Στην Αρκαδία βρέθηκε πριν από λίγες μέρες η Εριέττα Κούρκουλου Λάτση και μαζί με τον γιο της, Λέοντα ξεκίνησε μια διαφορετική πεζοπορία. Η κόρη της Μαριάννας Λάτση και του Νίκου Κούρκουλου επισκέφθηκε τη Βυτίνα, την Καρδαμύλη, τη Στεμνίτσα και πολλά ακόμη ξεχωριστά χωριουδάκια στην Πελοπόννησο.
Φθάνοντας στη Μεσσηνία, μάλιστα, κοντά τους βρέθηκαν και τα υπόλοιπα μέλη της οικογένειας, με τον Βύρωνα Βασιλειάδη να απολαμβάνει τις βόλτες με τον γιο του στον "δρόμο της ελιάς" και το εντυπωσιακό θέρετρο αγροτουρισμού που επισκέφθηκαν εκεί.
Επιστρέφοντας πάντως, στην Αθήνα, η Εριέττα Κούρκουλου Λάτση έφερε τις πιο εκλεκτές προμήθειες από το χωριό και ετοίμασε μια σπιτική συνταγή. Με ζυμαρικά από τη Βυτίνα και φρέσκιες ντομάτες από την Καρδαμύλη, η Εριέττα Κούρκουλου Λάτση ετοίμασε την πιο γευστική συνταγή για ζυμαρικά με κόκκινη σάλτσα.
Η ίδια μάλιστα, ανέβασε φωτογραφίες και video από την προετοιμασία του γεύματος για την οικογένειά της και μάς έδειξε βήμα βήμα τη συνταγή της.
"Η φάση έχει μαγείρεμα", σχολίασε με χιούμορ και μάς άνοιξε την όρεξη.
Το vegan ρυζόγαλο της Εριέττας Κούρκουλου Λάτση
Πριν από λίγες μέρες η Εριέττα Κούρκουλου Λάτση και ετοίμασε ένα εύκολο και αγαπημένο γλυκό μικρών και μεγάλων. Η ίδια, μάλιστα επέλεξε τη vegan παραλλαγή του αγαπημένου ρυζόγαλου και το αποτέλεσμα ήταν εντυπωσιακό. Το vegan ρυζόγαλό της, μάλιστα, δεν είχε να ζηλέψει σε τίποτα το κλασικό.
Η Εριέττα Κούρκουλου Λάτση αγαπά τη μαγειρική και έχει δοκιμάσει μερικές από τις πιο απαιτητικές συνταγές. Η ίδια πάντα επιλέγει τη vegan εκδοχή τους και δεν κρύβει τον ενθουσιασμό της, κάθε φορά που της πετυχαίνει μια συνταγή.
Η προσπάθειά της, άλλωστε τόσο η ίδια όσο και η οικογένειά της να μείνουν μακριά από το κρέας και τα ζωικά παράγωγα, δεν είναι και τόσο δύσκολη, μιας και υπάρχουν πολλές γευστικές συνταγές που ετοιμάζουν καθημερινά.
Αυτή τη φορά, μάλιστα, η Εριέττα Κούρκουλου Λάτση μοιράστηκε τη συνταγή για το vegan ρυζόγαλο της.
Η συνταγή για το vegan ρυζόγαλο.
Υλικά:
1 λίτρο γάλα σόγιας ή αμυγδάλου
1 λίτρο γάλα αρακά βανίλια
100 γρ. σκόνη monkfruit ή ζάχαρη
2 βανιλίνες
1 στικ κανέλας
380-400 γρ, ρύζι καρολίνα ή γλασσέ
Εκτέλεση:
Σε μια κατσαρόλα σε μέτρια προς δυνατή φωτιά βάζουμε το γάλα, το ρύζι και τα υπόλοιπα υλικά και ανακατεύουμε χωρίς να σταματήσου,ε. Σε 15 λεπτά το μείγμα αρχίζει να σφίγγει. Αποσύρουμε από τη φωτιά και ανακατεύουμε πολύ γρήγορα για 2 με 3 λεπτά ακόμη. Σκεπάζουμε με μεμβράνη και αφήνουμε να κρυώσει. Και σερβίρουμε.