Μάρα Ζαχαρέα | Το εντυπωσιακό αρμένικο γλυκό που δοκίμασε - Είναι αγαπημένη συνταγή της Θεσσαλονίκης

Το video που μοιράστηκε με τους διαδικτυακούς της φίλους.

ΓΡΑΦΕΙ: MissBloom TEAM

Είναι λάτρης της καλής κουζίνας και της αρέσει να δοκιμάζει πιο ιδιαίτερα πιάτα από διαφορετικές χώρες και κουλτούρες. Ο λόγος για τη Μάρα Ζαχαρέα που συχνά δημοσιεύει στα social media φωτογραφίες από τις εξόδους της σε όμορφα εστιατόρια, αλλά και από τα υψηλού γαστρονομικού επίπεδου πιάτα που δοκιμάζει.

Αυτή τη φορά, όμως, η διευθύντρια Ειδήσεων του Star και κεντρική παρουσιάστρια του δελτίου μοιράστηκε ένα διαφορετικό video. Η ίδια δοκίμασε ένα σπιτικό αρμένικο γλυκό και ενθουσιάστηκε. Ο λόγος για το παραδοσιακό "Αρμενοβίλ". Πρόκειται για ένα ημι-παγωμένο γλυκό με νότες αμυγδάλου και πικραμυγδάλου, με τραγανές υφές από τις ενσωματωμένες μαρέγκες, τα καραμελωμένα αμύγδαλα και τα κεράσια.

Το όνομά του μοιάζει γαλλικό και συνδέεται με την παραμονή των γαλλικών στρατευμάτων στην πόλη, κατά τη διάρκεια του Α’ Παγκόσμιου Πολέμου. Ωστόσο, πολλοί θέλουν την καταγωγή του να έρχεται από την Ανατολή και συγκεκριμένα από τους Αρμένιους, στις αρχές του αιώνα.

Όποια κι αν είναι η πραγματική του καταγωγή, το γλυκό βρήκε το σπίτι του στην συμπρωτεύουσα και αποτελεί μια κλασική απόλαυση όλων των παλιών ζαχαροπλαστείων της πόλης.

Ζήλεψες την πίτα της Μάρας Ζαχαρέα; Δοκίμασε την πανεύκολη σπανακόπιτα της τεμπέλας χωρίς φύλλο