Follow us

Μαρία Μπακοδήμου | "Δεν ξέρετε πώς είναι να φοβάται μία γυναίκα. Αυτό τον φόβο δεν τον έχετε νιώσει"

"Οι άνδρες δεν μπορείτε να καταλάβετε το φόβο που ζει μια γυναίκα"

MissBloom TEAM
Μαρία Μπακοδήμου Instagram

Μία νέα υπόθεση ενδοοικογενειακής βίας έγινε γνωστή και αρκετές είναι οι διάσημες κυρίες που έχουν σχολιάσει το θέμα και έχουν κάνει κάποια σχετική ανάρτηση στα social media. Μία εξ' αυτών είναι και η Μαρία Μπακοδήμου, η οποία προχώρησε σε μία ανάρτηση σχετικά με τις γυναίκες και τον φόβο.

Συγκεκριμένα, η παρουσιάστρια δημοσίευσε ένα βίντεο στο Instagram και σχολίασε ότι: "Ακούω από χθες κάποιους ψιθύρους, κάποιες μικρο τοποθετήσεις από άντρες, οι οποίοι υποστηρίζουν ή μάλλον αναρωτιούνται "αν δεν ήταν αυτός ο γιατρός αυτή η γυναίκα θα το είχε καταγγείλει και πώς αυτή η τόσο δυνατή γυναίκα που υπερασπιζόταν και κακοποιημένες γυναίκες στις δομές που τις φιλοξενούσαν, δεν είχε τη δύναμη να το πει αμέσως". Δεν μπορείτε να κρίνετε το θύμα, δεν μπορείτε να κρίνετε μια γυναίκα θύμα, δεν ξέρετε πώς είναι να είσαι γυναίκα, δεν ξέρετε πώς είναι να νιώσεις το φόβο από έναν κακοποιητικό πατέρα, από έναν κακοποιητικό σύντροφο. Δεν ξέρετε τον φόβο μιας γυναίκας να περπατήσει μόνη της σε έναν δρόμο, τον φόβο του να παρκάρει έξω στο σπίτι της ή λίγο πιο πέρα και να περπατήσει για να μπει στο σπίτι της, τον φόβο ότι κάποιος μπορεί να της επιτεθεί. Αυτόν τον φόβο δεν τον έχετε νιώσει, γι' αυτό δεν μπορείτε να έρθετε στη θέση μας. Πολλές φορές ακόμη και στα δικαστήρια υπάρχουν θύματα βιασμού που από φόβο δεν αντιστάθηκαν, ο ιατροδικαστής δεν είχε σημάδια και η έδρα αποφάσισε ότι ο βιασμός δεν έγινε. Αφήστε μας να είμαστε αυτό που είμαστε, αφήστε τις γυναίκες στην ευαλωτότητά τους, στη θηλυκότητά τους, στην ενσυναίσθησή τους, στην τρυφερότητά τους. Το μόνο που μπορείτε να κάνετε είναι να αναπτύξετε τη δική σας ενσυναίσθηση, γιατί έχετε ή θα κάνετε οικογένεια, έχετε ή θα αποκτήσετε παιδιά και ακόμη κι είναι καλό αν δεν μπορείτε να έρθετε στη θέση του άλλου, τουλάχιστον μην παριστάνετε πως τη ξέρετε".

Στη λεζάντα της ανάρτησής της έγραψε: "Οι άνδρες δεν μπορείτε να καταλάβετε το φόβο που ζει μια γυναίκα. Πόσο η βία εναντίον της μπορεί να την αδρανοποιήσει. Ακόμα και σε περιπτώσεις βιασμού υπάρχει αυτό που λέγεται freeze mechanism και το θύμα παραλύει από τον φόβο, αδρανοποιείται και δεν αντιστέκεται. Αυτό που χρειαζόμαστε από εσάς είναι ενσυναισθηση όχι κριτική".

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για τάσεις και νέα στη Μόδα, Celebrity και Gossip News στο missbloom.gr