Η Μελίνα Νικολαΐδη φαίνεται πως έχει κληρονομήσει πολλά ταλέντα από τους γονείς της, τη Δέσποινα Βανδή και τον Ντέμη Νικολαΐδη. Εκτός από την αγάπη της για το τραγούδι, η νεαρή Μελίνα αποκάλυψε πρόσφατα και ένα ακόμα ταλέντο: αυτό της μαγειρικής.
Ο σύντροφός της, Δημήτρης Φιντιρίκος, δημοσίευσε ένα Instagram story στο οποίο έδειχνε το παστίτσιο που του ετοίμασε η Μελίνα. Το ταψί με το φαγητό έδειχνε τόσο λαχταριστό, αφού πρόκειται για ένα μαμαδίστικο φαγητό, στο οποίο όλοι έχουμε αδυναμία.
Να θυμίσουμε πως και ο αδερφός της Μελίνας, ο Γιώργος Νικολαΐδης, έχει δείξει ιδιαίτερο ενδιαφέρον και ταλέντο στη μαγειρική, με στόχο να ασχοληθεί επαγγελματικά με αυτό στο μέλλον. Φαίνεται πως η οικογένεια Νικολαΐδη έχει μια ιδιαίτερη σχέση με την κουζίνα.
Δες εδώ τη φωτογραφία
Παστίτσιο στο τηγάνι
Υλικά
- 250 γρ. ριγκατόνι
- 400 γρ. μοσχαρίσιο κιμά
- 1 κρεμμύδι
- 1 καρότο
- 1 στικ σέλερι
- 1 σκ. σκόρδο
- ½ ματσάκι μαϊντανό
- 50 γρ. βούτυρο
- 1 κ.σ. πελτέ ντομάτας
- 200 γρ. ντομάτες, τριμμένες
- 1 πρέζα κρυσταλλική ζάχαρη
- 700 γρ. νερό
- αλάτι
- πιπέρι
- 500 γρ. τυρί κρέμα
- 150 γρ. παρμεζάνα, τριμμένη
- 2 αυγά, μεσαία
- 1 μοσχοκάρυδο
Εκτέλεση
- Ψιλοκόβεις το κρεμμύδι, το καρότο, το σέλερι, το σκόρδο και τον μαϊντανό, και αφήνεις στην άκρη.
- Τοποθετείς ένα τηγάνι διαμέτρου 28 εκ. (που να χωράει στον φούρνο) σε δυνατή φωτιά και αφήνεις να ζεσταθεί.
- Ρίχνεις το βούτυρο, το κρεμμύδι, το καρότο, το σέλερι και το σκόρδο.
- Σπας τον κιμά με τα χέρια σε μεγάλα κομμάτια και τον προσθέτεις στο τηγάνι.
- Ανακατεύεις με μια ξύλινη κουτάλα και σοτάρεις για 5-10 λεπτά μέχρι να πάρουν χρώμα ο κιμάς και τα λαχανικά.
- Προσθέτεις τον πελτέ, τις τριμμένες ντομάτες, το αλάτι, το πιπέρι και τη ζάχαρη, και ανακατεύεις με την κουτάλα.
- Απλώνεις τον κιμά στο τηγάνι και ρίχνεις το νερό και τα ζυμαρικά.
- Ανακατεύεις ελαφρώς και μόλις πάρει μια βράση χαμηλώνεις τη φωτιά, και μαγειρεύεις σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας ανακατεύοντας ανά τακτά διαστήματα.
- Αποσύρεις το τηγάνι από τη φωτιά, προσθέτεις τον μαϊντανό και ανακατεύεις.
- Ρίχνεις σε ένα μπολ το τυρί κρέμα, 100 γρ. παρμεζάνα, τα αυγά και το πιπέρι, και τρίβεις το μοσχοκάρυδο.
- Ανακατεύεις με ένα κουτάλι μέχρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά.
- Προθερμαίνεις τον φούρνο στο 200°C στο γκριλ.
- Μεταφέρεις τη μπεσαμέλ στο τηγάνι και την απλώνεις με μια σπάτουλα σιλικόνης.
- Πασπαλίζεις με την υπόλοιπη παρμεζάνα.
- Μεταφέρεις το τηγάνι στον φούρνο και ψήνεις για 5-10 λεπτά μέχρι να πάρει χρώμα η μπεσαμέλ.
- Αφαιρείς το τηγάνι από τον φούρνο, κόβεις σε κομμάτια και σερβίρεις.