Follow us

Μαρία Κάλλας | Η τελευταία φωτογραφία λίγο πριν " φύγει" από την ζωή

Έξω από το διαμέρισμά της στο Παρίσι, η θρυλική σοπράνο ρίχνει στους φωτογράφους το πιο μελαγχολικό της βλέμμα.

MissBloom TEAM
Μαρία Κάλλας

Η Μαρία Κάλλας λατρεύτηκε από όλο τον κόσμο και χάραξε το όνομα της ανάμεσα στους σπουδαιότερους καλλιτέχνες του 20ου αιώνα. Πίσω από τα φώτα, όμως, η προσωπική της ζωή ήταν γεμάτη τραγωδίες, εξαπάτηση και μοναξιά.

Η εμβληματική σεοράνο στιγματίστηκε από την σχέση της με τον Αριστοτέλη Ωνάση, η οποία ήταν άκρως κακοποιητική. Η Μαρία τον λάτρευε σαν Θεό, ενώ αυτός την υποτιμούσε σε κάθε ευκαιρία και με κάθε τρόπο. Αυτή η σχέση αντικατόπτριζε άψογα κάθε σχέση που είχε βιώσει η Μαρία Κάλλας από τα παιδικά της χρόνια μέχρι και την στιγμή που άφησε την τελευταία της πνοή.

Στο βιβλίο με τίτλο "Cast A Diva: The Hidden Life Of Maria Callas" η βιογράφος Λίντσι Σπενς δίνει ιδιαίτερη έμφαση στην κακοποιητική σχέση της σοπράνου με τον Ωνάση, καθώς αποκαλύπτει λεπτομέρειες από τα "βασανιστήρια" στα οποία την υπέβαλε. Μάλιστα, εκεί αναφέρεται ότι ο Ωνάσης της χορηγούσε τακτικά υπνωτικά και ηρεμιστικά σε σημείο που της προκάλεσε, τελικά, εθισμό. "Εκείνη το έπαιρνε με τη θέλησή της, όμως με την Κάλλας ουσιαστικά σε καταστολή o Ωνάσης - τα "εξαχρειωμένα" σεξουαλικά αιτήματα του οποίου είχαν σοκάρει ακόμα και τη διαβόητη Μαντάμ Κλοντ, ιδιοκτήτρια οίκου ανοχής στο Παρίσι - μπορούσε να κακοποιεί σεξουαλικά την τραγουδίστρια με τρόπους που την εξευτέλισαν, και τους οποίους δεν θα αποδεχόταν εάν είχε πλήρως τις αισθήσεις της", αναφέρει η βιογράφος στο βιβλίο.

Διάβασε τη συνέχεια στο womantoc.gr

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για τάσεις και νέα στη Μόδα, Celebrity και Gossip News στο missbloom.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ