Follow us

Μαρία Ηλιάκη: Πώς κατάφερε να αδυνατίσει;

Η Μαρία Ηλιάκη μιλά στο περιοδικό ΕΓΩ! Weekly για τα κιλά που έχασε, τις πλαστικές και την αυτοπεποίθησή της!

Μαρία Ηλιάκη: Πώς κατάφερε να αδυνατίσει;

Έπειτα από μια δύσκολη περίοδο, η Μαρία Ηλιάκη χαμογελάει ξανά, κλείνει το μάτι στις προκλήσεις και αναζητά μια ιδανική σχέση, χωρίς απαραίτητα το ροζ συννεφάκι του γάμου και του νυφικού. Πιο συνειδητοποιημένη και ολιγαρής, εξακολουθεί να εκφράζεται με ειλικρίνεια και ας τη χαρακτηρίζουν κάποιοι... «ξινή».



Διάβασε τα πιο χαρακτηριστικά σημεία της συνέντευξής της:

Έχει ανέβει η αυτοπεποίθησή σου;
Ναι.

Εξαιτίας των κιλών που έχασες;

Μου αρέσει πολύ το φαγητό και μου αρέσει πολύ να τσιμπολογάω, θυμάμαι ότι η μαμά μου μου έκβρυβε όλα τα γλυκά στο σπίτι και πάντα τα έβρισκα. Ήταν ο μόνιμος τσακωμός μας. Μου έλεγε: «Βρε παιδάκι μου, μην τρως, έχεις περιφέρεια». Κάποια στιγμή συνειδητοποίησα ότι έχω θέμα με το φαγητό, όχι κανένα τρελό θέμα, απλώς δεν μπορούσα να πειθαρχήσω. Έβλεπα και τις άλλες παρουσιάστριες που φορούσαν τα στενά και έλεγα: τι εγώ δεν θα βάλω ποτέ στενά; Και βρέθηκε ένας άγιος άνθρωπος, που με έχει αναλάβει ο Γιώργος Μπουραίμης, ειδικός σωματικής διάπλασης. Με τον οποίο στην αρχή κάναμε γυμναστική και μετά διατροφή. Καλά, τον πρώτο χρόνο μαρτύρησε, γιατί δεν μπορούσα να πειθαρχήσω. Με έμαθε να τρώω σωστά, αυτό είναι το σημαντικό. Έχω μάθει αυτά τα τρία χρόνια τι μου πάει και τι δεν μου πάει. Ξέρω πως αν πιω κρασί ένα βράδυ, το επόμενο βράδυ θα είμαι συν ένα κιλό. Θα φάω, ας πούμε, καρότο και κοτόπουλο, αλλά δεν ζω μια ζωή έτσι, με καρότο, αγγούρι και κοτόπουλο. Τρώω κανονικά. Έχω τις ελεύθερες μέρες, απλά με έχει βάλει σε ένα πρόγραμμα. Το αυτοκίνητο είναι γεμάτο ταπεράκια. Γιατί, επίσης, άλλη πολύ κακιά συνήθεια είναι ότι έτρωγα συνέχεια έξω. Τώρα έχω σταματήσει να τρώω έξω. Μαγειρεύω σπίτι.

Πόσα κιλά έχεις χάσει στο σύνολο;
Δεν ξέρω. Δεν ζυγίζομαι ποτέ, δεν έχω ζυγαριά στο σπίτι. Μου έχει μείνει απωθημένο, γιατί με έβαζε ο μπαμπάς μου και ζυγιζόμουν στα φαρμακεία (γέλια). Κάθε φορά που μπαίναμε σε φαρμακείο, με ανέβαζε στη ζυγαριά και μου έλεγε: «Να, ορίστε, είδες, πάλι πάχυνες!».

Ήσουν παχουλή;
Ήμουνα πάντα γύρω στα 70 κιλά.

Πώς άλλαξες, λοιπόν, αυτά τα τελευταία χρόνια;
Με εντατικό πρόγραμμα διατροφής και γυμναστικής. Μου έχει γίνει τρόπος ζωής. Το σημαντικό είναι να μαθαίνεις να τρως. Όχι αυτό που τρέχουν όλοι στους διαιτολόγους να χάσουν 10 κιλά σε ένα μήνα. Εγώ έχασα περίπου 10 κιλά σε τρία χρόνια.

Πλαστική θα έκανες;
Πλαστική δεν θα έκανα, γιατί φοβάμαι πάρα πολύ τα χειρουργεία και δεν θέλω να βάλω τον εαυτό μου σε αυτήν τη διαδικασία, δηλαδή νάρκωση για να αλλάξω κάτι πάνω μου.

Όταν βλέπεις τον εαυτό σου στον καθρέφτη, τι λες;
Υπάρχουν μέρες που λέω καλούτσικη είσαι σήμερα, υπάρχουν μέρες που λέω χάλια, δεν θέλω να βγω από το σπίτι. Εντάξει μωρέ, τώρα τι να πω εγώ, τι να πει και η Ζιζέλ όταν βλέπει τον εαυτό της στον καθρέφτη; Καλούλα είμαι. Θεωρώ τον εαυτό μου συμπαθητικό. Είναι ωραίο να αισθάνεσαι καλά με τον εαυτό σου, να μπορείς – από το πιο απλό να φορέσεις ό,τι θέλεις. Δεν είναι ωραίο να έχεις κόμπλεξ με την εμφάνισή σου. Και αν πιστεύεις ότι πηγαίνοντας σε ένα διατροφολόγο και κάνοντας γυμναστική θα σου φύγει το κόμπλεξ, να το κάνεις για να νιώσεις καλύτερα. Εγώ θυμάμαι ξεκίνησα να κάνω διατροφή σε μια περίοδο της ζωής μου που ήμουν καλά! Που αισθανόμουν καλά, είχα μια σχέση και ήθελα να αρέσω στον εαυτό μου και σε εκείνον.


Περισσότερα στο ΕΓΩ! Weekly που κυκλοφορεί


Μαρία Ηλιάκη: Πώς κατάφερε να αδυνατίσει;

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για τάσεις και νέα στη Μόδα, Celebrity και Gossip News στο missbloom.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ