Follow us

Lionel Messi, ο κυρίαρχος του ποδοσφαιρικού σύμπαντος

Όλα όσα έμαθε, μαθαίνει και διδάσκει ο κορυφαίος ποδοσφαιριστής όλων των εποχών, που έκλεισε τα 36.

Lionel Messi Instagram

Κυριακή 23 Απριλίου 2017, γήπεδο Σαντιάγο Μπερναμπέου, έδρα της Ρεάλ Μαδρίτης. Το μεγαλύτερο ντέρμπι του πλανήτη, ανάμεσα στη Ρεάλ Μαδρίτης και την Μπαρτσελόνα, βρίσκεται σε εξέλιξη. Είναι λίγο μετά το 90ό λεπτό, το σκορ είναι 2-2. Ο Sergi Roberto κάνει την κούρσα της ζωής του και βγαίνει στην αντεπίθεση. Λίγο μετά το κέντρο "σπάει" την μπάλα στα αριστερά του, όπου ανεβαίνει ο Jordi Alba, ο αριστερός αμυντικός της Μπαρτσελόνα. Βλέπει τον Lionel Messi να κάνει την κίνηση και να κόβει στην περιοχή και την κατάλληλη στιγμή του δίνει μια πάσα ακριβείας.

Λίγα δευτερόλεπτα αργότερα ο Messi βρίσκεται μπροστά από το πέταλο των οπαδών της Ρεάλ Μαδρίτης και ο φακός τον πιάνει να κρατά την μπλούζα του με το ένα χέρι σε τέλεια αρμονία, σαν να είναι κρεμασμένη με κάποιο μανταλάκι. Δείχνει στους οπαδούς της Ρεάλ τη φανέλα που γράφει στο πίσω μέρος "MESSI" και από κάτω έχει τον αριθμό 10. Έκανε το 2-3 αποδεικνύοντας στο μεγαλύτερο ντέρμπι της χρονιάς γιατί είναι ο καλύτερος ποδοσφαιριστής που έχει κλοτσήσει ποτέ ποδοσφαιρική μπάλα.

Μέχρι πριν από κάποια χρόνια, όχι πολλά, ήταν κοινή παραδοχή ότι από τη στιγμή που ο κόσμος γνώρισε τον Pelé και τον Maradona δύσκολα θα εμφανιζόταν κάποιος άλλος ποδοσφαιριστής με μεγαλύτερη κυριαρχία στον αγωνιστικό χώρο και περισσότερο ταλέντο από αυτούς τους δύο τιτάνες, που σε διαφορετικές περιόδους ο καθένας έφεραν την επανάσταση στο ποδόσφαιρο. Παρ’ όλ’ αυτά, το 2004 ένας μικροσκοπικός Αργεντινός ονόματι Lionel Messi έκανε το επίσημο ντεμπούτο του με την ποδοσφαιρική ομάδα της Μπαρτσελόνα. Και από εκείνη τη στιγμή τα πάντα άλλαξαν. Με τις μαγικές ντρίμπλες, το αέρινο στυλ και την κλάση του, έκανε ξεκάθαρο στον ποδοσφαιρικό πλανήτη ότι μια νέα εποχή ήταν προ των πυλών.

Με τον ερχομό του Pep Guardiola στον καταλανικό πάγκο, ο Messi και η παρέα του δημιούργησαν την καλύτερη ποδοσφαιρική ομάδα που αγωνίστηκε ποτέ εντός των τεσσάρων γραμμών του γηπέδου. Η ομάδα αυτή, με το υψηλού επιπέδου πρεσάρισμα, τις πολλές εναλλαγές της μπάλας, τη γρήγορη ανάπτυξη και το επιθετικό στυλ που μπορούσε να διαλύσει οποιαδήποτε άμυνα και οποιονδήποτε αντίπαλο, είχε ως κύριο εκφραστή της τη διάνοια του Αργεντινού.

Διάβασε περισσότερα στο esquire.com.gr

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για τάσεις και νέα στη Μόδα, Celebrity και Gossip News στο missbloom.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ