Follow us

Όλγα Κεφαλογιάννη | "Όταν μπήκα στη Βουλή έκανα ότι δεν άκουγα τα σεξιστικά σχόλια..."

Η πολιτικός μίλησε ανοιχτά για τη σεξιστική συμπεριφορά που δέχτηκε στο ξεκίνημα της καριέρας της.

MissBloom TEAM
Όλγα Κεφαλογιάννη Papadakis Press

Συνέντευξη στην εκπομπή "Καλύτερα Αργά" παραχώρησε η Όλγα Κεφαλογιάννη. Η γνωστή πολιτικός και υποψήφια βουλευτής Α' Αθηνών της Νέας Δημοκρατίας, λίγο πριν από τις εθνικές εκλογές, μίλησε στην Αθηναΐδα Νέγκα για την επαγγελματική της σταδιοδρομία αλλά και για τις σεξιστικές συμπεριφορές που αντιμετώπισε μπαίνοντας στη Βουλή.

Όλγα Κεφαλογιάννη | Η υπέροχη έκπληξη που της επεφύλαξαν η οικογένεια, οι φίλοι και οι θαυμαστές της

Πιο αναλυτικά, η Όλγα Κεφαλογιάννη ανέφερε πως όταν μπήκε στη Βουλή, σε ηλικία 30 ετών, άκουγε συνεχώς σεξιστικά σχόλια τα οποία έκανε πως δεν ακούει. Η ίδια τόνισε τη σημασία του να καταλάβουν οι άντρες ότι δεν πρέπει να μιλάνε έτσι ενώ σημείωσε πως πλέον, δεν δέχεται τέτοιου είδους σχόλια.

"Πάρα πολύ το έχω αισθανθεί ως νεαρή δικηγόρος γιατί εγώ ξεκίνησα πολύ πολύ μικρή. Πήρα γρήγορα την άδεια άσκησης επαγγέλματος. Στα 22-23 μου ήμουν ήδη δικηγόρος και μπορούσα να ασκώ το επάγγελμά μου κανονικά, όπως οι υπόλοιποι συνάδελφοί μου. Εκεί το τι έχω ακούσει! Δέχτηκα μια συμπεριφορά και μια λεκτική κυρίως αντίληψη ότι "εντάξει εσείς κάνετε για μερικά χρόνια τις δικηγορίνες και μετά θέλετε να παντρευτείτε”."

"Στην πολιτική, όταν μπήκα Βουλή πρώτη φορά που ήμουν γύρω στα 30. Έχω ακούσει πολλά. Εκεί τότε έκανα ότι δεν ακούω. Επειδή έκανα ότι δεν ακούω, κατάλαβαν ότι δεν πρέπει να τα λένε κιόλας. Οπότε τώρα δεν τα ακούω πια. Αυτό που με ενδιαφέρει πιο πολύ είναι να μην αισθάνονται ότι μπορούν να σου μιλάνε έτσι. Δεν πρέπει να υπάρχει αυτό καν σαν αίσθηση. Εμείς μιλάμε έτσι στους άντρες συναδέλφους μας;", δήλωσε η Όλγα Κεφαλογιάννη.

Δες το σχετικό απόσπασμα :

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για τάσεις και νέα στη Μόδα, Celebrity και Gossip News στο missbloom.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ