Follow us

Βob Ross | Το pop είδωλο της ζωγραφικής κρύβει μια πολύ συγκινητική ιστορία

O Owen Wilson μεταμορφώνεται με μεγάλη επιτυχία σε Bob Ross στην ταινία "Paint".

MissBloom TEAM
ross screen shot

Ο Bob Ross ήταν δημιουργός της τηλεοπτικής σειράς "Η χαρά της ζωγραφικής" που γνώρισε μεγάλη επιτυχία την δεκαετία του 1980 και του 1990. Το ταλέντο και ο πράος χαρακτήρας του τού χάρισαν μεγάλη δημοτικότητα. Πέθανε στις 4 Ιουλίου του 1995, αλλά τα βίντεό του εξακολουθούν να έχουν μεγάλη απήχηση στο Διαδίκτυο.

Ο Οwen Wilson στην ταινία "Paint" υποδύεται τον Κarl Nagel, τον κορυφαίο τηλεοπτικό ζωγράφο του Βερμόντ, με το φανατικό κοινό, το εκκεντρικό βαν και την υπέροχη περμανάντ.

Η ιστορία του "χαρούμενου ζωγράφου" Bob Ross είναι γεμάτη από παράδοξα, με βασικότερο όλων ότι ακόμη βρίσκεται στην επικαιρότητα.

Παράδοξο είναι φυσικά και το γεγονός ότι οι πίνακές του -όσοι έχουν απομείνει- είναι περιζήτητοι και πωλούνται για εξωφρενικά ποσά στο e-bay και όχι μόνο. Ο Ross δεν ήταν σπουδαίος ζωγράφος, οι περίπου 30.000 πίνακες που ζωγράφισε κατά τη διάρκεια της τηλεοπτικής του καριέρας είναι τόσο ίδιοι που απορεί κανείς πώς μπορούσε να δημιουργήσει τόσες παραλλαγές στο ίδιο θέμα και η τεχνική του ήταν συγκλονιστικά απλή· αυτό ήταν εξάλλου και το μυστικό της επιτυχίας του: Καθένας μπορούσε να μιμηθεί το στιλ του και να φτιάξει μερικά χαρούμενα δεντράκια, συννεφάκια και "ατυχήματα", όπως χαρακτήριζε ο ίδιος τα λάθη.

Κατά τον ίδιον τον Ross, όλα τα λάθη μπορούσαν να διορθωθούν. Και πιθανώς αυτό ισχύει στον κόσμο της ζωγραφικής, ιδιαίτερα της "wet on wet" ζωγραφικής που χρησιμοποιούσε ο ίδιος για να μπορεί να δημιουργήσει έναν ολόκληρο πίνακα μέσα στα 30 λεπτά της τηλεοπτικής του εκπομπής.

Δεν ισχύει όμως στη ζωή. Και ο ίδιος το κατάλαβε με το χειρότερο τρόπο. Το δικό του λάθος ήταν ότι εμπιστεύθηκε τους λάθος ανθρώπους.

Δείτε περισσότερα στο womantoc.gr

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για τάσεις και νέα στη Μόδα, Celebrity και Gossip News στο missbloom.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ