Follow us

Κλέλια Ρένεση | ''Οι γυναίκες δεν θέλουν μόνο χρήματα για να αισθανθούν ασφάλεια να γίνουν μάνες''

Η ηθοποιός Κλέλια Ρένεση, με αφορμή τη γιορτή της μητέρας, έκανε μία ανάρτηση όπου μίλησε για τις δυσκολίες και τις ανάγκες της μητρότητας.

Κλέλια Ρένεση NDP

Η ηθοποιός Κλέλια Ρενέση, πέρα από εντυπωσιακή είναι και μία δυναμική γυναίκα, που έχει έντονο λόγο και παλεύει για τα δικαιώματά της. Μιλά με τις πράξεις και θέλει να είναι ενεργή σε οποιοδήποτε κοινωνική δράση. Λατρεύει την κόρη της και αυτό φαίνεται από τις αναρτήσεις της στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Πριν λίγες ώρες, με αφορμή τη γιορτή της μητέρας, η 41χρονη θέλησε να ανεβάσει μία σπάνια φωτογραφία της κόρης της, όπου φορά το κίτρινο ολόσωμο μαγιό της και είναι η μισή μέσα στη θάλασσα. Κάτω από τη φωτογραφία έγραψε ένα μακροσκελές κείμενο, στο οποίο αναφέρεται στη σημαντικότητα της μητέρας και στις ανάγκες της.

Συγκεκριμένα έγραψε: "Οι γυναίκες είμαστε πλασμένες να ζούμε στην θαλπωρή της κοινότητας, της αλληλεγγύης, να ξέρουμε ότι είναι στήριγμα η μια για την άλλη. Σε όλες τις φυλές ανά τους αιώνες, οι ομάδες γυναικών ανέστησαν γενιές ολόκληρες και κρατούσαν ταυτόχρονα την τοπική κοινότητα δυνατή. Η σημερινή κοινωνία έχει αποδεκατίσει την έννοια της κοινότητας. Όσα επιδόματα και να δώσετε η υπογεννητικότητα θα συνεχίζει να υφίσταται. Οι γυναίκες δεν θέλουν μόνο χρήματα για να αισθανθούν ασφάλεια να γίνουν μάνες. Θέλουν έναν ολόκληρο μηχανισμό ασφαλείας. Εργασιακό, οικογενειακό, κοινοτικό. Θέλουν να μπορούν να απολαύσουν την μητρότητα ξέροντας ότι αναγνωρίζεται ολούθε το ιερό έργο τους. Μια μάνα θέλει να ξέρει πως αν μια μέρα αρρωστήσει, υπάρχουν άλλα ζεστά γυναικεία χέρια να πασπαλίσουν το μικρό της. Με χαρά, με γνήσια αγάπη και αποδοχή κοινής αποστολής. Φέρουμε σε πέρας τη νέα γενιά.

Μια μάνα θέλει να ξέρει πως μπορεί να απέχει από τα εργασιακά της μέχρι το μικρό της να δυναμώσει, και χωρίς να φοβάται τον εργασιακό αποκλεισμό ή την έλλειψη χρημάτων. Πρέπει επίσης να ξέρει πως την περιμένει και θέση εργασίας ακριβώς εκεί που της αξίζει. Μια μάνα θέλει να ξέρει πως το μικρό της αγαπιέται κ φροντίζετε γενικώς, και όχι μόνο από τα πολύ κοντινά πρόσωπα. Γιατί μιας μάνας, της κόβεται το αίμα στην σκέψη και μόνο πως μπορεί αυτή να πάθει κάτι και "ποιος θα νοιαστεί για το μικρό μου σαν εμένα". Μια μάνα θέλει να παλεύει και να μάχεται για το καλό όλων των παιδιών και να προσφέρει για το καλύτερο του συνόλου, μιας κ καταλαβαίνει ότι αυτό το σύνολο αγκαλιάζει τις φτερούγες του μικρού της.

Τέλος, αν θέλετε να βλέπετε χαρούμενες φουσκωμένες κοιλίτσες ολούθε, φτιάξτε το έκτρωμα που λέγεται "σημερινή κοινωνία", ανοίξτε μυαλά και καρδιές και διεκδικήστε από τους "διαχειριστές των ζώων μας" να φτιάξουν μέριμνες και συνθήκες ανθρώπινες και αφήστε τα δικαστήρια γι αυτούς που δεν τα κατάφεραν ή γι αυτούς που ούτε καν προσπάθησαν. Η αποτυχία είναι συνολική και ανήκει σε όλους μας. Ημέρα της μητέρας. Και εγώ εύχομαι να έχουν οι μάνες πάντα μια ζεστή αγκαλιά και μια φλόγα δίπλα τους να τους ζεσταίνει από το ψύχος των φόβων.

Στα σχόλια από κάτω επιβραβεύτηκε από πολλές γυναίκες, ενώ δεν έλειψαν τα υποστηρικτικά σχόλια της Μαίρη Συνατσάκη, της Μαρίας Κωνταντάκη και της Ράνια Θρασκιά.

Κλέλια Ρένεση | ''Οι γυναίκες δεν θέλουν μόνο χρήματα για να αισθανθούν ασφάλεια να γίνουν μάνες''
σχόλια

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για τάσεις και νέα στη Μόδα, Celebrity και Gossip News στο missbloom.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ