Follow us

Αριστοτέλης Ωνάσης | Η χαμένη εξαδέλφη και το κρυμμένο οικογενειακό μυστικό του Ωνάση

Μια άγνωστη ιστορία για τον Έλληνα Κροίσο που έφυγε σαν σήμερα 15 Μαρτίου του 1975.

MissBloom TEAM
ωνασης

Ένα άγνωστο κεφάλαιο της ζωής του Αριστοτέλη Ωνάση είναι η ιστορία μιας εξαδέλφης του Έλληνα κροίσου, η οποία δεν κατάφερε να ακολουθήσει την οικογένειά της από τη Σμύρνη στην Ελλάδα.

Η ιστορία αυτή αποτελεί ίσως το σημαντικότερο κεφάλαιο του βιβλίου, το οποίο συνέγραψε ο εκπρόσωπος Τύπου της οικογένειας Ρουσέλ κ. Αλέξης Μανθεάκης και το οποίο κυκλοφόρησε το καλοκαίρι του 2000, από τις Εκδόσεις Φερενίκη, πρώτα στην Ελλάδα και ύστερα στο εξωτερικό. Ο τίτλος του είναι "Αθηνά - Στο μάτι τού Κυκλώνα".

"Η ιστορία αυτή" ­ όπως δήλωσε ο συγγραφέας στα "ΝΕΑ" ­ "ήταν κάτι που κρατήθηκε ως επτασφράγιστο μυστικό. Είχα ακούσει να μιλάει για αυτήν την κοπέλα η μητέρα μου. Αλλά όσες φορές και αν προσπάθησα να επαληθεύσω κάτι γύρω από αυτήν αντιμετώπιζα σιωπή και μόνο σιωπή".

Τελικά, όπως ο ίδιος λέει, ένας συγγενής του Αριστοτέλη Ωνάση, ο οποίος ζει στην Αθήνα, του επιβεβαίωσε όσα είχε ακούσει από τη μητέρα του. Η "χαμένη" εξαδέλφη του Ωνάση ήταν αδελφή του Νίκου Κονιαλίδη, ο οποίος παντρεύτηκε τη Μερόπη Κονιαλίδη, μία εκ των τριών αδελφών του Αριστοτέλη.

Την κοπέλα αυτή την άρπαξαν οι Τούρκοι στην προκυμαία της φλεγόμενης Σμύρνης. Ήταν μια τραγωδία που βύθισε στο πένθος την οικογένεια Ωνάση. Η κοπέλα ήταν τότε 12 χρόνων. Ο Κονιαλίδης την έψαχνε απεγνωσμένα επί μισό αιώνα. Κατά μία πληροφορία, τη βρήκε στην Πόλη να ζει με την καινούργια της οικογένεια.

Δείτε περισσότερα στο womantoc.gr

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για τάσεις και νέα στη Μόδα, Celebrity και Gossip News στο missbloom.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ