Follow us

Angelina Jolie: Και πάλι στο χειρουργείο για να προλάβει τον καρκίνο

H ηθοποιός αφαίρεσε και τις ωοθήκες της για να μειώσει τις πιθανότητες καρκίνου

Angelina Jolie: Και πάλι στο χειρουργείο για να προλάβει τον καρκίνο.

H ηθοποιός αφαίρεσε και τις ωοθήκες της για να μειώσει τις πιθανότητες καρκίνου.

Η Angelina Jolie λόγω υψηλού κινδύνου να εμφανίσει καρκίνο στο στήθος και τις ωοθήκες, αφού έχει χάσει από τη νόσο τη μητέρα, τη γιαγιά και τη θεία της μπήκε και πάλι στο χειρουργείο.

Angelina Jolie: Και πάλι στο χειρουργείο για να προλάβει τον καρκίνο

Δύο χρόνια μετά τη διπλή μαστεκτομή, η Angelina αφαίρεσε πρόσφατα και τις ωοθήκες της ώστε να μειώσει ακόμα περισσότερο τις πιθανότητες να προσβληθεί από καρκίνο των γυναικείων οργάνων. Οι πιθανότητες να νοσήσει, λόγω κληρονομικότητας, άγγιζαν το 87% για το στήθος και 50% για τις ωοθήκες βάση στατιστικής, κάτι που η Χολιγουντιανή ηθοποιός δεν θέλει να ρισκάρει.

Angelina Jolie: Και πάλι στο χειρουργείο για να προλάβει τον καρκίνο - εικόνα 2

Η ίδια μίλησε στους New York Times για το θέμα αυτό μιας και θεωρεί πως όλες οι γυναίκες πρέπει να γνωρίζουν αυτά τα θέματα «Πριν από δυο εβδομάδες μου τηλεφώνησε ο γιατρός με τα αποτελέσματα των εξετάσεων μου. Μου είπε ότι η CA-125 είναι φυσιολογική και ανέπνευσα με ανακούφιση, αφού αυτός ο δείκτης, αυτή η πρωτεΐνη στο αίμα, καταγράφει τον καρκίνο ωοθηκών. Είναι μια εξέταση που κάνω κάθε χρόνο εξαιτίας του οικογενειακού ιστορικού μου. Όμως μου είπε πως έχουν ανέβει οι δείκτες που δείχνουν την ύπαρξη κάποιας φλεγμονής και αυτό θα μπορούσε να είναι ένδειξη καρκίνου. Ήθελε να με δει επειγόντως χειρουργός και να ελέγξει τις ωοθήκες μου. Προσπάθησα να είμαι ήρεμη, να είμαι δυνατή, να σκέφτομαι πως δεν έχω λόγο να ανησυχώ, πως θα ζήσω για να μεγαλώσω τα παιδιά μου και να μεγαλώσω τα εγγόνια μου. Τηλεφώνησα στον άντρα μου στη Γαλλία που έφτασε με αεροπλάνο μέσα σε λίγες ώρες. Το όμορφο με αυτές τις στιγμές στη ζωή είναι πως έχεις μεγάλη διαύγεια.»

Μετά την εγχείριση έχει περάσει αυτόματα στο στάδιο της εμμηνόπαυσης για την οποία και δήλωσε «Για αυτό, προετοίμαζα τον εαυτό μου ψυχολογικά και συναισθηματικά, συζητούσα τις πιθανότητες με τους γιατρούς, έκανα έρευνες για εναλλακτικές ιατρικές μεθόδους και κατέγραφα τις ορμόνες μου, για πιθανά υποκατάστατα των οιστρογόνων ή της προγεστερόνης. Αλλά ένιωθα πως έχω ακόμα χρόνο μέχρι να κάνω την επέμβαση»

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για τάσεις και νέα στη Μόδα, Celebrity και Gossip News στο missbloom.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ