουν ποτέ την τεράστια απήχηση που θα είχε η δουλειά σου;

Δεν αισθάνομαι ότι υπάρχει τεράστια απήχηση. Κι ούτε υπάρχει να σου πω την αλήθεια. Αλλά αισθάνομαι πάρα πάρα πολύ τυχερή κι ευλογημένη που έχω την δυνατότητα να ανακοινώσω 4 παραστάσεις λίγες εβδομάδες πριν σ’ έναν εμβληματικό χώρο που αγαπάω πολύ και ήδη οι θέσεις είναι περιορισμένες. Δεν μπορώ να σκεφτώ μεγαλύτερη ευλογία από το να κανείς αυτό που πραγματικά αγαπάς. Από τέλη Γενάρη ξεκινάμε και τις Τετάρτες να κάνουμε παραστάσεις στη Θεσσαλονίκη.

Η Παυλίνα Βουλγαράκη αγαπάει την καλοπροαίρετη κριτική, τα ταξίδια και να ακούει τα τραγούδια της

Έχεις καταφέρει πολλά σε σύντομο χρονικό διάστημα. Ποιο είναι το μυστικό της επιτυχίας σου;

Ασχολούμαι με την μουσική 10 χρόνια! Τα κλείνω φέτος. Η σταθερή και συνεχής δουλειά, η αφοσίωση και η παρουσία, η δύναμη ή σωστότερα η πίστη να μην το βάζεις κάτω ακόμα κι όταν όλα πάνε ανάποδα.

Έχεις συνεργαστεί με ιερά τέρατα της μουσικής. Ποια συνεργασία ξεχωρίζεις και ποια είναι αυτή που θα ήθελες, αλλά δεν έχεις πραγματοποιήσει ακόμη;

Ο Λαυρέντης Μαχαιρίτσας, η Δήμητρα Γαλάνη κι ο Ψαραντώνης με καθόρισαν. Από τον κάθε ένα έμαθα διαφορετικά πράγματα που άλλαξαν την οπτική μου στα πράγματα. Θέλω με πολλούς να συνεργαστώ. Οτιδήποτε προκύψει πηγαία και φυσικά ως συνεργασία με ενδιαφέρει πολύ!

Αν έπρεπε να επιλέξεις ένα μόνο από τα τραγούδια σου, ποιο θα ήταν αυτό;

Δύσκολη ερώτηση (γέλια). Τα καινούργια που γράφω τώρα με τον συνεργάτη μου Σεραφείμ Γιαννακόπουλο, μου αρέσει να τα ακούω στο σπίτι μου, νιώθω σαν να είναι η μουσική κάποιου άλλου που απολαμβάνω και θαυμάζω. Αναγνωρίζω απόλυτα πόσο ψωνίστικο ακούγεται και είναι αυτό που λέω. (γέλια). Από τα παλιά ίσως να έχω μια αδυναμία παραπάνω στο "έλα λίγο πιο κοντά".

Μίλησες πρόσφατα με ειλικρίνεια για την κακοποιητική σχέση στην οποία έχεις υπάρξει στο παρελθόν. Για ποιο λόγο πήρες την απόφαση να το κάνεις;

Επειδή ερωτήθηκα σ ένα πλαίσιο σαφές. Που είχε ως στόχο την γυναικεία ενδυνάμωση και την εξάλειψη της κακοποίησης. Είχα όντως πράγματα να πω και τα είπα.

Παυλίνα Βουλγαράκη

Τα αρνητικά σχόλια πώς τα αντιμετωπίζεις;

Πολύ κουλ. Μικρή τρελαινόμουν ακόμα κι αν μου έλεγες ότι ο τάδε καλλιτέχνης είπε αυτό για εσένα. Τώρα αισθάνομαι τόσο σίγουρη για αυτό που κάνω (όχι ότι είναι καλό αλλά ό, τι βγαίνει από την ψυχή μου) που δεν υπάρχει κανένα θέμα. Η καλοπροαίρετη κριτική επίσης μ' ενδιαφέρει πολύ.

Εκτός από τη μουσική, τι άλλο αγαπάς να κάνεις στην καθημερινότητά σου;

Με την πρώτη ευκαιρία φεύγω εκτός Αθηνών. Κατά τα άλλα βόλτες με τον σκύλο μου τον Κάρολο, να ακούω μουσική, να βλέπω σειρές και ταινίες. Να ζωγραφίζω, να κάνω κολάζ. Να περνάω χρόνο με ανθρώπους που αγαπάω. Να χουχουλιάζω ανελέητα ακούγοντας podcast του huberman και του Fridman.

Ο έρωτας και η συντροφικότητα τι ρόλο παίζουν στη ζωή σου;

Δεν ξέρω έχω μπερδευτεί να σου πω την αλήθεια. Ήμουν πάντα σε σταθερές και μεγάλες σχέσεις. Αυτό έχει αλλάξει τον τελευταίο ένα μισή χρόνο. Στην αρχή φοβόμουν πολύ, τελικά μου έδωσε χρόνο να καταλάβω τι θέλω, πως περνάω καλά ως μονάδα. Ποιες παρέες απολαμβάνω.

Ποιοι είναι οι στόχοι σου για τα επόμενα 5 χρόνια;

Να κάνω την μουσική που μου αρέσει, όπως μου αρέσει και να μπορώ να ζω από αυτήν. Έχει αρχίσει ήδη το πρώτο σκέλος να συμβαίνει σε έναν βαθμό. Να έχω μια βάση εκτός Αθηνών. Να κάνω τα ταξίδια που θέλω. Να εξασκώ την ευγένεια και την αισιοδοξία. Να έχω τους φίλους μου και τα αδέρφια μου στην ζωή μου βράχους και πυλώνες.

Μία ευχή για το 2023;

Εύχομαι υγεία σε όλους τους ανθρώπους. Κουράγιο σε όσους το χρειάζονται. Να μην παίρνουμε τους εαυτούς μας τόσο πολύ στα σοβαρά. Να απολαμβάνουμε την ζωή.

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για τάσεις και νέα στη Μόδα, Celebrity και Gossip News στο missbloom.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ