Follow us

Η Ελεονώρα Μελέτη εξομολογείται "Πριν από χρόνια διαγνώστηκα ως θύμα χρόνιας συναισθηματικής κ ψυχολογικής κακοποίησης"

Η σοκαριστική εξομολόγηση της Ελεονώρας Μελέτη με αφορμή τα τραγικά σχόλια που έχει δεχτεί από τότε που ανακοίνωσε πως θα είναι υποψήφια Ευρωβουλευτής στο ψηφοδέλτιο της Νέας Δημοκρατίας.

MissBloom TEAM
Ελεονώρα Μελέτη Instagram

Η Ελεονώρα Μελέτη έχει καταφέρει να διαγράψει μία καριέρα με πολλές επιτυχίες στην τηλεόραση. Η παρουσιάστρια ανακοίνωσε πρόσφατα το νέο της επαγγελματικό βήμα, αφού είναι υποψήφια Ευρωβουλευτής στο ψηφοδέλτιο της Νέας Δημοκρατίας. Το πρωί της Κυριακής, η ίδια δημοσίευσε στον προσωπικό λογαριασμό της στο Instagram μία φωτογραφία, την οποία συνόδευσε με μία πολύ προσωπική εξομολόγηση.

Πιο συγκεκριμένα, αποκάλυψε πως πριν από χρόνια έχει διαγνωστεί ως θύμα χρόνιας συναισθηματικής κ ψυχολογικής κακοποίησης, μέσω λεκτικής κ συναισθηματικής βίας, αλλά και τον τρόπο που το αντιμετώπισε. Η Ελεονώρα Μελέτη αναφέρει πως βιώνει εκ νέου αυτά τα συναισθήματα από τη στιγμή που ανακοίνωσε πως θα βρίσκεται ως υποψήφια ευρωβουλευτής στο ψηφοδέλτιο της Νέας Δημοκρατίας.

Στη λεζάντα της ανάρτησής της έγραψε το εξής κείμενο

"Πριν από 15 -16 χρόνια, διαγνώστηκα ως θύμα χρόνιας συναισθηματικής κ ψυχολογικής κακοποίησης, μέσω λεκτικής κ συναισθηματικής βίας, εξαιτίας του συστηματικού διασυρμού της προσωπικότητας μου.

Χρειάστηκαν πολλά χρόνια, επώδυνης θεραπείας , πείσμα κ πίστη για να μπορέσω να χτίσω ψυχικη ανθεκτικότητα κ να πιστέψω κ πάλι στον εαυτό μου.

Σήμερα η ιστορία επαναλαμβάνεται. Όχι απο τα μίντια.

Η παθογένεια εντοπίζεται στα κοινωνικά δίκτυα.

Δέχομαι εδώ κ λίγες μέρες χυδαία, ανεξέλεγκτη κ απροκάλυπτη βία με αφορμή την υποψηφιότητα μου για την ευρωβουλή.

Με λένε πορνη, φασιστρια, δολοφόνο, ακατάλληλη μάνα ,κ δεκάδες άλλους σεξιστικους κ κακοποιητικους χαρακτηρισμούς, μου εύχονται καρκίνο, ψόφο κ δεκάδες άλλες ευφάνταστες κατάρες, στο πλαίσιο μιας προπαγάνδας που στόχο έχει μέσα από τη δολοφονία χαρακτήρων να δημιουργήσει εντυπώσεις.

Αυτό το Τέρας της βίας, του μίσους, της κακοποίησης κ της χυδαίας κοινωνικής αθλιότητας, είναι ένας από τους λόγους που με έσπρωξε χρόνια τώρα να ασχοληθώ με τα κοινωνικά ζητήματα, εκφράζοντας τους προβληματισμούς μου μέσα από εκπομπές που σήμερα εργαλειοποιούνται ενώ κάποτε εκθειάζονταν, μέσα από βιβλία που έγιναν best seller, μέσα από τη συμμετοχή μου σε οργανωμένες δράσεις χωρίς κανέναν προσωπικό όφελος, κ τώρα διεκδικώντας να το κάνω κ μέσα από πιο επισήμους φορείς όπως η ευρωβουλή.

Ως θύμα κακοποίησης, κ μάλιστα σε κοινή θέα, με κακοποιητές τόσο αυτούς που επιτίθενται όσο κ εκείνους που το διασκεδάζουν, αλλά κυρίως ως γυναίκα που κατάφερε να βγει από αυτό αλώβητη κ πιο δυνατή, δυναμική, ανθεκτική, αποφασιστική κ άκεραιη, δεν φοβάμαι τίποτα κ κανέναν.

Είμαι εδώ, όρθια, υγιής, με εκείνους που με ξέρουν, να με στηρίζουν κ να μου δίνουν δύναμη, να προχωρήσω παρακάτω βλέποντας μόνο το στόχο.

Το τέρας αυτό, ένα ερμαφρόδιτο αρρωστημένης πατριαρχείας αλλά κ εσωτερικευμενου μισογυνισμού ( δυστυχώς κακοποιητές στη προκειμένη είναι κ αντρες κ γυναίκες) εγώ το κοιτάω στα Μάτια, κ
Είναι το ίδιο που δεν θα σταματήσω ποτέ , με κάθε ευκαιρία να πολεμάω, από οποίο ποσοστό κ με οποίο μέσο.

Καλή Κυριακή!!! Σε ολους".

Δες εδώ την ανάρτησή της

Πρόσφατα μάλιστα, η δημοσιογράφος και παρουσιάστρια

παραχώρησε συνέντευξη στην εφημερίδα Secret και τη δημοσιογράφο Σάσα Σταμάτη, όπου μίλησε για τη σχέση με την κόρη της, το ενδεχόμενο να βρίσκεται μακριά της κάποιες ημέρες εφόσον εκλεγεί, αλλά και για τον σύζυγό της, Θοδωρή Μαροσούλη και την περιπέτεια υγείας που πέρασε την ημέρα που ανακοινώθηκε η υποψηφιότητά της στις Ευρωεκλογές.

Σε ποιον είπες πρώτα για την πρόταση να είσαι υποψήφια; Τι μέτρησε και απάντησες θετικά;

Ο πρώτος με τον οποίο το συζήτησα ήταν ο άντρας μου. Μέτρησε πολύ θετικά το γεγονός ότι, όσο αναλύαμε τα δεδομένα, βρίσκαμε λύσεις, τόσο για πρακτικά όσο και για άλλα ζητήματα, οικογενειακά και επαγγελματικά.

Πώς αισθάνεσαι που, εάν εκλεγείς, θα είσαι μακριά από την κόρη σου, Αλεξάνδρα;

Οι υποχρεώσεις του ευρωβουλευτή είναι πολύ συγκεκριμένες και εξαρχής μακροπρόθεσμα προκαθορισμένες, κάτι που βοηθάει πολύ σε πρακτικά ζητήματα. Πριν πάρω την απόφαση, μίλησα με κυρίες του αξιώματος που είχαν εμπειρία, καθώς ήταν και μητέρες, και με διαβεβαίωσαν πως, όταν μπει το νερό στο αυλάκι, μετά αυτό θα κυλήσει. Με την Αλεξάνδρα έχουμε έναν πάρα πολύ ασφαλή δεσμό και αυτό οφείλεται και στο γεγονός ότι, όταν γέννησα, πήρα την απόφαση να αφήσω στην άκρη την καριέρα μου και τα πρώτα τρία χρόνια να είμαι αποκλειστικά μαζί της. Ηταν η εποχή που αποσύρθηκα από τα καθημερινά προγράμματα και έκανα την εβδομαδιαία εκπομπή συνεντεύξεων.

Αυτά τα τρία χρόνια μπήκαν στη σχέση μου με την Αλεξάνδρα τόσο γερά θεμέλια, που σήμερα η Αλεξάνδρα είναι ένα χαρούμενο, γεμάτο αυτοπεποίθηση και αυτονομία κοριτσάκι, που δεν θα ερμηνεύσει την απουσία της μητέρας της ως εγκατάλειψη, αλλά θα δει σε αυτό ένα πρότυπο που θέλω πολύ να έχει το παιδί μου ως αρχή μεγαλώνοντας. Το να τολμάμε, να έχουμε στόχους και να νοιαζόμαστε για τους άλλους.

Το κεφάλαιο "τηλεόραση" έκλεισε για σένα;

Όχι, βέβαια. Είτε με, είτε χωρίς Ευρωβουλή, η τηλεόραση θα συνεχιστεί. Είμαστε ήδη σε συζητήσεις με τον σταθμό μου.

Μετά την ανακοίνωση της υποψηφιότητάς σου, είχες να αντιμετωπίσεις την περιπέτεια υγείας του συζύγου σου. Βρέθηκες δίπλα του στο νοσοκομείο. Τι σημαίνει για σένα ο σύζυγός σου, ο Θοδωρής;

Ο Θοδωρής είχε ένα ατύχημα, όπου διέλυσε το γόνατό του. Χειρουργήθηκε την ημέρα της ανακοίνωσης της υποψηφιότητάς μου. Πήγα στο Ωδείο Αθηνών από το νοσοκομείο και ξαναγύρισα μετά την εκδήλωση εκεί. Ο Θοδωρής είναι ο άνθρωπός μου. Ένας σπάνιος χαρακτήρας και ένας εκπληκτικός πατέρας.

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για τάσεις και νέα στη Μόδα, Celebrity και Gossip News στο missbloom.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ