Follow us

Τι σημαίνει για τον πρίγκιπα Γουίλιαμ η ασθένεια της Kate Middleton και του βασιλιά Καρόλου

Μία πολύ κομβική στιγμή για τη βρετανική μοναρχία και πιο συγκεκριμένα τον πρίγκιπα Γουίλιαμ.

MissBloom TEAM
kate splash news / ideal image

Μετά το θάνατο της βασίλισσας Ελισάβετ, η royal οικογένεια της Μεγάλης Βρετανίας φαίνεται πως έχει να διαχειριστεί αρκετά περίπλοκες καταστάσεις. Χαρακτηριστικό παράδειγμα είναι η διάγνωση του βασιλιά Καρόλου και της Kate Middleton με καρκίνο, οι οποίες σηματοδοτούν μια σπάνια στιγμή για τη βασιλική οικογένεια της Βρετανίας.

Τον Φεβρουάριο, λιγότερο από δύο χρόνια μετά την κληρονομία του θρόνου από τη μητέρα του, βασίλισσα Ελισάβετ, η οποία εζησε μέχρι την ηλικία των 96 ετών με σχετικά ελάχιστα προβλήματα υγείας και υπηρέτησε για 70 χρόνια την κοινοπολιτεία, έγινε γνωστός πως ο Κάρολος, στα 75 χρόνια του πάσχει από καρκίνο. Ο βασιλιάς σαφώς χρειάστηκε να αποσυρθεί από τα δημόσια καθήκοντά του.

Περίπου την ίδια περίοδο, γίνεται ανακοίνωση πως εκτός καθηκόντων θα μείνει και η Kate Middleton, αφού πρόκειται να υποβληθεί σε εγχείρηση στην κοιλιακή χώρα. Για ένα χρονικό διάστημα μάλιστα, πεθερός και νύφη νοσηλεύονταν στην ίδια κλινική και πιο συγκεκριμένα στην London Clinic. Η Kate ανάρρωνε από την εγχείρηση, ενώ ο βασιλιάς Κάρολος λάμβανε θεραπεία για διευρυμένο προστάτη, πριν να γίνει η διάγνωσή του με καρκίνο.

Η νέα κατάσταση προσθέτει περισσότερη πίεση στον πρίγκιπα Γουίλιαμ

Στο παρασκήνιο των γεγονότων, βρίσκεται ο 41χρονος διάδοχος του θρόνου, πρίγκιπας Γουίλιαμ, ο οποίος έχει να διαχειριστεί τα εξής. Την ασθένεια του πατέρα του. Την ασθένεια της συζύγου του. Τον τρόπο που μαζί θα την επικοινωνήσουν στα τρία παιδιά τους. Τα σχόλια του κοινού και τις φήμες που διαδίσει συνεχώς ο Τύπος. Την απουσία και τη δύσκολη σχέση που έχει με τον αδερφό του, Harry.

Ο Γουίλιαμ έχει κάνει επίσης ένα μικρό pause στα καθήκοντά του, ώστε να βρίσκεται στο πλευρό της Κate Middleton, αλλά και των παιδιών της George, Louis και Charlotte. Η πιο πρόσφατη επίσημη εμφάνισή του ήταν στις 7 Φεβρουαρίου, όταν ο Γουίλιαμ βρέθηκε σε gala στο Λονδίνο και θέλησε να ευχαριστήσει το κοινό, λέγοντας

"Θα ήθελα να εκμεταλλευτώ αυτή την ευκαιρία για να σας ευχαριστήσω για τα μηνύματα συμπαράστασης προς την Catherine και τον πατέρα μου, ειδικά τις τελευταίες ημέρες. Σημαίνει πολλά σε όλους μας".

Από τότε έως σήμερα, ο διάδοχος του θρόνου πραγματοποιεί κάποιες αρκετά διακριτικές δημόσιες εμφανίσεις, ενώ παράλληλα στηρίζει την οικογένειά του. Παράλληλα, ο πρίγκιπας Γουίλιαμ διατηρεί τη σιωπή του μέχρι στιγμής τόσο μετά την ανακοίνωση της συζύγου του για την ασθένειά της, όσο και για τα σχόλια που υπήρχαν για τον γάμο τους, αλλά και τη φωτογραφία που δημοσίευσαν με αφορμή τη γιορτή της μητέρας.

Η μοναδική έμμεση δήλωση που έχει κάνει ο Γουίλιαμ είναι μέσω ενός εκπροσώπου από το παλάτι, που μετέφερε μέσω του περιοδικού People πως "ο πρίγκιπας επικεντρώνεται και όχι στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης". Το ABC News αναφέρει μάλιστα πως ο πρίγκιπας της Ουαλίας πρόκειται να επιστρέψει πλήρως στις υποχρεώσεις του όταν τα παιδιά του επιστρέψουν στο σχολείο μετά το Πάσχα, αφού αυτή την περίοδο πρόκειται να είναι σε διακοπές λόγω του Πάσχα.

Τι σημαίνει για τον πρίγκιπα Γουίλιαμ η ασθένεια της Kate Middleton και του βασιλιά Καρόλου

Με την ασθένεια του βασιλιά Καρόλου και της Kate Middleton, αλλά και την ανάρρωσή τους, η προσοχή στρέφεται εξ' ολοκλήρου στον πρίγκιπα Γουίλιαμ και τη βασίλισσα Καμίλα. Όπως δήλωσε ο royal contributor του ABC News Robert Jobson "Με τους δύο πρωταγωνιστές, τον βασιλιά και την πριγκίπισσα της Ουαλίας, εκτός δράσης, στρέφεται αρκετή προσοχή στον πρίγκιπα Γουίλιαμ, ο οποίος έχει πολλά να αντιμετωπίσει αυτή τη στιγμή".

Ο royal ανταποκριτής τονίζει μάλιστα πως η πίεση προς τον Γουίλιαμ είναι ακόμα μεγαλύτερη λόγω του μειωμένου αριθμού ανώτερων μελών της βασιλικής οικογένειας που είναι διαθέσιμοι για δημόσιες εμφανίσεις. Αυτό σαφώς σχετίζεται και με το γεγονός πως ο μοναδικός αδερφός του Γουίλιαμ, Harry, με τον οποίο οι σχέσεις είναι τεταμένες, αποχώρησε από τον ανώτερο βασιλικό του ρόλο το 2020 μαζί με τη σύζυγό του Meghan Markle και πλέον ζουν μαζί με τα παιδιά τους στην Καλιφόρνια.

Με τον Harry και την Meghan Markle να είναι εκτός καθηκόντων, τα υπόλοιπα ανώτερα εν ενεργεία μέλη της βασιλικής οικογένειας είναι μόλις τρία, εκτός από τον Κάρολο, την Καμίλα, τον Γουίλιαμ και την Kate. Η μικρότερη αδερφή του Καρόλου, η πριγκίπισσα Άννα που συνεχίζει να αναλαμβάνει βασιλικές υποχρεώσεις παρά την ασθένεια του αδερφού της.

Εκτός από την Άννα, τα άλλα εναπομείναντα μέλη της βασιλικής οικογένειας είναι ο πρίγκιπας Edward και η σύζυγός του, Sophie, δούκισσα του Εδιμβούργου. Οι δυο τους έχουν συνεχίσει με τις δημόσιες εμφανίσεις τους τις τελευταίες εβδομάδες.

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για τάσεις και νέα στη Μόδα, Celebrity και Gossip News στο missbloom.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ