Follow us

Alber Elbaz: To νέο βιβλίο Lanvin είναι ‘κοντό και χοντρό, σαν εμένα’

O Creative Director του οίκου Lanvin σχολιάζει τη δημιουργική διαδικασία και την "ελευθερία" του οίκου Lanvin.

alberelbaz


Μιλάει στη βρετανική εφημερίδα The Independent και μας θυμίζει γιατί είναι ο πλεόν αξιαγάπητος σχεδιαστής στο παγκόσμιο χωριό της μόδας και γιατί όλοι τον αποκαλούν "λούτρινο αρκουδάκι". O Creative Director του οίκου Lanvin σχολιάζει τη δημιουργική διαδικασία και την "ελευθερία" του οίκου Lanvin.


Για το νέο βιβλίο:

"Ήθελα να δείξω τους ανθρώπους (του οίκου). Όλους τους ανθρώπους. Είχαμε 3.000 φωτογραφίες συνολικά και διαλέξαμε αυτές που μας άρεσαν, φυσικά, και στη συνέχεια τσεκάραμε για να βεβαιωθούμε ότι όλοι ειναι μέσα στο βιβλίο. Είναι όλοι μέρος του. Δεν ήθελα ένα πολύ μεγάλο βιβλίο. Είναι κοντό και χοντρό, σαν εμένα"

Για τον οίκο Lanvin
"Μου φέρονται πολύ καλά στον οίκο Lanvin. Μου παρέχουν ελευθερία. Αν ήταν μέρος ενός ομίλου μπορεί να ήταν ευκολότερο για μένα κατά κάποιο τρόπο. Ζούμε από αυτό που πουλάμε. Δεν έχουμε κανέναν που να λέει: «Μην ανησυχείτε, θα συνεισφέρουμε άλλα 100 εκατ. ευρώ και να θα κάνουμε μια μεγάλη διαφημιστική εκστρατεία». Έτσι, λέω πάντα ότι είμαστε σαν ένα μικρό σκάφος και όχι ο Τιτανικός, και αυτό σημαίνει ότι παίρνουμε τις δικές μας αποφάσεις. Μερικές φορές, όταν εργάζεσαι σε μεγάλους οίκους, υπάρχουν πολλές επιτροπές που θα πρέπει να περάσεις ..."

Για τη δημιουργική διαδικασία
«Ξεκιναώ με τα σχέδια, αλλά δεν δίνω τα σκίτσα μου στο ατελιέ και στη συνέχεια λέωΕντάξει, θα τα πούμε θα είμαι στην Καραϊβική στις 17 και στις 18 φεύγω για Σάντα Φε ». Όχι, είμαι πάντα στα fittings, είμαι πάντα εκεί για να τελειοποιήσω τα πράγματα. Είμαι πάντα εκεί. Αν με στείλεις διακοπές, δεν έχω ιδέα τι να κάνω, δεν ξέρω καν πως να ανέβω από την λέμβο στο γιοτ. Μπορείτε να με φανταστείτε στην παραλία; Ίσως αν ήμουν αδύνατος, όμορφος άντρας η καριέρα μου να ήταν διαφορετική."

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για τάσεις και νέα στη Μόδα, Celebrity και Gossip News στο missbloom.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ