Follow us

Φέτος θα φτιάξεις τα τέλεια μελομακάρονα | Τα 5 μυστικά της Αργυρώς Μπαρμπαρίγου που χρειάζεται να ξέρεις

Η Αργυρώ Μπαρμπαρίγου μάς αποκαλύπτει τα 5 μυστικά για τα πιο τραγανά και τέλεια μελωμένα μελομακάρονα, που δεν θα σταματήσεις να τρως.

μελομακάρονα istock

Έφθασε λοιπόν, αυτή η εποχή που τα αγαπημένα μελομακάρονα παίρνουν τη θέση που τους αξίζει στο γιορτινών σου τραπέζι. Αν και ποτέ δεν είναι νωρίς για να φτιάξεις το πιο λαχταριστό γλυκό των γιορτών, αυτή η περίοδος είναι ιδανική για να ψήσεις τα πρώτα μελομακάρονα (σίγουρα θα χρειαστεί να φτιάξεις και άλλα ως τα Χριστούγεννα) και να κάνεις το σπίτι να μοσχοβολήσει.

Και επειδή, τώρα, μπορεί να σκέφτεσαι πως τα μελομακάρονα είναι δύσκολο task ή μπορεί να μην μου πετύχουν, να μου τρίβονται ή να γίνουν πολύ μαλακά και μελωμένα, η Αργυρώ Μπαρμπαρίγου έρχεται να δώσδει λύσεις σε όλα.

Τα μελομακάρονα είναι ένα εύκολο, γρήγορο και λαχταριστό γλυκό που μπορείς να φας δίχως τύψεις στις γιορτές. Είναι ένα ντελικάτο, χρεάζεται αγάπη και μερικά έξυπνα tips και θα έχεις το τέλειο αποτέλεσμα.

Τα 5 μυστικά για τέλεια μελομακάρονα

Όχι πολύ ζύμωμα

Τα μελομακάρονα δεν είναι ψωμί και αν θες να βγουν τραγανά και αφράτα πρέπει να τα ζυμώσεις ελάχιστα. Όταν προσθέσεις στο λάδι και τη χτυπημένη ζάχαρη, όλο το αλεύρι, οι κινήσεις που πρέπει να κάνεις είναι απαλές και ήρεμες. Μόνο τότε θα πάρεις την τραγανή υφή που αναζητάς.

Δυο είδη λαδιού

Όσο και αν σου φαίνεται περιττό να χρησιμοποιήσει δυο διαφορετικά είδη λαδιού θα σου πω ότι είναι απολύτως απαραίτητο. Το ηλιέλαιο ή καλαμποκέλαιαο που θα βάλεις θα γίνει τραγανή η ζύμη σου και με το ελαιόλαδο θα δώσεις γεύση. Το ένα συμπληρώνει το άλλο και το αποτέλεσμά θα είναι γευστικό και ταυτόχρονα ελαφρύ.

Ξεκούρασε τη ζύμη σου

Όλες οι ζύμες χρειάζονται ξεκούραση, το ίδιο και αυτή για τα μελομακάρονα. Παρόλο που έχεις ζυμώσεις ελάχιστα για να ενώσεις τα υλικά, θα χρειαστείς 15 περίπου λεπτά να αφήσεις τη ζύμη να ξεκουραστεί. Όταν είναι αφράτη και λαδερή, τότε αρχίζεις να πλάθεις τα μελομακάρονα.

Τρύπα τα μελομακάρονα πριν από το ψήσιμο

Είναι το πιο απλό βήμα, αλλά εξαιρετικά σημαντικό. Μόλις φτιάξεις τα μελομακάρονα και πριν τα βάλεις στον φούρνο πρέπει να τα τρυπήσεις με μια πιρούνα, ένα απλό πιρούνι ή τον τρύφτη σου για να τραβήξουν μετά το σιρόπι και να μελώσουν σωστά.

Το σωστό μέλωμα

Το σιρόπιασμα είναι η μισή επιτυχία της συνταγής. Ο κανόνας: Κρύο μελομακάρονο – Ζεστό σιρόπι. Έτσι ρουφάνε όσο πρέπει και μένουν αφράτα χωρίς να λασπώνουν. Αν όμως τα φτιάξετε με σιμιγδάλι, τότε κάνετε το ακριβώς αντίθετο.

Διαβάστε Επίσης

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για τάσεις και νέα στη Μόδα, Celebrity και Gossip News στο missbloom.gr