Follow us

"Καρκίνος. Τον κοιτάω στα μάτια. Αν τον φοβάμαι; Φυσικά και τον φοβάμαι."

Η συγκινητική εξομολόγηση της δημοσιογράφου για την εμπειρία της με τον καρκίνο.

MissBloom TEAM
Μυρτώ Κάζη Instagram

Μία συγκινητική και άκρως εξομολογητική ανάρτηση έκανε πριν από λίγες μέρες, στον προσωπικό της λογαριασμό στο Instagram η Μυρτώ Κάζη, με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα κατά του Καρκίνου.

Παγκόσμια Ημέρα Καρκίνου | Ο Αντίνοος Αλμπάνης δημοσίευσε φωτογραφία μέσα από το νοσοκομείο "ο πόνος αυτός δε μοιράζεται"

Η γνωστή δημοσιογράφος και επιχειρηματίας ανήρτησε μία φωτογραφία από το δωμάτιο ενός νοσοκομείου ενώ έγραψε τη δική της, συγκλονιστική εμπειρία με τον καρκίνο υπογραμμίζοντας συγκεκριμένα πως η σχέση της με αυτή την αρρώστια μετράει είκοσι ολόκληρα χρόνια.

"Η σχέση μου με τον καρκίνο.

Μετράει 20 χρόνια από εκείνο το βράδυ όταν ήμουν στο Λύκειο και έμαθα για τον μπαμπά μου. Έκτοτε η σχέση κρατάει και εξελίσσεται.

Τα πρώτα χρόνια δεν μπορούσα καν να πω το όνομά του. Σταδιακά έλεγα τη λέξη στα αγγλικά. Μετά έλεγα η λέξη από "κ". Σήμερα πλέον μπορώ και το λέω.

Καρκίνος.

Και τον κοιτάω στα μάτια.

Αν τον φοβάμαι; Φυσικά και τον φοβάμαι. Τον μισώ με όλη μου την καρδιά. Και όποια συμβουλή κι αν σας δώσουν επ´αυτού θα είναι πάντα τραγικά λάθος. Γιατί κανείς δεν μπορεί να σε συμβουλεύσει. Να σε καταλάβει. Να σε νιώσει.

Τι θέλει ο καρκίνος;
Πρόληψη αλλά και τύχη.
Δύναμη του ασθενή και έναν πολύ καλό γιατρό.
Υπομονή και χαμόγελο.

Δεν ξέρω αν υπάρχει σπίτι χωρίς καρκίνο και ίσως έτσι πρέπει να τον αντιμετωπίσουμε. Όχι σαν κάτι μοναδικό που συνέβη μόνο σε εμάς. Είναι οικουμενικός ο σιχαμένος. Ας τον ονομάσουμε, ας τον κοιτάξουμε στα μάτια και πάμε να τον παλέψουμε.

Εδώ, δυο από τις δεκάδες φωτογραφίες που έχω στο κινητό μου από τις συνομιλίες μου με τον Τάσο ή τις φίλες μου.

- "Τι κάνεις;"
- "Εδώ".

Όσες και όσοι είστε σήμερα σε ένα νοσοκομείο ή έχετε τον άνθρωπό σας εκεί, τον γονιό σας, τον θείο σας, τον αδερφό σας -το παιδί σας, δεν μπορώ καν να το γράψω αυτό- σας το λέω εκ πείρας χωρίς να τολμώ να δώσω ίχνος συμβουλής. Η ζωή είναι εδώ και θα είναι πάντα ωραία. Κάποιες φορές εξωφρενικά δύσκολη αλλά κάποιες άλλες, εξωφρενικά ωραία. Δεν είστε μόνοι."

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για τάσεις και νέα στη Μόδα, Celebrity και Gossip News στο missbloom.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ