Follow us

"Σημείο αναφοράς για όλους μας" | Ο μιντιακός κόσμος αποχαιρετά τον Γιώργο Παπαδάκη

Ο κόσμος τον media αποχαιρετά τον Γιώργο Παπαδάκη.

MissBloom TEAM
Γιώργος Παπαδάκης

Θλίψη σκόρπισε στον δημοσιογραφικό και ευρύτερα μιντιακό κόσμο η είδηση θανάτου του Γιώργου Παπαδάκη, σε ηλικία 74 ετών, έπειτα από βαρύ έμφραγμα που υπέστη το μεσημέρι της Κυριακής 4 Ιανουαρίου 2025.

Διαβάστε Επίσης

Τα διαδικτυακά "αντίο" στον δημοσιογράφο

Πρόσωπα που έχουν συνεργαστεί μαζί του, τον έχουν συναντήσει τηλεοπτικά ή και ακόμα έχουν επηρεαστεί από την καριέρα του, θέλησαν να εκφράσουν το συναίσθημα λύπης τους και να τον αποχαιρετήσουν μέσα από αναρτήσεις στα social media.

Ο Γιώργος Λιάγκας κοινοποίησε μια φωτογραφία του με τον Γιώργο Παπαδάκη, εκφράζοντας τα συναισθήματά του. "Είμαι πραγματικά συγκλονισμένος. Δεν υπάρχουν λόγια. Η απώλεια είναι τεράστια για τη δημοσιογραφία, για την ελληνική τηλεόραση, για τον ΑΝΤ1. Για μένα όμως είναι κάτι πολύ πιο βαθύ και προσωπικό. Έχασα έναν φίλο, έναν δάσκαλο, έναν άνθρωπο–παράδειγμα. Έναν επαγγελματία δουλευταρά, με αρχές, με ήθος, με ευθύνη απέναντι σε αυτό που έκανε και σε αυτούς που συνεργαζόταν μαζί του" ανέφερε ο παρουσιαστής και συμπλήρωσε:

"Ήταν σημείο αναφοράς για όλους μας. Μια σταθερά. Ένας άνθρωπος που μας έμαθε τι σημαίνει να αντέχεις, να στέκεσαι όρθιος, να σέβεσαι τη δουλειά και το κοινό. Είμαι συντετριμμένος. Καλό σου ταξίδι, Γιώργο. Δεν θα ξεχαστείς ποτέ."

Κοινοποιώντας μια εικόνα του αείμνηστου δημοσιογράφου, ο Πέτρος Κωστόπουλος σημείωσε: "Νωρίς την έκανες ρε Γιώργο.. Και είχες αφήσει και δουλειές στη μέση... Όρθιος όμως όπως πάντα".

"Σημείο αναφοράς για όλους μας" | Ο μιντιακός κόσμος αποχαιρετά τον Γιώργο Παπαδάκη - εικόνα 2

Κοινοποιώντας τη δυσάρεστη είδηση, ο Γιώργος Ευγενίδης ανέφερε: "Ένας άνθρωπος που επηρέασε την ελληνική τηλεόραση όσο λίγοι! Αξέχαστος!"

"Σημείο αναφοράς για όλους μας" | Ο μιντιακός κόσμος αποχαιρετά τον Γιώργο Παπαδάκη - εικόνα 3
"Σημείο αναφοράς για όλους μας" | Ο μιντιακός κόσμος αποχαιρετά τον Γιώργο Παπαδάκη - εικόνα 4

Ο πρώην συνεργάτης του Γιώργου Παπαδάκη, Γιώργος Γρηγοριάδης, σημείωσε σε Instagram story του: "Δύσκολα μπορώ να το πιστέψω!! Καλό ταξίδι κύριε Γιώργο".

"Σημείο αναφοράς για όλους μας" | Ο μιντιακός κόσμος αποχαιρετά τον Γιώργο Παπαδάκη - εικόνα 5

Δημοσιεύοντας μια ασπρόμαυρη φωτογραφία του αείμνηστου παρουσιαστή και δημοσιογράφου, η Τζένη Μπαλατσινού ανέφερε: "Παράδειγμα προς μίμηση για τους νέους δημοσιογράφους και ένας σπάνιος άνθρωπος. Καλό ταξίδι, Γιώργο".

"Σημείο αναφοράς για όλους μας" | Ο μιντιακός κόσμος αποχαιρετά τον Γιώργο Παπαδάκη - εικόνα 6

Με τη σειρά του, ο Λάμπρος Κωνσταντάρας αναδημοσίευσε την είδηση αναφέροντας με μια ραγισμένη καρδιά: "Δεν προλάβαμε".

"Σημείο αναφοράς για όλους μας" | Ο μιντιακός κόσμος αποχαιρετά τον Γιώργο Παπαδάκη - εικόνα 7

Δημοσιεύοντας μια φωτογραφία του Γιώργου Παπαδάκη, ο Νίκος Κοκλώνης σημείωσε: "Έφυγε από τη ζωή ένας πραγματικός θρύλος της ελληνικής τηλεόρασης. Ένας άνθρωπος που σημάδεψε γενιές, με συνέπεια, ήθος και αφοσίωση στη δουλειά του. Η φωνή και η παρουσία του θα μείνουν ανεξίτηλες στη μνήμη μας. Θερμά συλλυπητήρια στην οικογένεια και στους οικείους του. Καλό ταξίδι".

"Σημείο αναφοράς για όλους μας" | Ο μιντιακός κόσμος αποχαιρετά τον Γιώργο Παπαδάκη - εικόνα 8

Με ένα κοινό, χιουμοριστικό τους βίντεο θέλησε η Σάσα Σταμάτη να αποχαιρετήσει τον Γιώργο Παπαδάκη. "Εγώ πάντα θα σε θυμάμαι έτσι τεράστιε. Γιώργο Παπαδάκη 🙏🏻 Καλό ταξίδι !" σημείωσε χαρακτηριστικά.

Δημοσιεύοντας μια κοινή τους φωτογραφία, ο Πέτρος Συρίγος ανέφερε για τον θάνατο του Γιώργου Παπαδάκη: "Απίστευτο. Καλό Παράδεισο".

"Σημείο αναφοράς για όλους μας" | Ο μιντιακός κόσμος αποχαιρετά τον Γιώργο Παπαδάκη - εικόνα 9

Το συγκινητικό αντίο του ΑΝΤ1 στον Γιώργο Παπαδάκη

Η είδηση του θανάτου του Γιώργου Παπαδάκη επιβεβαιώθηκε και από το κεντρικό δελτίου του ΑΝΤ1 το απόγευμα της Κυριακής.

"Η οικογένεια του ΑΝΤ1 βυθίστηκε στο πένθος μετά τον αιφνίδιο θάνατο του Γιώργου Παπαδάκη, του επί 33 χρόνια πατριάρχη την πρωινής ζώνης του ΑΝΤ1…" είπε ο Γιώργος Κούρος στον αέρα, στέλνοντας στη συνέχεια τα θερμά συλλυπητήρια όλου του καναλιού στην οικογένειά του.

Λίγο αργότερα, ο ΑΝΤ1 προχώρησε σε ένα συγκινητικό αντίο στον Γιώργο Παπαδάκη μέσα από το facebook.

"Ο Γιώργος Παπαδάκης δεν υπήρξε απλώς παρουσιαστής. Υπήρξε δάσκαλος, συνομιλητής, σημείο αναφοράς. Με ευθύ λόγο, δημοσιογραφικό ήθος και ακούραστη εργατικότητα, κράτησε ανοιχτό τον διάλογο με την κοινωνία κάθε πρωί για δεκαετίες. Οι εργαζόμενοι του ΑΝΤ1 εκφράζουμε τα θερμότατα συλλυπητήριά μας στην οικογένεια και στους οικείους του.
Γιώργο Παπαδάκη, σε ευχαριστούμε" αναφέρει ο ΑΝΤ1.

Ποιος ήταν ο Γιώργος Παπαδάκης

Γεννημένος στο Χαλάνδρι στις 4 Φεβρουαρίου 1951, ο Γιώργος Παπαδάκης είχε καταγωγή από την Κρήτη. Διέγραψε σημαντική πορεία στον χώρο της δημοσιογραφίας, τόσο στον έντυπο Τύπο όσο και στην τηλεόραση.

Ξεκίνησε την τηλεοπτική του πορεία με την εκπομπή "Τρεις στον αέρα" της ΕΡΤ, ως συμπαρουσιαστής με τη Σεμίνα Διγενή και τον Νάσο Αθανασίου. Στη συνέχεια, από το 1992, ανέλαβε την πρωινή ενημερωτική ζώνη του ΑΝΤ1, με την εκπομπή "Καλημέρα Ελλάδα" στο τιμόνι της οποίας έμεινε μέχρι το καλοκαίρι του 2025.

Ο Γιώργος Παπαδάκης είχε κάνει δύο γάμους. Από τον πρώτο, απέκτησε τον γιο του, Κωνσταντή Παπαδάκη και από τον δεύτερο, με την Τίνα Παπαδελή, απέκτησαν δύο γιους, τους Ιάσονα και Φοίβο Παπαδάκη.

Πηγή: yupiii.gr

Διαβάστε Επίσης

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για τάσεις και νέα στη Μόδα, Celebrity και Gossip News στο missbloom.gr