Κορίνα Τσοπέη | Η πρώτη Ελληνίδα που αναδείχθηκε Μις Υφήλιος έκλεισε τα 79

Και παραμένει υπέροχη.

ΓΡΑΦΕΙ: MissBloom TEAM

Στις 20 Ιουνίου του 1964 η Κορίνα Τσοπέη στέφθηκε Σταρ Ελλάς από την Δέσποινα Οργέτα (Σταρ Ελλάς 1963). Ο διαγωνισμός διεξήχθη στα Αστέρια, την παρουσίαση είχε αναλάβει ο Νίκος Κούρκουλος, ενώ τη στέψη θα έκανε η Τζένη Καρέζη.

Η Τσοπέη την επόμενη ημέρα θα γινόταν 20 χρονών. Η ζωή της άλλαξε ριζικά μετά την επιτυχία της στο διαγωνισμό, όταν ταξίδεψε στο Μαϊάμι για να διεκδικήσει τον τίτλο της Μις Υφήλιος.

Η κοπέλα που είχε μεγαλώσει στην Αθήνα και καταγόταν από τη Μάνη τελικά χάρισε χαρά σε μια ολόκληρη χώρα σε μια εποχή που όλα πήγαιναν… στραβά.

Η κόρη του Γιώργου Τσοπέη, ταγματάρχη του Στρατού και της Μαρίας ήταν αντικειμενικά μια πανέμορφη κοπέλα, αλλά όπως έχει εξομολογηθεί η ίδια χρειάστηκε να δώσει "μάχη "με τον πατέρα της μέχρι να δώσει τη συγκατάθεσή του.

Η καθηγήτρια στη σχολή μανεκέν που φοιτούσε, η Αντουανέτα Ραντοπούλου ήταν το πρόσωπο που την προέτρεψε να συμμετάσχει. Το βαφτιστικό της όνομα είναι Κυριακή, τη φώναζαν Κούλα, ενώ "Κορίνα" ήταν το όνομα που διάλεξε η χορογράφος Αγάπη Ευαγγελίδη για τον διαγωνισμό.

Στην Ελλάδα η είδηση έγινε γνωστή στις 3.30 τα ξημερώματα της 2ας Αυγούστου όταν ο δημοσιογράφος Ρωμανιόλης δέχτηκε τηλεφώνημα από το γιο του που ήταν στο Μαϊάμι στην τελετή.

Διάβασε περισσότερα στο womantoc.gr