Follow us

Έκθεση στο Ευρωκοινοβούλιο για τον Γιάννη Μπεχράκη, τον πολυβραβευμένο φωτορεπόρτερ και φωτεινό άνθρωπο

MissBloom TEAM
μπεχρακης

Έκθεση στη μνήμη του πολυβραβευμένου φωτορεπόρτερ Γιάννη Μπεχράκη με εμβληματικές εικόνες της δουλειάς του από τον πόλεμο, τους δρόμους της προσφυγιάς και τις φυσικές καταστροφές, διοργανώθηκε στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο με πρωτοβουλία του ευρωβουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Στέλιου Κούλογλου. Τα εγκαίνια της έκθεσης με τίτλο: "Ο Μπεχράκης στο Ευρωκοινοβούλιο: Μαρτυρίες για έναν Αυτόπτη Μάρτυρα" έγιναν με τη συμμετοχή της οικογένειάς του, φίλων, συνεργατών και εκπροσώπων της ενημέρωσης από την Ελλάδα και την Ευρώπη, παρουσία της Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας Δημοσιογράφων και των Ρεπόρτερ Χωρίς Σύνορα.

Εκτέθηκαν 50 από τα πιο αντιπροσωπευτικά του έργα, μέσα από τα οποία αναδεικνύεται το ταλέντο του φωτορεπόρτερ που τιμήθηκε μεταξύ άλλων και με βραβείο Πούλιτζερ, αλλά και ο άνθρωπος που όπως είχε πει πριν φύγει από τη ζωή: "Η αποστολή μου είναι να εξασφαλίσω ότι κανείς δεν θα μπορεί να πει "δεν γνώριζα"".

Όπως είπε στην παρουσίασή του ο Στ. Κούλογλου, "είναι χαρακτηριστική η φωτογραφία του Γιώργου Μουτάφη, που απεικονίζει τον Μπεχράκη μέσα στη θάλασσα για να σώσει προσφυγάκια. Τον ευχαριστούμε, λοιπόν, για την προσφορά του στη δημοσιογραφία, αλλά και για την προσφορά του στη διατήρηση των αξιών, που χρειάζονται οι κοινωνίες μας για να προχωρήσουν".

Οι μαρτυρίες που ακούστηκαν από τους συνεργάτες του συγκίνησαν.

"Η φωτογραφία που έβλεπα στη μηχανή του, ήταν πιο ενδιαφέρουσα από τη ζωή που είχαμε μπροστά μας", είπε ο δημοσιογράφος Αντρέας Μπελεγρής που γνώρισε τον Μπεχράκη στο Κάιρο.

Δείτε περισσότερα στο womantoc.gr

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για τάσεις και νέα στη Μόδα, Celebrity και Gossip News στο missbloom.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ