5+1 επικές απορρίψεις και απολύσεις σταρ που κάνουν τους υπεύθυνους να χτυπάνε το κεφάλι τους στον τοίχο

Πόσο τυφλός μπορεί να είναι κανείς ώστε να απορρίψει π.χ τους Beatles;

ΓΡΑΦΕΙ: MissBloom TEAM

Πώς νιώθει άραγε εκείνος που απέρριψε τους Beatles; Το χειρόγραφο του Χάρι Πότερ; Πώς νιώθει η Britney Spears και η ομάδα της που δεν ήθελε να τραγουδήσει το Umbrella της Ριάνα; Ή το Πανεπιστήμιο που δεν ήθελε για φοιτητή τον Steven Spielberg;

Όλα μπορούν να συμβούν. Η απόρριψη είναι απλώς ένας σταθμός στην πορεία προς την αναγνώριση και την επιτυχία. Δεν είναι ευκολοχώνευτη, είναι όμως μέσα στη ζωή.

Ας δούμε λοιπόν μαζί ορισμένες επικές γκάφες οργανισμών, εταιριών και ανθρώπων που έκλεισαν την πόρτα σε θησαυρούς.

J.K. Rowling- Χάρι Πότερ

Είναι γνωστό πως ο Χάρι Πότερ απορρίφθηκε 12 φορές πριν δεχθεί ο εκδοτικός οίκος Bloomsbury να το εκδώσει. Δώδεκα εκδοτικοί κορυφαίοι οίκοι στην Αγγλία δεν μπόρεσαν να διακρίνουν τον... χρυσό. Ένας από τους λόγους ήταν πως το κείμενο παραήταν μεγάλο, ενώ άλλος ότι η ιστορία λαμβάνει χώρα σ΄ένα ιδιωτικό σχολείο, και αυτός ο παράγοντας μπορεί να αποδεικνυόταν αποτρεπτικός για τον μέσο αναγνώστη.

Η Rowling μπορεί να είσαι τώρα σε θέση να γελάει, έχοντας πουλήσει 600 εκ. αντίτυπα σε όλο τον κόσμο και αφού η περιουσία της εκτιμάται στο 1 δις δολάρια, αλλά τότε ήταν μητέρα που μεγάλωνε μόνη της ένα μικρό παιδί, βασιζόταν σε κρατικά επιδόματα, σπούδαζε το βράδυ, είχε υποστεί κακοποίηση στον πρώτο της γάμο και είχε χάσει την αγαπημένη της μητέρα. Παρόλα αυτά δεν το έβαλε κάτω και συνέχισε να προσπαθεί για τον Χάρι. Μέχρι που άναψε το πράσινο φως ένα κοριτσάκι. Η κόρη του εκδότη του Bloomsbury, η οποία, όταν ολοκλήρωσε το πρώτο κεφάλαιο του βιβλίου, δεν ήθελε να το αφήσει κάτω. Έπειτα, τα πράγματα πήραν τον δρόμο τους.

Το αστείο είναι όμως πως ο πρώτος εκδοτικός οίκος που απέρριψε τον Χάρι Πότερ, χρόνια μετά απέρριψε και το μυθιστόρημα της "The Cuckoo's Calling" (2013) το οποίο έστειλε με το ψευδώνυμο Robert Galbraith. Της απάντησαν πως δεν θα είχε εμπορική επιτυχία και την συμβούλευσαν να διαβάσει το βιβλίο "The Writer's Handbook". Αστείο; Η ίδια μοιράστηκε τις επιστολές στο Twitter διαγράφοντας τις υπογραφές, απλώς και μόνο για να δείξει στα εκατομμύρια ακόλουθους της το προφανές: πως δεν φταίνε πάντα εκείνοι όταν κάποιος τούς απορρίψει.

Δείτε περισσότερα στο womantoc.gr