Follow us

"Haters" | Πότε τα social media έγιναν πεδίο εκτόνωσης;

Τον hater δεν τον ενδιαφέρει να συνομιλήσει, ούτε να επιχειρηματολογήσει. Το μόνο που θέλει είναι να ξεσπάσει.

social media

Μπορεί να είναι η συνάδελφος που σου χαρίζει το γλυκό χαμόγελό της και δεν παραλείπει ποτέ να σε καλημερίσει. Ενδιαφέρεται για το αν έφαγε το γιαουρτάκι το παιδί της και κάθε τόσο παραπονιέται για την ακρίβεια στα σούπερ μάρκετ. Ή εκείνος ο κύριος με το μικρό κατάστημα στη γωνία. Επίσης ευγενικός και πρόθυμος να σε εξυπηρετήσει. Και ξαφνικά πέφτεις σε κάποιο σχόλιο του στα social media και έρχεται η ανατροπή. Ο άνθρωπος της διπλανής πόρτας μισεί τους πάντες και τα πάντα. Δεν τον ενδιαφέρει να συνομιλήσει, ούτε να επιχειρηματολογήσει. Το μόνο που θέλει είναι να ξεσπάσει. Να ξεσπάσει το θυμό του ή την απογόητευσή του για όσα βιώνει. Κάτι θα βρει να σχολιάσει. Κάτι πικρό που μάλλον θα του δώσει μία πρόσκαιρη ευχαρίστηση. Πλέον τα μηνύματα μίσους είναι ο κανόνας στα social media και βρίσκουν πάντα τη θέση τους κάτω από εκείνα με τις καρδούλες. Μην πέσεις στην παγίδα να απαντήσεις σε κάποιoν hater. Έχει μπει ήδη στο προφίλ σου για να αντλήσει κάποια πληροφορία για εσένα και τότε ποιος σε σώζει. Βρίζει, προσβάλλει, γελάει, κοροιδεύει. Χωρίς διακρίσεις. Αλλά και πάλι δεν ξεθυμαίνει.

Οι haters ξεπροβάλλουν από παντού και φαίνεται ότι είναι πάρα πολλοί εκείνοι που με ευκολία στάζουν χολή, πατώντας πλήκτρα στα pc και στα smartphones τους.

Υπάρχει και μία άλλη κατηγορία. Εκείνοι που ενοχλούνται με ό,τι και αν ασχοληθείς. Κάνεις μία ανάρτηση για την υπόθεση του χάσκι της Αράχωβας, τον Όλιβερ; Θα σε κατηγορήσουν ότι ασχολείσαι με τα ζώα και όχι με τον συνάνθρωπο που σε έχει ανάγκη. Σχολιάζεις ένα viral θέμα; Θα σου πουν: ''μας απροσανατολίζουν για να μην ασχοληθούμε με τα βαρυσήμαντα θέματα. Ό,τι και αν σκεφτείς ή αν σχολιάσεις, για εκείνους είναι άτοπο και άκαιρο. Παρόμοιο μενταλιτέ έχουν και εκείνοι που θα ασκήσουν ανελέητη κριτική σε κάποιον επειδή δείχνει να περνάει καλά. Τους φαντάζει ανεπίτρεπτο και άλλες φορές προκλητικό.

Το να πληκτρολογήσεις μηνύματα μίσους στα social είναι μία πράξη βίας. Που έχει και θύματα. Γίνεται τόσος λόγος για τη σεξουαλική παρενόχληση, τον σεξισμό, το bullying και τη βία και την ίδια στιγμή στα κοινωνικά δίκτυα, ειδικά στο Twitter και στο Facebook, με περίσσια ευχέρεια μπορεί κανείς να θίγει υπολήψεις και την αξιοπρέπεια ανθρώπων.

Δεν πιστεύω στη λογοκρισία των social. Πιστεύω όμως στην υγιή αντίδραση. Να μην δεχτούμε ότι αυτό είναι και έτσι έχει. Να μη συνηθίσουμε αυτή την κακομοιριά και να συνεχίσουμε να πιστεύουμε στους ανθρώπους. Να μιλάμε περισσότερο, να αλληλεπιδρούμε, να κυκλοφορούμε. Ναι, ακόμα και με εκείνους της διπλανής πόρτας.

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για τάσεις και νέα στη Μόδα, Celebrity και Gossip News στο missbloom.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ