Follow us

Coco Chanel | Η μυστική ζωή της διάσημης socialité ως πράκτορας των Ναζί

Η Coco Chanel ήταν η γυναίκα που άλλαξε την ιστορία της μόδας. Αλλά η ιστορία δεν την φέρθηκε τόσο καλά μια που την ενοχοποίησε για φιλοναζιστική συμπεριφορά.

MissBloom TEAM
Coco Chanel Youtube

Η Coco σπάνια παραδεχόταν ότι ήταν μια φτωχή επαρχιωτοπούλα που μεγαλούργησε στη μόδα. Σχεδόν ποτέ δεν αναφερόταν στο Ποντεΐγ της Νότιας Γαλλίας, όπου γεννήθηκε. Προτιμούσε να διαδίδει ότι ανήκε στην υψηλή κοινωνία.

Η μητέρα της Jeanne, μια σκληρά εργαζόμενη πλύστρα ερωτεύτηκε τον τυχοδιώκτη και άεργο γόη Αlber ο οποίος και την εγκατέλειψε έγκυο! Επανήλθε στην οικογένεια όταν η μητέρα της έκανε τον γιο.

Η Gabrielle ήρθε στη ζωή στις 19 Αυγούστου 1883, στο θυρωρείο ενός φιλανθρωπικού ιδρύματος στο Σομίρ και απεβίωσε στις 10 Ιανουαρίου του 1971.

Η μητέρα της αρρώστησε στην τέταρτη εγκυμοσύνη της. Μια μορφή άσθματος χειροτέρευε χρόνο με το χρόνο, ώσπου στα 32 της έχασε τη ζωή της από βρογχίτιδα. Η Gabrielle τότε ήταν 12 χρόνων, αλλά στις διηγήσεις έλεγε πως ήταν μόλις δύο ετών, καθώς έκρυβε δέκα χρόνια από την ηλικία της.

Ο τυχοδιώκτης Αlber, όταν επέστρεψε από το ταξίδι του, έστειλε τις κόρες του σε ορφανοτροφείο. Πάντως, η Coco στις ιστορίες της δεν μιλούσε πολύ γι’ αυτήν την περίοδο της ζωής της. Ανέφερε ότι μετά το θάνατο της μητέρας της, ο πατέρας της την έστειλε "στις κακές γεροντοκόρες αδερφές του κι εκείνος έφυγε για την Αμερική”.

Ο πρώτος "χρυσοθηρικός" έρωτας

Ο ευκατάστατος πρώην αξιωματικός του ιππικού, Εtienne Balsan ήταν ο πρώτος εραστής της, στα 23 της. Έζησε τρία χρόνια στον πύργο του και ντύθηκε με πέρλες, διαμάντια κι ακριβά ρούχα. Είχε αρχίσει να πετυχαίνει το στόχο της μέσω του Balsan, ο οποίος τη βοήθησε να εγκατασταθεί σε μια γκαρσονιέρα στο Παρίσι, όπου έφτιαξε και τα πρώτα της καπέλα. Η σχέση της με τον καλομαθημένο κληρονόμο έπρεπε να τελειώσει, καθώς με την άρνησή του να της ανοίξει μαγαζί, έβαζε "φρένο” στα όνειρά της.

Ο δεύτερος "αποδοτικός" έρωτας

Μετά τον Εtienne Balsan, η Gabrielle στράφηκε στον καλύτερο φίλο του, τον Arthur Capel ή Boy". Ήταν η πρώτη μεγάλη της αγάπη. Πλούσιος κι αυτός, "καρπός” του παράνομου έρωτα ενός τραπεζίτη, αλλά αυτοδημιούργητος. Ο νέος της σύντροφος πλήρωσε την προκαταβολή για το πιλοποιείο της οδού Καμπόν 21, το οποίο εγκατέλειψε, τρεις μήνες πριν σκοτωθεί σε τροχαίο ο Capel. Ήταν η μοναδική φορά που την είδαν να κλαίει: "ή θα πεθάνω κι εγώ ή θα τελειώσω αυτό που αρχίσαμε μαζί ”, φέρεται να είπε, τότε.

Δείτε περισσότερα στο womantoc.gr

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για τάσεις και νέα στη Μόδα, Celebrity και Gossip News στο missbloom.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ