Follow us

H Lady Gaga, ένα άλογο και μια άμαξα σε σχήμα μπουκαλιού ανατρέπουν τα δεδομένα στην παρουσίαση αρώματος

Κάπως έτσι το "Fame" γίνεται το πιο αγαπητό άρωμα της Αμερικής. Plus: Πού μπορείς να το βρεις στην Ελλάδα;

H Lady Gaga, ένα άλογο και μια άμαξα σε σχήμα μπουκαλιού ανατρέπουν τα δεδομένα στην παρουσίαση αρώματος

Για πρώτη φορά το λανσάρισμα ενός celebrity αρώματος δεν είναι απλώς ένα ακόμη λανσάρισμα αρώματος. Η Lady Gaga δεν θα το επέτρεπε ποτέ αυτό.

Το λανσάρισμα του έπρεπε να είναι τόσο δυναμικό όσο και το πρόσωπο που το υπογράφει. Κάθε μικρό κοριτσάκι ονειρεύεται τη στιγμή που θα βγει ως πριγκίπισα από μια άμαξα με άλογα. Συνήθως είναι λευκή και ακολουθεί ο ιππότης... Όχι όμως για τη Gaga.

H Gaga ονειρευόταν μια μαύρη άμαξα στο σχήμα του μπουκαλιού του αρώματος της και ένα μαύρο άλογο που θα την έφερνε μπροστά από το νέο της παλάτι, δηλαδή τo Macy's της Νέα Υόρκης. Η διακόσμηση του χώρου, από τη μεγαλοπρεπή είσοδο μέχρι και την τελευταία λεπτομέρεια ήταν συντονισμένη γύρω από το άρωμα με το μαύρο και το χρυσό να πρωταγωνιστούν. Η άμαξα της ήταν μαύρη με χρυσές ρόδες, η πρόσοψη είχε σκεπαστεί με μαύρες κουρτίνες και χρυσά κρόσσια και βέβαια η ίδια είχε φορέσει ένα μαύρο (φουτουριστικό) φόρεμα και χρυσό καπέλο.

H Lady Gaga, ένα άλογο και μια άμαξα σε σχήμα μπουκαλιού ανατρέπουν τα δεδομένα στην παρουσίαση αρώματος

Η παρουσίαση του αρώματος στη Νέα Υόρκη ήταν το τελευταίο επεισόδιο από ένα δραματικό σίριαλ που είχε στηθεί όλο το καλοκαίρι γύρω από τα συστατικά και το packaging του περίφημου "Fame". Στο πρώτο επεισόδιο η Gaga δήλωνε ότι η σύνθεση του αρώματος της θα βασίζεται στο δικό της αίμα αναμειγμένο και με άλλα σωματικά υγρά. Στο δεύτερο επεισόδιο η φωτογραφία του μπουκαλιού διαρέει στο internet και η 25χρονη τραγουδίστρια τα βάζει με τις απανταχού beauty editors. Στη συνέχεια απαντάει για το "φύλο" του αρώματος λέγοντας ότι είναι μεν γυναικείο αλλά οι gay φίλοι της το λατρεύουν και το φοράνε συνέχεια.

H Lady Gaga, ένα άλογο και μια άμαξα σε σχήμα μπουκαλιού ανατρέπουν τα δεδομένα στην παρουσίαση αρώματος - εικόνα 2

Και ύστερα ήρθαν οι αποκαλυπτικές λεπτομέρειες! Το Fame είναι το πρώτο μαύρο άρωμα που γίνεται διάφανο μόλις βγει από το μπουκάλι. Ο ειδικός στα αρώματα Richard Herpin σε συνεργασία με την Honorine Blanc και τη Nathalie Lorson, δημιούργησε μια σπάνια συλλογή υλικών. Πιο συγκεκριμένα το άρωμα περιέχει "belladonna", ένα φάρμακο που παρασκευάζεται από τα φύλλα και τη ρίζα της θανατηφόρας στρύχνου. Το βότανο αυτό χρησιμοποιήθηκε το 18ο αιώνα από τις κυρίες της υψηλής κοινωνίας λόγω του σαγηνευτικού του αρώματος. Το Lady Gaga Fame αποτελεί μια πραγματική τεχνολογική καινοτομία και παράλληλα ένα σύμβολο του avant-garde στυλ της.

H Lady Gaga, ένα άλογο και μια άμαξα σε σχήμα μπουκαλιού ανατρέπουν τα δεδομένα στην παρουσίαση αρώματος - εικόνα 3

Βέβαια η Gaga δεν στρατολόγησε μόνο τους καλύτερους στο θέμα της αρωματοποιΐας αλλά και τα πιο μεγάλα ονόματα από το χώρο της φωτογραφίας και της σκηνοθεσίας προκειμένου να επικοινωνήσει σωστά το σκοτεινό μυστήριο που κρύβεται στη σύνθεση του αρώματος. H Gaga γδύνεται και το γυμνό σώμα της γίνεται πεδίο αναρρίχησης για λιλιπούτειους γυμνούς άνδρες που προσπαθούν να την κατακτήσουν. Ως θηλυκός Gulliver ξαπλώνει μπροστά από το φακό του Steven Klein φορώντας... μόνο το άρωμα της.

H Lady Gaga, ένα άλογο και μια άμαξα σε σχήμα μπουκαλιού ανατρέπουν τα δεδομένα στην παρουσίαση αρώματος - εικόνα 4

Και μετά από την αποκάλυψη της καμπάνιας έρχεται το 5λεπτο βίντεο του Klein το οποίο έχει ντυθεί με μουσική θρίλερ και περιλαμβάνει ένα γυμνό, χρυσό άγαλμα της Gaga, πολλούς γυμνούς άντρες, αναφορές στο έργο του Salvador Dali και πολλά dark πλάνα.



Η πρεμιέρα του video έγινε έξω από το μουσείο Solomon R. Guggenheim της Νέας Υόρκης. Ενώ οι δεκάδες παρευρισκόμενοι στην εκδήλωση απολάμβαναν τα πλάνα του Klein, εκείνη μπροστά στα μάτια τους έβγαλε τα ρούχα της και έκανε ένα νέο τατουάζ στο πίσω μέρος του λαιμού της.

H Lady Gaga, ένα άλογο και μια άμαξα σε σχήμα μπουκαλιού ανατρέπουν τα δεδομένα στην παρουσίαση αρώματος - εικόνα 5

Πέρα από όλες τις προωθητικές ενέργειες όμως, στην ουσία το Fame είναι ένα εντυπωσιακό άρωμα που θα σε ικανοποιήσει από την ποιότητα του. Η πρώτη μου εντύπωση από το άρωμα ήταν όπως όταν ανοίγεις ένα κουτί από αρωματικά, χριστουγεννιάτικα κεριά. Λουλουδάτο, αθώο με έντονο χαρακτήρα.

Στην Ελλάδα μπορείς να το βρεις στα καταστήματα Sephora

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για τάσεις και νέα στη Μόδα, Celebrity και Gossip News στο missbloom.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ