Follow us

Η "ζαβολιάρα" Αλίκη Βιουγιουκλάκη | Η άγνωστη ταινία της που την είχε οδηγήσει στα δικαστήρια

Το πρόσωπο της Αλίκης ήταν σα να φτιάχτηκε για το μεγάλο πανί με τον κινηματογραφικό φακό να κάνει γκρο πλάν στα όμορφα χαρακτηριστικά της και στα ξανθά μαλλιά της.

αλικη

Το όνομα της Αλίκης Βουγιουκλάκη ήταν συνυφασμένο με την εμπορική επιτυχία. Αντιμετωπιζόταν από τους κινηματογραφικούς παραγωγούς ως ένα "άλογο κούρσας" που έπρεπε να τερματίσει πρώτο. Ο Δημήτρης Παπαμιχαήλ σε συνέντευξη που είχε παραχωρήσει στον Νίκο Χατζηνικολάου είχε πει ότι οι κινηματογραφικές εταιρίες παραγωγής προπωλούσαν τις ταινίες τους στα σινεμά όλης της χώρας, πριν καν αυτές γυριστούν και μαζί με το χρυσό δίδυμο, προωθούσαν και άλλες μικρότερες παραγωγές που δεν είχαν ελπίδα να παίξουν σε κάποιο κινηματογράφο. Το γεγονός αυτό τους ασκούσε πολύ μεγάλη πίεση και επηρέασε αρνητικά τον γάμο τους. "Με την Αλίκη δεν ζούσαμε φυσιολιγικά", είχε πει με ειλικρίνεια.

Το πρόσωπο της Αλίκης ήταν σα να φτιάχτηκε για το μεγάλο πανί με τον κινηματογραφικό φακό να κάνει γκρο πλάν στα όμορφα χαρακτηριστικά της και στα ξανθά μαλλιά της. Ωστόσο αυτή η σχέση, που η ίδια τη χαρακτήριζε ως "ερωτική" δεν ξεκίνησε με τον καλύτερο τρόπο. Η εικόνα της στην πρώτη της ταινία "Το Ποντικάκι" δεν της άρεσε καθόλου και τίποτα δεν προμήνυε ότι το μελαχρινό εκείνο κορίτσι θα λατρευόταν από το κοινό. Αλλά και η συνέχεια δεν ήταν εύκολη. Μία ταινία της με τίτλο "Η Ζαβολιάρα" την είχε οδηγήσει μέχρι τα δικαστήρια. Προβλήθηκε τη σεζόν 1959-1960 και έκοψε 23.205 εισιτήρια, τερματίζοντας στην 30η θέση ανάμεσα σε 52 ταινίες. Η Αλίκη Βουγιουκλάκη τσακώθηκε με τους παραγωγούς, αλληλοκατηγορήθηκαν για αθέτηση όρων συμβολαίου και αλληλομηνύθηκαν, με αποτέλεσμα η υπόθεση να φτάσει στα δικαστήρια. Αίσθηση προκαλεί ότι η Αλίκη έχει ντουμπλαριστεί σε πολλές σκηνές της ταινίας, ενώ η φωνή της έχει επίσης ντουμπλαριστεί σε όλη την ταινία.

Η "ζαβολιάρα" Αλίκη Βιουγιουκλάκη | Η άγνωστη ταινία της που την είχε οδηγήσει στα δικαστήρια

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για τάσεις και νέα στη Μόδα, Celebrity και Gossip News στο missbloom.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ