Follow us

Ο Δημήτρης Παπανικολάου μιλάει για το φάσμα του αυτισμού στο οποίο βρίσκεται ο ίδιος αλλά και η κόρη του, Άρια Παπανικολάου

"Σκέφτηκα ότι αφού ο γιατρός μου είπε ότι έχω στοιχεία Άσπεργκερ, θα βγω και θα πω για εμένα. Το ίδιο βράδυ λοιπόν, η κόρη μου και η γυναίκα μου ήρθαν μαζί και μου είπαν να μιλήσω ανοιχτά για την Άρια."

MissBloom TEAM
Δημήτρης Παπανικολάου NDP

Καλεσμένος στην εκπομπή "Πρωίαν σε είδον την μεσημβρίαν" βρέθηκε το μεσημέρι της Πέμπτης ο Δημήτρης Παπανικολάου. Ο παλαίμαχος μπασκετμπολίστας μίλησε για το φάσμα του αυτισμού στο οποίο βρίσκεται τόσο εκείνος όσο και η κόρη του, αποκαλύπτοντας μεταξύ άλλων πως εκείνη του ζήτησε να μιλήσει δημόσια για αυτό.

"Όταν ακούσαμε τη διάγνωση ήταν ένα τεράστιο σοκ..." | Ο Δημήτρης Παπανικολάου μιλάει για τον αυτισμό της κόρης του

Πιο αναλυτικά, ο Δημήτρης Παπανικολάου ανέφερε τον λόγο για τον οποίο γνωστοποίησε το γεγονός πως βρίσκεται στο φάσμα του αυτισμού τονίζοντας πως η κόρη του είχε δέχθει bullying για αυτό. Στη συνέχεια, ο ίδιος σημείωσε πως έλεγε για πολύ καιρό στη σύζυγό του να μιλήσει δημόσια για τον αυτισμό ενώ αποκάλυψε πως στο τέλος, η σύζυγός του και η κόρη τους, Άρια Παπανικολάου, το ζήτησαν από μόνες τους.

"Το έκανα για την προστασία του παιδιού μου γιατί συνέβαιναν διάφορες περίεργες συμπεριφορές με μπούλινγκ και τέτοια και όταν δημοσιοποιείς ένα τέτοιο θέμα και λόγω του ότι εγώ είμαι αναγνωρίσιμο πρόσωπο, τότε οι καλοί γίνονται καλύτεροι και οι κακοί κάνουν πίσω. Οι καλοί υπερισχύουν."

"Είχα διαγνωσθεί και εγώ με το σύνδρομο Άσπεργκερ, Τότε πήγαινα με την γυναίκα μου για ψυχοθεραπεία, γιατί αν δεν είμαστε εμείς καλά δεν είναι κανένας γύρω μας. Έπρεπε να ξέρουμε πώς θα είμαστε εμείς καλά με ένα τέτοιο θέμα στο σπίτι για να στηρίζουμε και το παιδί και τον εαυτό μας. Έλεγα για πολλούς μήνες στην γυναίκα μου να μιλήσουμε δημόσια για την κόρη μας και δεν ήθελε για να μην στιγματιστεί το παιδί. Εγώ εκεί λοιπόν, σκέφτηκα ότι αφού ο γιατρός μου είπε ότι έχω στοιχεία Άσπεργκερ, θα βγω και θα πω για εμένα. Το ίδιο βράδυ λοιπόν, η κόρη μου και η γυναίκα μου ήρθα μαζί και μου είπαν να μιλήσω ανοιχτά για την Άρια."

Δες το σχετικό απόσπασμα :

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για τάσεις και νέα στη Μόδα, Celebrity και Gossip News στο missbloom.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ