Τον πρωτογνωρίσαμε ως τηλεοπτικό "Λάμπρο" στις "Άγριες Μέλισσες" και εδώ και δύο σεζόν πλέον τον απολαμβάνουμε στον πρωταγωνιστικό ρόλο του "πατέρα Νικόλαου" στη δραματική σειρά του alpha "Άγιος Έρωτας". Ο λόγος για τον Δημήτρη Γκοτσόπουλο, που έχει καταφέρει εδώ και καιρό να μπει στην "καρδιά" του κοινού, τόσο με τη γοητεία όσο και με το υποκριτικό του ταλέντο.
Ο γνωστός ηθοποιός δεν τραβά συχνά πάνω του τα φώτα της δημοσιότητας, παρά μόνο σε κατά καιρούς τηλεοπτικές συνεντεύξεις του. Ο ίδιος άλλωστε επιδιώκει να απασχολεί καθαρά λόγω της υποκριτικής του ιδιότητας και όχι λόγω της προσωπικής του ζωής.
Πρόσφατα βέβαια ο πρωταγωνιστής πραγματοποίησε μία σπάνια βραδινή έξοδο, δίνοντας το παρών στο νυχτερινό κέντρο που εμφανίζονται ο Αντώνης Ρέμος με τον Χρήστο Μάστορα. Με μία χαλαρή και εντελώς casual εμφάνιση, ο Δημήτρης Γκοτσόπουλος διασκέδασε με αγαπημένα πρόσωπα, ενώ πόζαρε και για μία λήψη στον φωτογραφικό φακό.
"Μου αρέσει η μοναχικότητά μου"
Ο Δημήτρης Γκοτσόπουλος βρέθηκε πρόσφατα καλεσμένος στο "The 2Night Show" και μίλησε στον Γρηγόρη Αρναούτογλου σχετικά με τις προκλήσεις που αντιμετωπίζει με τον ρόλο του πατέρα Νικόλαου στον "Άγιο Έρωτα", τη σχέση του με τη θρησκεία, αλλά και την προσωπική του ζωή.
"Είμαι από τους ανθρώπους που δεν έχω ανάγκη να δω τα θαύματα για να πιστέψω. Όλοι είμαστε παιδιά του Θεού. Η προσευχή και η πίστη, είτε είναι στη Μέκκα είτε στον Θεό, είναι μια σύνδεση, μια προέκταση του εαυτού μας. Πιστεύω στην έννοια του Θεού, στην αγάπη, ότι τα πάντα εξουσιάζονται από δύο δυνάμεις, μια φωτεινή και μια σκοτεινή που τις φέρουμε μέσα μας και στόχος είναι να ισορροπήσουμε και να κοιτάξουμε προς το φως. Αυτή είναι στάση ζωής. Το να έχουμε μια στάση ζωής, μια ταυτότητα, έναν αξιακό κώδικα -πράγμα που λείπει από την κοινωνία μας- για εμένα είναι πάρα πολύ σημαντικό. Μπορεί έτσι να αποκτήσει αξία το παρόν μας, να συναντηθούμε. Ζούμε σε σκιές, στο μέλλον ή στο παρελθόν και όχι στο τώρα", είχε αναφέρει χαρακτηριστικά ο Δημήτρης Γκοτσόπουλος.
Όταν ο Γρηγόρης Αρναούτογλου ρώτησε τον ηθοποιό αν θα μπορούσε να συγχωρήσει τα πάντα, ο ίδιος απάντησε με μια ιστορία της οικογένειάς του: "Δεν πιστεύω στις συμπτώσεις και την τύχη. Ο ξάδερφος του παππού μου ήταν ιερέας στον Ερύμανθο. Κλήθηκε να συγχωρέσει τον δολοφόνο του πατέρα του".
"Υπήρχε μίας φήμη ότι είχε κάτι λίρες και όταν πήγε να πιάσει νερό στη στέρνα πάνω από το σπίτι μας -Στέρνα λέγεται και το χωριό στον Αγιο Έρωτα, τελείως συγχρονικό- τον δολοφόνησε. Τότε μικρό παιδάκι, ο προπάππους μου τον ώθησε να πάει στην εκκλησία, έγινε παπάς και από τους δύο εξομολόγους σε όλων των Ερύμανθο. Κλήθηκε να συγχωρήσει τον δολοφόνο του πατέρα του και να τον κοινωνήσει. Τον κοινωνούσε μέχρι να πεθάνει. Πηγαίνοντας στο νεκροταφείο στο χωριό μου παρατηρούσα την εικόνα του και αυτό το θαύμασα πάρα πολύ. Με ρώτησες αν όλα συγχωρούνται. Έχει τεράστιο ενδιαφέρον να δούμε τι γεννάει μέσα μας η συγχώρεση, χωρίς να σημαίνει αυτό ότι επιτρέπεται να κάνουμε τα πάντα. επειδή ξέρουμε ότι θα συγχωρεθούμε", είπε καταληκτικά ο πρωταγωνιστής του Alpha.
Αναφερόμενος επιπλέον για το αν υπάρχει έρωτας στη ζωή του, ο Δημήτρης Γκοτσόπουλος είπε: "Φιλοσοφημένα και συνειδητά απόλυτα για εμένα, υπάρχει ο έρωτας στη ζωή μου. Έρωτας με την ευρύτερη έννοια, όχι μόνο απέναντι σε μια κοπέλα. Ο έρωτας είναι και απέναντι στους ανθρώπους που συνεργάζομαι. Κάτι μέσα μου πρέπει να μου δημιουργήσει το στοιχείο του ενθουσιασμού... Χωρίς τον έρωτα, με την ευρύτερη έννοια, αυτού του στοιχείου της δόνησης που υπάρχει μέσα μας, είναι αδιάφορα τα πράγματα. Νομίζω ότι κάπως έτσι τα ψάχνω [...] Μου αρέσει η μοναχικότητά μου, δεν νιώθω μοναξιά".