Jennifer Lawrence | Μέλος της παραγωγής ντοκιμαντέρ για τα δικαιώματα των γυναικών στο Αφγανιστάν

Η "Excellent Cadaver" καταγράφει ντοκιμαντέρ για τη δύσκολη ζωή των γυναικών στο Αφγανιστάν.

ΓΡΑΦΕΙ: MissBloom TEAM

Η πολυτάλαντη ηθοποιός Jennifer Lawrence, είναι μέλος της παραγωγής ενός ντοκιμαντέρ ''Bread and Roses'', το οποίο διαδραματίζει την ιστορία τριών Αφγανών γυναικών από τότε που επέστρεψαν οι Ταλιμπάν στην εξουσία το 2021.

"Η καρδιά μου χτυπούσε τόσο γρήγορα βλέποντας αυτές τις γυναίκες να αντιστέκονται στους Ταλιμπάν. Δεν βλέπετε αυτή την πλευρά της ιστορίας στις ειδήσεις κάθε μέρα, αυτό είναι ένα σημαντικό μέρος της ταινίας μας και των ιστοριών αυτών των γυναικών" δήλωσε η Lawrence στο BBC.


Το ντοκιμαντέρ όπου έκανε πρεμιέρα στο Φεστιβάλ στις Κάννες, είναι σε εξέλιξη. Έχει γυριστεί από την "Excellent Cadaver", την εταιρεία παραγωγής που ιδρύθηκε από τη Lawrence και τη φίλη της και παραγωγό Justin Ciarocki. Σκηνοθέτιδα είναι η βραβευμένη Αφγανή Sahra Mani, η οποία καταγράφει πώς άλλαξε η ζωή των γυναικών μέσα σε μια νύχτα μετά την κατάληψη της Καμπούλ από τους Ταλιμπάν.

Χαρακτηριστικά η Mani είπε: "Αυτή η ταινία στέλνει ένα μήνυμα. Παρακαλώ γίνετε η φωνή αυτών των γυναικών που δεν μπορούν να ακουστούν λόγω του καθεστώτος".