Follow us

Βίκυ Σταυροπούλου | "Δεν υπάρχει αυτό που ζούμε"

Η αγαπημένη ηθοποιός μιλάει για τη συμμετοχή της στην επιθεώρηση "Τι φάση πάλι, ρε;".

MissBloom TEAM
σταυροπουλου ©Γιώργος Καλφαμανώλης

Η επιθεώρηση της Δήμητρας Παπαδοπούλου, "Τι φάση πάλι, ρε;", κάνει πρεμιέρα στο θέατρο Άλσος (από 9/6) με ένα σύνολο καταξιωμένων πρωταγωνιστών, σε σκηνοθεσία του Θοδωρή Αθερίδη και καλλιτεχνική επιμέλεια του Φωκά Ευαγγελινού. Με αφορμή τον ρόλο της, η αγαπημένη Βίκυ Σταυροπούλου έδωσε μια απολαυστική συνέντευξη.

Πείτε μας, τι φάση παίζει στο "Τι φάση πάλι, ρε;";
Η φάση είναι αφασία! (γελάει) Αρχικά, είμαι πολύ χαρούμενη, διότι φέτος στο Άλσος μου παίρνουν την παρθενιά! Είναι η πρώτη φορά που θα παίξω σε επιθεώρηση, κι αυτό μου δημιουργεί μια πολύ γλυκιά αναστάτωση. Φυσικά έχω παίξει πάρα πολλή κωμωδία, αλλά η επιθεώρηση είναι κάτι που σ’ εμένα φαντάζει δύσκολο. Στην κωμωδία έχεις ένα ρόλο που εξελίσσεται, αλλά στην επιθεώρηση βρίσκεσαι στη σκηνή με ένα νούμερο 5-10 λεπτών και πρέπει να έχεις μια τόσο ανοιχτή διάθεση και χαρά ώστε να συμπαρασύρεις τον κόσμο, να πάρει αυτό που θέλεις να του πεις, να γελάσει μαζί σου – και βέβαια να γελάσει με τα χάλια μας. Γιατί αυτό κάνει η επιθεώρηση, είναι μια θεατρική τέχνη που με καυστικό και χιουμοριστικό λόγο σατιρίζει την ελληνική πραγματικότητα. Και είμαι πολύ χαρούμενη που μου συμβαίνει αυτό φέτος, γιατί μου συμβαίνει με τις καλύτερες δυνατές συνθήκες.

Φαντάζομαι υπήρχε πολύ υλικό, ώστε η Δήμητρα Παπαδοπούλου να προχωρήσει σε δεύτερη επιθεώρηση, μετά το περσινό "Τι ζούμε, ρε;";
Δυστυχώς ή ευτυχώς, είναι ανεξάντλητο! Η επιθεώρηση της Δήμητρας είναι ολοκαίνουργια. Ακόμη και ένα-δύο νούμερα που έχουν κρατηθεί είναι ξαναγραμμένα. Π.χ., ο εξαιρετικός Γέροντας που ερμηνεύει ο Θανάσης Αλευράς εμφανίζεται με νέες προσθήκες, μιας και ο χρόνος τρέχει και μαζί του η ζωή. Οπότε υπάρχει φρεσκάρισμα σε αυτά τα λίγα νούμερα και συνολικά είναι ένα εντελώς νέο θέαμα.

Θέλετε να μας πείτε σε ποια νούμερα συμμετέχετε;
Φέτος, υπάρχουν αρκετά ομαδικά νούμερα που σατιρίζουν τα τηλεοπτικά ριάλιτι. Συμμετέχω σε ένα από αυτά, ερμηνεύοντας μια περσόνα που ήταν πολύ χαρακτηριστική τη χρονιά που πέρασε. Το βασικό μου νούμερο είναι μια γυναίκα από το ανατολικό μπλοκ, που έχει φύγει από τη δύσκολη ζωή της εκεί και μας λέει τις περιπέτειές της στην Ελλάδα. Το πιο αισιόδοξο είναι ότι πρόκειται για μια γυναίκα που, παρά τις δυσκολίες, θεωρεί πως η ζωή είναι ωραία.

Φαντάζομαι στις πρόβες θα περνάτε υπέροχα… Πώς είναι η συνεργασία με όλους αυτούς τους ταλαντούχους καλλιτέχνες;
Δεν υπάρχει αυτό που ζούμε! Είναι ο ένας καλύτερος από τον άλλον! Κάθομαι και τους χαζεύω! Άνθρωποι με τόσο πηγαίο ταλέντο να κάνουν αυτό που ξέρουν τόσο καλά. Βρίσκονται στον φυσικό τους χώρο. Πρόκειται για μια εξαιρετική ομάδα και η Δήμητρα είναι η καταλληλότερη να γράψει αυτό το είδος, καθώς διαθέτει αυτό το μοναδικό χιούμορ και τους κοφτερούς διαλόγους! Είναι η καταλληλότερη για να περιγράψει την καθημερινότητα που ζούμε και που πολές φορές ξεπερνάει τη φαντασία. Επίσης έχει παίξει καθοριστικό ρόλο ο Ηλίας Μαροσούλης, ένας επιχειρηματίας που αγαπάει τους καλλιτέχνες και είναι τόσο γενναιόδωρος. Θα καταλάβετε όταν δείτε την παράσταση, μια υπερπαραγωγή με πολλούς πρωταγωνιστές, χορευτές, υπέροχα σκηνικά και κοστούμια, καταπληκτικά γραφικά, χορογραφίες του Φωκά Ευαγγελινού, που έχει και την καλλιτεχνική επιμέλεια μαζί με τον Θοδωρή, και με τη μουσική της Μαρίζας Ρίζου. Αυτό το κορίτσι είναι τόσο ταλαντούχο, με έχει εντυπωσιάσει η αντίληψή της στο πώς προσεγγίζει την επιθεώρηση, όπου η μουσική παίζει τόσο σημαντικό ρόλο.

Δείτε περισσότερα στο athinorama.gr

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για τάσεις και νέα στη Μόδα, Celebrity και Gossip News στο missbloom.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ