Follow us

Η Βάλερι Κοντάκος και η άγνωστη "Βασίλισσα της Νέας Υόρκης"

Συνομιλούμε με τη σκηνοθέτρια του ντοκιμαντέρ που συζητήθηκε όσο ελάχιστα στο 25ο Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Θεσσαλονίκης (βραβείο ΠΕΚΚ).

MissBloom TEAM
κοντακος

Συνομιλούμε με τη σκηνοθέτρια Βάλερι Κοντάκος, δημιουργό του ντοκιμαντέρ "Η Βασίλισσα της Νέας Υόρκης" που συζητήθηκε όσο ελάχιστα στο 25ο Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Θεσσαλονίκης (βραβείο ΠΕΚΚ), στο οποίο σκιαγραφείται το πορτρέτο της Ελληνοεβραίας Chelly Wilson που έχτισε μια αυτοκρατορία προβάλλοντας ερωτικές ταινίες στο Μεγάλο Μήλο.

Η ζωή σας είναι μοιρασμένη ανάμεσα στην Ελλάδα και τις ΗΠΑ. Μήπως μέσα από τις εμπειρίες σας στην ελληοαμερικανική κοινότητα μάθατε για την απίστευτη περίπτωση της Chelly Wilson;
Την Chelly τη γνώρισα μέσω της μητέρας μου. Ο αδελφός της, Ηλίας Περγαντής, ήταν κινηματογραφικός παραγωγός στην Ελλάδα και είχε κάνει ταινίες με τους πάντες, από την Αλίκη Βουγιουκλάκη μέχρι το Θανάση Βέγγο. Η Chelly, εν τω μεταξύ, στη Νέα Υόρκη, ξεκίνησε κάνοντας προβολές ελληνικών ταινιών στην ομογένεια το 1960, οπότε αυτός της έστελνε ταινίες. Όταν η μητέρα μου μετανάστευσε στην Αμερική, ο θείος μου της ζήτησε να πάει να δει τι μέρος του λόγου ήταν αυτή η Chelly και κατέληξαν να γίνουν φίλες. Ήταν μια larger-than-life προσωπικότητα που σημάδεψε τη ζωή μου από πολύ μικρή ηλικία. Είχε στενούς δεσμούς με την Ελληνοαμερικανική κοινότητας της Νέας Υόρκης, όχι μόνο γιατί προσέφερε ψυχαγωγία αλλά επειδή γενικά βοηθούσε όποιον και όπου μπορούσε.

Δείτε περισσότερα στο athinorama.gr

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για τάσεις και νέα στη Μόδα, Celebrity και Gossip News στο missbloom.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ