Follow us

Grace Jones | Η θρυλική 74χρονη fashion icon επιστρέφει στο μόντελινγκ

Η ανδρόγυνη ντίβα που λάτρεψε ο Andy Warhol επιστρέφει για να μας αποδείξει ότι δεν έφυγε ποτέ.

MissBloom TEAM
jones Splash

Η Grace Jones είναι τα πάντα: τραγουδίστρια, σούπερ μοντέλο, μουσικός παραγωγός και ηθοποιός, γεννήθηκε στη Τζαμάικα και σε ηλικία 13 ετών μετακόμισε με τα αδέλφια της στη Νέα Υόρκη.

Αρχικά ξεκίνησε καριέρα ως μοντέλο, πρώτα στη Νέα Υόρκη και μετά στο Παρίσι, δουλεύοντας σε γνωστούς οίκους μόδας όπως ο Yves Saint Laurent και ο Kenzo, ενώ εμφανίστηκε και σε εξώφυλλα γνωστών περιοδικών, όπως Elle και Vogue. Συνεργάστηκε με γνωστούς φωτογράφους του χώρου όπως ο Guy Bourdin και ο Helmut Newton. Έγινε πολύ γνωστή για την άκρως ανδροπρεπή της εμφάνιση και τα έντονα χαρακτηριστικά της.

Όταν ζήτησαν στον φωτογράφο, εικονογράφο, σχεδιαστή και σπουδαία προσωπικότητα στον κόσμο της μόδας Jean Paul Goude, ο οποίος με τις εικόνες του μεταμόρφωσε στις δεκαετίες του ’70 και του ’80 την αντίληψή μας για την αισθητική, να διαλέξει την αγαπημένη του φωτογραφία, φυσικά διάλεξε μία της Grace Jones, της μούσας του, ένα πορτρέτο στο οποίο το πιο αινιγματικό, ακατάτακτο, σχεδόν εξωγήινο ον που γνώρισε ο πλανήτης της σόου μπιζνες όλες τις τελευταίες δεκαετίες κοιτάζει κατάματα τον φακό με την εβένινη λάμψη του δέρματός της να είναι ο απόλυτος πρωταγωνιστής, με το βλέμμα του αιλουροειδούς και την αινιγματικότητα του φύλου.

Δείτε περισσότερα στο womantoc.gr

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για τάσεις και νέα στη Μόδα, Celebrity και Gossip News στο missbloom.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ