Follow us

Γιάννης Ντεσσές | Ο "Βασιλιάς της Μουσελίνας" ήταν Έλληνας

Σαν σήμερα, πεθαίνει το 1970 στην Αθήνα ο έλληνας σχεδιαστής μόδας Jean Dessès που έντυσε όλες τις διασημότητες.

MissBloom TEAM
desses via Wikimedia Commons

Γεννημένος στην Αλεξάνδρεια της Αιγύπτου τον Αύγουστο του 1904, ο σχεδιαστής μόδας Jean Dessès υπήρξε παγκοσμίως γνωστός για τις σημαντικές δημιουργίες του στον χώρο της υψηλής ραπτικής στις δεκαετίες '40 -'60.

Οι δημιουργίες του ήταν κυρίως πτυχωτές τουαλέτες κατασκευασμένες από μουσελίνα και σιφόν επηρεασμένες από τα αρχαία ελληνικά και αιγυπτιακά ενδύματα. Για αυτές του τις επιλογές τον ονομάστηκε και ο "Βασιλιάς της Μουσελίνας".

Τα υπέροχα φορέματα του ήταν πολύ δημοφιλή στις Ευρωπαίες γαλαζοαίματες και στις ηθοποιούς του κινηματογράφου. Ανάμεσα στις πελάτισσές του ήταν η τέως Βασιλική Οικογένεια, η Τίνα Ωνάση, η Μαρία Κάλλας, η Marlène Dietrich, η Rita Hayworth και η γνωστή δημοσιογράφος Έλσα Μάξγουελ.

Σε ηλικία 11 ετών σχεδίασε ένα φόρεμα για την μητέρα του με πολύ μεγάλη επιτυχία. Εγκαταστάθηκε στο Παρίσι για να σπουδάσει νομικά αλλά γρήγορα εγκατέλειψε τις σπουδές του για να ασχοληθεί από το 1924 με τη γυναικεία μόδα και το 1925 άρχισε να σχεδιάζει για τον οίκο ραπτικής Maison Jane στη Rue de la Paix.

Το 1937, σε ηλικία 33 ετών, δημιούργησε το δικό του οίκο ραπτικής στην Avenue George V με την επωνυμία "Jean Dessès” έχοντας συνεργάτες τον φίλο του Balenciaga και τον σχεδιαστή Raphaël.

Διάβασε περισσότερα στο womantoc.gr

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για τάσεις και νέα στη Μόδα, Celebrity και Gossip News στο missbloom.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ