Follow us

Χαριτίνη Πανοπούλου | "Πιστεύω πως το να ξέρουμε να αγαπάμε είναι μεγάλη σπουδή και ταλέντο"

Η Χαριτίνη Πανοπούλου μιλάει αποκλειστικά στο Missbloom.gr για τη μουσική της ενώ αποκαλύπτει ποιος είναι ο αγαπημένος της ήχος αλλά και ποιο το τραγούδι που εύχεται να είχε γράψει.

MissBloom TEAM
Χαριτίνη Πανοπούλου - 'Αν ξέρεις ν' αγαπάς' Πάνος Ζουλάκης

Στο σπίτι της, δηλώνει πως υπήρχε πάντα μουσική. Ξεκίνησε να παίζει κιθάρα στην ηλικία των εννέα ετών και μέχρι σήμερα, δεν έχει σταματήσει. Η Χαριτίνη Πανοπούλου τολμά να εκφράζει τον εσωτερικό της κόσμο και τα συναισθήματά της τόσο πάνω στη σκηνή όσο και στα τραγούδια της. Μέσα από τους στίχους που γράφει υμνεί την αγάπη ενώ η ίδια δε διστάζει να παραδεχτεί πως το να ξέρει κανείς να αγαπά, είναι μεγάλη σπουδή.

Η Κρίστελ Καπερώνη δεν υπήρξε ποτέ χωρίς την τέχνη | Η σχέση ζωής με το θέατρο, η ενηλικίωση μέσα από τον "Νιζίνσκι" και η ένοχη απόλαυσή της

H ενασχόλησή σου με τη μουσική ξεκίνησε σε ηλικία 9 ετών, όταν οι γονείς
σου σε πήγαν στο πρώτο σου μάθημα κιθάρας. Τι ήταν αυτό που σε έκανε να
αγαπήσεις τόσο πολύ αυτό το μουσικό όργανο και τελικά να το σπουδάσεις;

Ο ζεστός, μαγευτικός και ατμοσφαιρικός ήχος του. Από όταν ήμουν παιδί μέχρι και σήμερα, δεν έχει σταματήσει να με συγκινεί, να με ηρεμεί και να με εντυπωσιάζει!

Έχεις δηλώσει σε παλαιότερη συνέντευξη πως η μητέρα σου έβαζε στο σπίτι
από Τσιτσάνη μέχρι Τσαϊκόφσκι. Πιστεύεις ότι σε επηρέασαν τα τόσο
διαφορετικά μουσικά ακούσματα στη μουσική που δημιουργείς εσύ σήμερα;
Και αν ναι, πώς;

Ναι, πιστεύω πως αποτυπώθηκαν μέσα μου διάφορα μουσικά είδη, και τα
αντίστοιχα συναισθήματα που δημιουργούν. Έτσι, δημιουργήθηκε μια μεγάλη
παλέτα ηχοχρωμάτων και ρυθμών στην μουσική μου μνήμη, την οποία
καλλιέργησα κι εγώ με αρκετά μουσικά ακούσματα. Σίγουρα όλα αυτά τα
ερεθίσματα υπάρχουν και στις δικές μου δημιουργίες σαν σύνθεση, αλλά και σαν ενορχηστρωτικές πινελιές. Τα ακούσματα της κλασικής μουσικής αλλά και της παραδοσιακής, με έκαναν να αγαπήσω όλα τα φυσικά μουσικά όργανα, και να κάνω ενορχηστρώσεις αποκλειστικά με αυτά. Στα τραγούδια μου, η ενασχόλησή μου με την παράδοση φαίνεται στο "Ψέμα κι όνειρο" συνθετικά και
ενορχηστρωτικά. Στο "Φανταστικά!" φαίνονται οι ποπ επιρροές μου, στο "Κι αν" οι πιο ροκ - ρετρό. Το "Πάντοτε εδώ" είναι ένας συνδυασμός ανατολής και δύσης, το "Αν ξέρεις ν'αγαπάς" ένα ρομαντικό tango - habanera. Καθώς ετοιμάζω τον πρώτο προσωπικό μου δίσκο ως τραγουδοποιός, θα δείτε και τις υπόλοιπες συνθέσεις, ακόμα και τις λαϊκές μου επιρροές!

Πριν από περίπου έναν χρόνο, κυκλοφόρησε ο πρώτος σου προσωπικός και
ολοκληρωμένος, μουσικός δίσκος με τίτλο "Mystic Emotions". Τι έχει αλλάξει στη ζωή σου από τότε;

Ο δίσκος "Μystic emotions" ήταν μια μεγάλη πρόκληση για εμένα, καθώς το
σολιστικό παίξιμο στην κλασική κιθάρα ταυτόχρονα με τραγούδι, είναι κάτι αρκετά απαιτητικό σε μελέτη και σε ερμηνεία. Επίσης το να ερμηνεύσω τόσο δυνατά κομμάτια από συγκροτήματα που άφησαν εποχή, όπως το "Yesterday" "The Beatles" "Dream on" "Aerosmith" "All by myself" που αγαπήθηκε από
την φωνή της Celine Dion, ήταν ένα ρίσκο αλλά και ένα δυνατό στοίχημα με τον εαυτό μου να τα αποδώσω με τον δικό μου τρόπο, όσο πιο δεξιοτεχνικά και
συναισθηματικά γινόταν. Αυτό που άλλαξε πολύ, είναι ο τρόπος που εμφανίζομαι πια στις συναυλίες μου, καθώς παίζω σόλο κιθάρα και φωνή, σε ένα ακουστικό πρόγραμμα ζεστό και ατμοσφαιρικό, το οποίο ονόμασα "Mystic Emotions - the project". Η συνεργασία μου με τον κιθαρίστα και σπουδαίο σολίστ και συνθέτη Παναγιώτη Μάργαρη, ο οποίος έχει κάνει τις διασκευές των κομματιών στην κλασική κιθάρα, άνοιξε έναν πολύ ιδιαίτερο, όμορφο και μοναδικό δρόμο για έμενα, τον οποίο πάντα ονειρευόμουν.

Τι συναισθήματα σου γεννά η σκηνή; Θυμάσαι την πρώτη φορά που
τραγούδησες ή έπαιξες κιθάρα μπροστά σε κόσμο;

Θυμάμαι την πρώτη φορά που έπαιξα κιθάρα, σε μια γιορτή του Ωδείου όταν
ήμουν 10 χρονών, όπου είχα πολύ άγχος και αγωνία να τα καταφέρω. Η πρώτη
φορά που τραγούδησα σε συναυλία ήταν πριν αρκετά χρόνια, πιο μεγάλη και με περισσότερη ψυχραιμία, που την θυμάμαι σαν τώρα γιατί είχα μεγάλη χαρά.
Μοναδική στιγμή για εμένα, ήταν κι η πρώτη μου συναυλία σόλο κιθάρα - φωνή, τον Ιούλιο του 2020 στο Χυτήριο. Δεν ήξερα πώς θα πάει, ήταν πρωτόγνωρο για εμένα καθώς μέχρι τότε έπαιζα πάντα με την συνοδεία μουσικών, και μελέτησα πολύ για όλο αυτό. Η συναυλία είχε μια μαγευτική ατμόσφαιρα, και στο τέλος της,εισέπραξα θέρμη και ενθουσιασμό από τον κόσμο, που αποτέλεσε το εισιτήριο για το ταξίδι με τις σόλο εμφανίσεις μου.

Μία στιγμή της καριέρας σου που ξεχωρίζεις;

Την πρώτη φορά που τραγούδησα στο Ηρώδειο. Ήταν ένα αφιέρωμα στην Μικρά Ασία υπό την αιγίδα της Μητρόπολης Νέας Ιωνίας και Φιλαδελφείας, που έγινε το 2017. Σε ένα από τα τραγούδια που είπα, στο "Μενεξέδες και ζουμπούλια" τραγουδούσε όλος ο κόσμος μαζί. Ήταν μοναδικό συναίσθημα να γίνεσαι μία φωνή με σχεδόν 5000 ανθρώπους, σε έναν τέτοιο ιστορικό χώρο!

Χαριτίνη Πανοπούλου | "Πιστεύω πως το να ξέρουμε να αγαπάμε είναι μεγάλη σπουδή και ταλέντο"

Είναι εύκολο να ασχοληθεί κανείς επαγγελματικά με τη μουσική στην
Ελλάδα; Αντιμετώπισες δυσκολίες στο ξεκίνημά σου;

Η δυσκολία την σημερινή εποχή, είναι ότι υπάρχει υπερπληθώρα καλλιτεχνών, κι είναι δύσκολο να ξεχωρίσεις ανάμεσα σε πάρα πολλούς αλλά και ταλαντούχους ανθρώπους. Επίσης το κομμάτι της παραγωγής της μουσικής, είναι αρκετά κοστοβόρο για να μπορεί κάποιος να το υποστηρίξει ιδιωτικά. Αντιμετώπισα κι εγώ τέτοιες δυσκολίες, αλλά αν υπάρχει πολλή αγάπη και θέληση για αυτό που κάνεις, τις ξεπερνάς.

Τραγουδίστρια, καθηγήτρια φωνητικής και κλασικής κιθάρας. Αν έπρεπε να
διαλέξεις ένα από αυτά, τι θα ήταν αυτό;

Αγαπώ πολύ την εκπαίδευση και όλους μου τους μαθητές βέβαια, αλλά θα
διάλεγα το τραγούδι γιατί είναι ένας τρόπος έκφρασης που με αναπαύει και με
γεμίζει πάρα πολύ.

Το νέο σου τραγούδι έχει τίτλο "Αν Ξέρεις Ν’ Αγαπάς", τι σε ενέπνευσε να
γράψεις ένα τόσο ρομαντικό και αισιόδοξο τραγούδι;

Το "Αν Ξέρεις Ν’ Αγαπάς" είναι ένα ερωτικό τραγούδι με βάση την αγάπη. Μπορεί σε μια ερωτική ή όποια άλλη ανθρώπινη σχέση τα πράγματα να μην εξελιχθούν όπως θα θέλαμε, όμως αν μάθαμε να αγαπάμε λίγο παραπάνω μέσα από αυτήν, είμαστε κερδισμένοι. Πιστεύω πώς το να ξέρουμε να αγαπάμε, είναι πολύ μεγάλη σπουδή και ταλέντο, κι ένας θησαυρός που όταν τον έχουμε, πρέπει να στεναχωριόμαστε για πολύ λιγότερα πράγματα. Όσα επιδιώκουμε και οι στιγμές της ζωής μας, έχουν αξία και ομορφιά, όταν αγαπάμε.

Έχεις αγαπημένο είδος μουσικής ή αυτό αλλάζει ανάλογα με τη διάθεση και
την περίσταση;

Μου αρέσουν διάφορα είδη μουσικής, ambient, soul, jazz, folk, ελληνικά έντεχνα τραγούδια, αλλά και να ανακαλύπτω καινούργια συγκροτήματα και μουσικές. Ανάλογα με την εσωτερική μου κατάσταση κάθε φορά, επιλέγω κάτι που να με εκφράζει περισσότερο.

Χαριτίνη Πανοπούλου

Αγαπημένος ήχος;

Το ελαφρύ κύμα της θάλασσας.

Υπάρχει κάποιο τραγούδι που εύχεσαι να είχες γράψει εσύ; Και αν ναι, ποιο;

Υπάρχουν πολλά τραγούδια που θαυμάζω, ένα που σκέφτηκα τώρα είναι το "Είδα μάτια" του Αττίκ, είναι πολύ δυνατό σε συναίσθημα.

Τι να περιμένουμε από εσένα στο μέλλον;

Περισσότερα δικά μου τραγούδια και πιο πολλές εμφανίσεις!

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για τάσεις και νέα στη Μόδα, Celebrity και Gossip News στο missbloom.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ