Follow us

Πέθανε η Δέσποινα Στυλιανοπούλου

Σε ηλικία 91 ετών - Ο ρόλος με τον οποίο ταυτίστηκε ήταν εκείνος της επαρχιώτισσας οικιακής βοηθού που έκανε γλωσσικά λάθη.

MissBloom TEAM
ΔΕΣΠΟΙΝΑ

Έφυγε από τη ζωή η μεγάλη πρωταγωνίστρια Δέσποινα Στυλιανοπούλου, που αγαπήσαμε μέσα από τον ελληνικό κινηματογράφο και είχε συμμετάσχει σε δεκάδες ταινίες της χρυσής εποχής. Η ηθοποιός άφησε την τελευταία της πνοή σε ηλικία 91 ετών, έπειτα από προβλήματα υγείας που αντιμετώπιζε το τελευταίο διάστημα. Τη δυσάρεστη είδηση γνωστοποίησε η ανιψιά της, Άννα.

"Με βαθιά θλίψη ανακοινώνουμε ότι έφυγε γαλήνια από τη ζωή η πολυαγαπημένη μας αδελφή, θεία και γιαγιά Δέσποινα Στυλιανοπούπου, περιτριγυρισμένη από την οικογένειά της, που ήταν στο πλευρό της. Καλό ταξίδι αγαπημένη μας, θα μας λείψεις πολύ", έγραψε στο instagram.

Η ηθοποιός φωνητική στο Ελληνικό Ωδείο και θέατρο στη Δραματική Σχολή Δημήτρη Ροντήρη, απ' την οποία και αποφοίτησε το 1959. Εμφανίστηκε για πρώτη φορά στον κινηματογράφο το 1960, στην ταινία Ξένος της νύχτας και έκτοτε καθιερώθηκε σε ρόλους κωμικούς. Ο πλέον συνηθισμένος ρόλος της ήταν της επαρχιώτισσας οικιακής βοηθού που έκανε γλωσσικά λάθη. Επίσης έπαιζε τη λαϊκή κοπέλα σε μη πρωταγωνιστικούς ρόλους. Το 1967 θεωρήθηκε από πολλούς καλλιτεχνικούς κύκλους ως "έτος Στυλιανοπούλου" επειδή η ίδια είχε συμμετάσχει σε 12 διαφορετικές ταινίες μέσα στη χρονιά.

Για πολλά χρόνια υπήρξε θιασάρχης στο θέατρο Αυλαία του Πειραιά. Έχει εκδοθεί η αυτοβιογραφία της με τον τίτλο Ηθοποιός αμέσου δράσεως από τις εκδόσεις Τετράγωνο.

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για τάσεις και νέα στη Μόδα, Celebrity και Gossip News στο missbloom.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ