Follow us

Αθηνά Οικονομάκου: «Πάντα ήθελα να κάνω οικογένεια»

Όλα όσα αποκάλυψε στην πρόσφατη συνέντευξή της

oikonomakou1

Λίγες μέρες πριν την αλλαγή του χρόνου, η Αθηνά Οικονομάκου κάνει το δικό της απολογισμό στο περιοδικό Down Town Κύπρου και τον Αλέξανδρο Πρίφτη, ισορροπώντας αριστοτεχνικά ανάμεσα στην επαγγελματική επιτυχία και την προσωπική ευτυχία.

Φέτος, τις γιορτές τι δώρο θα ήθελες;

Θα ήθελα να τις περάσω όπως τις έχω φανταστεί. Να περάσω όμορφα! Ιδανικά θα ήθελα να είμαι με αγαπημένους ανθρώπους σε ένα σπίτι, με ωραία φαγητά, να γελάσουμε, να χορέψουμε, να διασκεδάσουμε. Ή να κάνω ένα όμορφο ταξίδι. Θέλω να περάσω ξέγνοιαστα. Να ξεφύγω λίγο. Να μην υπάρχει πίεση, ούτε «πρέπει να κάνω αυτό». Να χαλαρώσω.

Ποιο ήταν το καλύτερο δώρο που δέχτηκες, ως παιδί;

Από όσο με θυμάμαι παιδί, νομίζω δεν ζητούσα συγκεκριμένο δώρο. Μία χρονιά, βέβαια, είχα ζητήσει ένα σπίτι της Barbie κι ο μπαμπάς μου, επειδή είναι καπετάνιος, μου έφερε από το εξωτερικό ένα τριώροφο τεράστιο σπίτι. Τρεις μέρες κάναμε να το συναρμολογήσουμε! Ήταν υπέροχο δώρο, είχα ενθουσιαστεί. Ερχόντουσαν οι φίλες μου, το βλέπαμε με τις ώρες και παίζαμε.

Αθηνά Οικονομάκου: «Πάντα ήθελα να κάνω οικογένεια»

Ο μπαμπάς σου, σού έλειπε τα Χριστούγεννα;

Τα περισσότερα δεν τα περνούσαμε μαζί, έλειπε σε ταξίδια. Ναι, φυσικά και μου έλειπε. Καθημερινά μου έλειπε, πόσο δε τις γιορτινές μέρες, που επικρατεί η οικογενειακή θαλπωρή. Δυστυχώς, όμως, αυτή είναι η φύση της δουλειάς του.

Σήμερα, αυτό το κενό το αναπληρώνουν οι φίλοι και ο σύντροφός σου;

Όχι, όχι. Αυτό το κενό, το κενό του γονιού που απουσιάζει, δεν αναπληρώνεται από κανέναν. Αν έχεις μία τέτοια έλλειψη στα παιδικά σου χρόνια σού δημιουργούνται τραύματα που δεν επουλώνονται εύκολα. Άσε που πιστεύω ότι είναι ανώφελο να ψάχνεις να καλύψεις ένα τέτοιο κενό με άλλους ανθρώπους. Ας πούμε το κενό των φίλων μου, το καλύπτουν οι φίλοι μου, της συντροφικότητας το αγόρι μου, αλλά το κενό ενός γονιού το καλύπτει μόνο ο ίδιος. Το θέμα είναι ο καθένας να έχει τον σωστό ρόλο στη ζωή σου.

Κάνοντας έναν απολογισμό για το 2016, μετάνιωσες για κάποια πράγματα;

Γενικά, δεν μετανιώνω. Το μόνο που κάνω είναι να κοιτάζω πίσω και να βελτιώνω τα λάθη και τις ελλείψεις μου. Στην πορεία, βλέπεις ότι όλα έρχονται για κάποιο λόγο στο δρόμο μας. Είναι μαθήματα. Το θέμα είναι πώς τα αντιλαμβάνεσαι και τα αξιολογείς. Εγώ προσπαθώ να τα διορθώνω όσο γίνεται. Το 2016 πήρα πάνω μου, ας πούμε, πολλά βάρη και ευθύνες στη δουλειά. Τώρα, όμως, γνωρίζω ότι είναι η ώρα να πάρω έναν άνθρωπο δίπλα μου να με βοηθάει και να αναλάβει κάποιες ευθύνες.

oikonomakou3

Παραμένεις το ίδιο ευαίσθητη όπως ήσουν κάποτε ή έχει αλλάξει αυτό;

Δεν μειώνεται καθόλου. Απλά, το κοντρολάρω. Δεν αφήνω την ευαισθησία μου ανεξέλεγκτη σε όλα τα θέματα. Αν υπάρχει λόγος να ευαισθητοποιηθείς για κάτι που αξίζει, ok. Εκεί θα στεναχωρηθώ. Αλλά για μικροπράγματα δεν θα πέσω. Έχω ωριμάσει πια και κρίνω με περισσότερη λογική, σιγουριά και αυτοπεποίθηση τα πράγματα.

Στα επαγγελματικά σου λειτουργείς με τη λογική ή το συναίσθημα;

Λειτουργώ και με τα δύο. Στο τέλος πάντα υπερισχύει το συναίσθημα όμως. Γενικά βάζω μπροστά τη λογική, το δουλεύω πολύ, δεν είμαι επιπόλαιη. Αλλά στο τέλος, ναι, θα λειτουργήσω συναισθηματικά και με το ένστικτό μου.

Έχεις πέσει ποτέ έξω; Σε εκμεταλλεύτηκαν, ας πούμε ποτέ, οικονομικά στη δουλειά;

Όχι, δεν αντιμετώπισα κάτι τέτοιο. Έχω εμπιστοσύνη στους ανθρώπους – και όχι γιατί είμαι αφελής, γνωρίζω τους κινδύνους. Νιώθω, όμως, ευγνώμων γιατί τα έφερε έτσι η ζωή και δεν έχω παράπονα από τους άλλους. Το ένστικτό μου αποδεικνύεται σωστό και επίσης αντιλαμβάνομαι τα πράγματα με τέτοιο τρόπο ώστε να φροντίζω να ελαχιστοποιώ τις πιθανότητες να πέσω θύμα κάποιου.

Στο «Έλα στη θέση μου», υποδύεσαι τη Φαίη. Μία κοπέλα που λειτουργεί με βάση το συμφέρον της. Αυτό είναι εντελώς έξω από σένα; Ποτέ δεν κοίταξες το συμφέρον σου;

Η Φαίη δρα αποκλειστικά σύμφωνα με το συμφέρον της. Είναι πολύ διαφορετική από μένα, αλλά δεν δυσκολεύτηκα να την υποδυθώ. Την καταλαβαίνω. Γύρω μας, υπάρχουν πολλοί τέτοιοι άνθρωποι – και άντρες και γυναίκες. Τους βλέπουμε παντού, τους συναναστρεφόμαστε, θέλοντας και μη. Δεν μου κάνει εντύπωση πια. Απλά δεν είμαι εγώ έτσι, ευτυχώς! Είναι τόσο έξω από μένα που, παίζοντας έναν τέτοιο ρόλο, δεν φοβάμαι μήπως εκτεθώ. Είναι κάτι εντελώς ξένο από την ιδιοσυγκρασία μου.

oikonomakou2

Η υποκριτική σε κάνει να κρύβεσαι μέσα στους ρόλους, προστατεύοντας έτσι ή και συμπληρώνοντας κάποιες πτυχές του χαρακτήρα σου;

Ναι, σίγουρα. Αν θέλεις να ψαχτείς και να δεις κάποια πράγματα για σένα, αυτή η δουλειά σε βοηθάει να ανακαλύψεις πολλά για τον χαρακτήρα σου. Εγώ, έτσι κι αλλιώς, κάνω ψυχοθεραπεία και δουλεύω πολύ με τον εαυτό μου τα τελευταία χρόνια. Δεν κρύβομαι στους ρόλους μου. Βρίσκω τρόπους και έχω τη δύναμη να κοιτάζω πια τα πράγματα κατάματα. Έχω ανασφάλειες, αλλά τις βλέπω και τις αντιμετωπίζω. Είμαι ας πούμε τελειομανής. Σε υπερβολικό βαθμό. Από την άλλη, θα κρίνω αυστηρά τον εαυτό μου – με μένα θα τα βάλω πρώτα. Δεν με αφήνω σε ησυχία.

Τα έχεις βρει με σένα;

Όχι πάντα, αλλά το καταφέρνω πιο συχνά σε σχέση με το παρελθόν

Επειδή είσαι μία πολύ ωραία γυναίκα, οι υπόλοιπες γυναίκες είναι ανταγωνιστικές μαζί σου;

Όχι συχνά είναι η αλήθεια, αλλά αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι δεν είμαι εγώ ανταγωνιστική. Βλέπω γυναίκες που είναι ανταγωνιστικές γενικά, και μαζί μου δεν είναι. Δεν τους το βγάζω. Δεν υπάρχει η παραμικρή σπίθα ανταγωνισμού από πλευράς μου. Αλλά ακόμα και αν κάποια δείξει τέτοια σημάδια δεν αφήνω και πολύ χώρο να με πλησιάσει, απομακρύνομαι. Είναι ένα χαρακτηριστικό που με απωθεί.

oikonomakou1

Το πέρασμα του χρόνου σού δημιουργεί ανασφάλεια;

Στο εξωτερικό κομμάτι εννοείς; Όχι. Ok, ξέρω ότι όλοι μία μέρα θα γεράσουμε. Δεν θα είμαι η ίδια. Και ο χρόνος είναι το μόνο δίκαιο πράγμα για όλους μας. Από την άλλη, στο υπαρξιακό κομμάτι, είμαι ευχαριστημένη από τη ζωή μου και ό,τι έχω καταφέρει μέχρι τώρα. Κάπως έρχονται τα πράγματα και με «καπελώνουν». Δηλαδή, αν ήθελα να πετύχω δέκα πράγματα στη ζωή μου, σήμερα έχω καταφέρει είκοσι. Ποτέ μου δεν φανταζόμουν, στα δεκαπέντε μου για παράδειγμα, ότι θα έφτανα τριάντα ετών και θα είχα πετύχει τόσα. Εύχομαι αυτό να συνεχιστεί και στο μέλλον.

Ονειρεύτηκες ποτέ μία οικογένεια; Ένα παιδί;

Ναι, από μικρή είναι κάτι που ήθελα να συμβεί. Πάντα έλεγα ότι θέλω να κάνω κάποια στιγμή οικογένεια και αρκετά παιδιά και μακάρι να το καταφέρω. Το τι θα γίνει στο μέλλον δεν το ξέρει κανείς, γιατί μπορεί να μην προκύψει αλλά είναι ένας μελλοντικός στόχος μου. Δεν είμαι από τις γυναίκες που αδιαφορούν ή είναι αρνητικές σε αυτό το θέμα.

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για τάσεις και νέα στη Μόδα, Celebrity και Gossip News στο missbloom.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ