ΣΚΑΪ
Η απόφαση να κλείσει τα μαγαζιά του στην Αθήνα δεν ήταν εύκολη, ούτε όμως είχε να κάνει με την οικονομική τους πορεία. Ο Άκης Πετρετζίκης εξήγησε για πρώτη φορά τόσο ανοιχτά τι τον οδήγησε να βάλει τέλος σε ένα κομμάτι της επαγγελματικής του δραστηριότητας, αποκαλύπτοντας πως τα καταστήματά του ήταν κερδοφόρα όταν αποφάσισε να τα κλείσει.
Η αφορμή ήταν πολύ πιο προσωπική. Μετά τη γέννηση των δύο παιδιών του, ο γνωστός σεφ ένιωσε πως οι επαγγελματικές του υποχρεώσεις είχαν αρχίσει να αφήνουν όλο και λιγότερο χώρο για την οικογένειά του. Και κάπως έτσι, αποφάσισε να περιορίσει τα επαγγελματικά του μέτωπα, ακόμη κι αν αυτό σήμαινε ότι θα άφηνε πίσω του μια επιτυχημένη επιχειρηματική δραστηριότητα.
Ο Άκης Πετρετζίκης ήταν καλεσμένος στην εκπομπή "Studio στις 3", το απόγευμα της Τρίτης 29 Σεπτεμβρίου, και μεταξύ άλλων μίλησε για την απόφασή του να κλείσει τα μαγαζιά του.
"Τα μαγαζιά εγώ τα έκλεισα, ενώ ήταν κερδοφόρα. Εγώ ήξερα γιατί το έκανα. Πρώτα απ’ όλα έκανα δύο concept. Τα δύο concept τα φτιάξαμε σε στιγμές που δεν υπήρχαν. Δηλαδή, θυμάμαι χαρακτηριστικά ότι άρχισε να γίνεται μία πανδημία αυτού του πράγματος που κάναμε τότε. Ουρές περιμένανε, τα μαγαζιά βγήκαν με θετικό πρόσημο. Δηλαδή δεν έκλεισα επειδή δεν πήγαιναν καλά οικονομικά", είπε χαρακτηριστικά.
"Είχα ανάγκη να μαζευτώ"
Ο ίδιος εξήγησε πως η οικογένειά του ήταν ο βασικός λόγος που τον έκανε να πάρει αυτή την απόφαση. Η καθημερινότητα με δύο μικρά παιδιά τον έκανε να συνειδητοποιήσει ότι οι πολλές επαγγελματικές υποχρεώσεις δεν του επέτρεπαν να βρίσκεται όσο θα ήθελε στο σπίτι.
"Έκλεισα γιατί είχα ανάγκη να μαζευτώ. Έκανα δύο παιδάκια, δεν είχα χρόνο για την οικογένειά μου και έπρεπε να μαζευτώ οπωσδήποτε σπίτι μου. Δηλαδή αυτή τη στιγμή μου λείπει πάρα πολύ το μαγαζί και να σου πω την αλήθεια και άμα μπορούσα να το μπατζετάρω κιόλας και να πω ότι θα χάνω τόσα λεφτά κάθε χρόνο για να έχω μαγαζί, θα το έκανα. Δεν έχω πρόβλημα. Δηλαδή μπορώ να το υποστηρίξω, να χάνω ακόμα και λεφτά και να έχω και μαγαζί", ανέφερε.
Παρότι, λοιπόν, δεν αποκλείει το ενδεχόμενο να του λείπει η ζωή του μαγαζιού, αυτό που έχει αλλάξει είναι η προτεραιότητα που δίνει πλέον στον χρόνο με τα παιδιά του.
"Δεν το κάνω πια γιατί έχω συνηθίσει να κάθομαι Σάββατο με τα παιδιά μου. Δηλαδή εγώ δούλευα στα μαγαζιά, πήγαινα Σάββατα, Κυριακές, καθημερινές βράδια. Δευτέρα με Παρασκευή είχα να κάνω τον παραγωγό, τον παρουσιαστή. Να σας πω τι δουλειές έχω; Έχω το site, έχω το κανάλι στο YouTube, έχω τα social media, έχω τα έτοιμα γεύματα, έχω βιβλία, έχω περιοδικά…", πρόσθεσε.
"Άνοιξα πάρα πολλά μέτωπα"
Ο Άκης Πετρετζίκης αναγνώρισε, μάλιστα, πως σε προηγούμενη φάση της ζωής του είχε αναλάβει περισσότερα πράγματα από όσα μπορούσε τελικά να διαχειριστεί χωρίς να επηρεάζεται η προσωπική του ζωή.
"Κι εγώ έχω φτάσει να έχω δέκα διαφορετικές επιχειρήσεις και τέσσερα μαγαζιά. Διαφορετικές, όχι όμοιες επιχειρήσεις. Δεν διαπραγματευόντουσαν το ίδιο πράγμα. Έκαναν κάτι διαφορετικό. Η καθεμία ήθελε ένα διαφορετικό μάνατζερ. Άνοιξα πάρα πολλά μέτωπα. Αυτό ήταν το λάθος το δικό μου. Δηλαδή το ότι πίστευα ότι ο Άκης στα 27 θα είναι ο ίδιος στα 42 ακμαιότατος, θα μπορεί να κάνει πεντακόσια πράγματα μαζί και δεν θα μπορεί να σταματάει με τίποτα. Δεν είχα χρόνο για τα παιδιά. Δηλαδή και τώρα να σου πω την αλήθεια, άμα δηλαδή αν δεν είχα οικογένεια δεν θα είχα κλείσει τα μαγαζιά. Τι συζητάμε τώρα;", είπε.
Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις
Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για τάσεις και νέα στη Μόδα, Celebrity και Gossip News στο missbloom.gr
