Follow us

Η Εριέττα Κούρκουλου Λάτση πήρε θέση για τον τραγικό θάνατο του αλόγου στην Κέρκυρα λέγοντας τα πιο σωστά λόγια

"Χρησιμοποιούμε τα δικά μας πόδια - το περπάτημα δεν έβλαψε ποτέ κανέναν!"

MissBloom TEAM
Εριέττα Κούρκουλου

Για το τραγικό συμβάν που σημειώθηκε πριν από λίγες ώρες στο νησί της Κέρκυρας με το άλογο που έσερνε την άμαξα και πέθανε στη μέση του δρόμου μίλησε η Εριέττα Κούρκουλου Λάτση μέσα από τον προσωπικό της λογαριασμό στο Instagram.

Η Εριέττα Κούρκουλου Λάτση θηλάζει δημόσια τον γιο της και στηρίζει την Ιωάννα Τούνη

H ιδρύτρια του "Save A Greek Stray" δημοσίευσε τη φωτογραφία ενός αλόγου γράφοντας για τα υπέροχα αυτά ζώα τα πιο όμορφα λόγια. Η ίδια τόνισε πως τα πλάσματα αυτά δεν έχουν καμία υποχρέωση να μας κουβαλάνε στις πλάτες τους ενώ σημείωσε πως όλα αυτά, οι άμαξες και η ιππασία, είναι πρακτικές που προσπαθούν να δαμάσουν την ελευθερία των ζώων με τον χειρότερο μάλιστα τρόπο.

"Από τα πιο συγκλονιστικά ζώα στον πλανήτη. Λένε ότι αισθάνονται τον άνθρωπο… Έχουν την δυνατότητα να διαβάζουν τα συναισθήματα του και να συνδέονται με εκείνον. Τους πιστεύω.
Συνδέθηκα και εγώ με αρκετά από αυτά. Από μικρή στην ιππασία, στα γαϊδουράκια των νησιών και τις άμαξες!

Από την πρώτη στιγμή που αντίκρισα το πρώτο μου άλογο (που μόνο άλογο δεν είναι) σαγηνεύτηκα. Ερωτεύτηκα την δύναμή τους, την ομορφιά και το υπέροχο μυαλό τους. Και τα εκμεταλλεύτηκα για πολλά χρόνια - επειδή τα αγαπούσα - παρόλο που τα αγαπούσα.

Η εγωιστική αγάπη όμως δεν είναι αγάπη. Δεν μου το είπαν. Δεν ήξεραν. Δεν ήξερα. Μου πήρε χρόνια να καταλάβω την ζημιά που τους κάνουμε προσπαθώντας να τα δαμάσουμε. Το ζώο που αποτελεί τον ορισμό της ελευθερίας. Είναι δυνατόν εμείς οι Έλληνες, που υποτίθεται ότι την υπερασπιζόμαστε και δίνουμε την ζωή μας για αυτήν, να τους στερούμε την δική τους ελευθερία;

Αφού η ανάγκη τους για αυτήν διαγράφεται τόσο ξεκάθαρα στα μελαγχολικά τους μάτια - αρκεί να τολμήσουμε να τα κοιτάξουμε.
Τα ιπποειδή δεν έχουν καμία υποχρέωση να μας κουβαλάνε στις πλάτες τους. Δεν γίνεται συνεχίζουμε να μεταφέρουμε αυτή την τόσο προβληματική εκδοχή της αγάπης στα παιδιά μας. Οι γονείς μας δεν ήξεραν. Εμείς όμως ξέρουμε.

Χρησιμοποιούμε τα δικά μας πόδια - το περπάτημα δεν έβλαψε ποτέ κανέναν!", είπε η Εριέττα Κούρκουλου Λάτση.

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για τάσεις και νέα στη Μόδα, Celebrity και Gossip News στο missbloom.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ