Follow us

Downton Abbey: Γνωρίζοντας τους πρωταγωνιστές της επιτυχημένης σειράς

Δες τους πρωταγωνιστές της αγαπημένης αγγλικής σειράς στην πραγματική τους ζωή, χωρίς τα κουστούμια εποχής και μάθε λεπτομέρειες για αυτούς. Από την Βασιλική Καρανζογιάννη

Downton Abbey: Γνωρίζοντας τους πρωταγωνιστές της επιτυχημένης σειράς

Δες τους πρωταγωνιστές της αγαπημένης αγγλικής σειράς στην πραγματική τους ζωή, χωρίς τα κουστούμια εποχής και μάθε λεπτομέρειες για αυτούς.

To Downton Abbey είναι ένα αγγλικό σήριαλ που προβάλλεται από το ITV. Στην Αγγλία έχει ολοκληρωθεί η τρίτη season ενώ στην Ελλάδα μπορεί να το παρακολουθήσει κάποιος από την συχνότητα της ΝΕΤ κάθε Δευτέρα βράδυ.


Η έπαυλη του Downton φιλοξενεί τους Grantham, μια εύπορη οικογένεια που ανήκει στην υψηλή τάξη. Το εν λόγω σπίτι είναι ένα μεγάλο αρχοντικό – που βρίσκεται στην πραγματικότητα στο Highclere Castle, το οποίο κατοικείται ακόμα- και στεγάζει τα προβλήματα, τις ίντριγκες, τους έρωτες και όλα τα συναφή μιας οικογένειας που τοποθετείται στις πρώτες δεκαετίες του 20ου αιώνα. Στα υπόγεια μένουν οι υπηρέτες, που και αυτοί με την σειρά τους περνούν τον δικό τους γολγοθά, ενώ υπάρχει και εκεί ιεραρχία με τον μπάτλερ και την αρχικαμαριέρα να κατέχουν τα ηνία.

Η Miss Bloom σου συστήνει τους πρωταγωνιστές της σειράς μέσα από λεπτομέρειες και φωτογραφίες...


Downton Abbey: Γνωρίζοντας τους πρωταγωνιστές της επιτυχημένης σειράς
Ο Robert Grantham είναι η κεφαλή του σπιτιού. Κληρονόμησε μέσω της γυναίκας του μια μεγάλη περιουσία και έκτοτε ζει πλουσιοπάροχα στο σπίτι του με την σύζυγό τους, Cora και τις τρεις κόρες του Mary, Edith και Sybil. Όλα ξεκινούν όταν δεν υπάρχει άντρας διάδοχος και τα ξαδέλφια του Robert, που ήταν οι άμεσοι διάδοχοι, πεθαίνουν στον Τιτανικό. Ο Hugh Bonneville, στην πραγματικότητα, είναι διάσημος ηθοποιός έχοντας πολλές ταινίες στο ενεργητικό του, ανάμεσά τους και το αγαπημένο "Mια βραδιά στο Notting Hill".


Downton Abbey: Γνωρίζοντας τους πρωταγωνιστές της επιτυχημένης σειράς - εικόνα 2
Η Cora είναι η γυναίκα του κόμη Grantham, καταγώμενη από πολύ πλούσια οικογένεια. Είναι μια ήρεμη γυναίκα που ξέρει πώς να χειρίζεται τον άντρα της και πάντα λειτουργεί με γνώμονα το καλό του σπιτιού αλλά και των παιδιών της. Η Elizabeth McGovern είναι μια καταξιωμένη αμερικανίδα ηθοποιός που έχει αποσπάσει και βραβείο Όσκαρ “Β' γυναικείου ρόλου” για την ερμηνεία της στην ταινία Ragtime.


Downton Abbey: Γνωρίζοντας τους πρωταγωνιστές της επιτυχημένης σειράς - εικόνα 3
Είναι αδιαμφισβήτητα η καλύτερη παρουσία της σειράς. Η πεθερά Violet κατέχει εξαιρετική θέση στην καρδιά μας με κάθε της ατάκα. Είναι αντικειμενική αλλά και συναισθηματική μερικές φορές, έχει μια κόντρα με την νύφη της, χωρίς αυτό βέβαια να στέκεται εμπόδιο στην ευτυχία αυτής και κυρίως των εγγονών της. Έχει ιδιαίτερη αίσθηση του χιούμορ και απίθανο βρεταννικό φλέγμα που μεταφράζεται σε θανατηφόρους σαρκασμούς. Τι μπορείς να πεις για την Maggie Smith. Θρύλος του αγγλικού κινηματογράφου με εξαιρετική πορεία στο γυαλί θεωρείται μια εκ των καλύτερων ηθοποιών. Οι ταινίες που έχει συμμετέχει είναι πάρα πολλές και φυσικά δεν ξεχνάμε την συμμετοχή της στις ταινίες του Harry Poter.


Downton Abbey: Γνωρίζοντας τους πρωταγωνιστές της επιτυχημένης σειράς - εικόνα 4
Η Lady Mary είναι η πιο τραγική φιγούρα της σειράς. Είναι η μεγαλύτερη κόρη της οικογένειας και παρ' όλ' αυτά ακόμα δεν έχει παντρευτεί. Δεν έχει βρει τον πραγματικό έρωτα αλλά είναι επιπόλαιη και αρκετά δυναμική ενώ παράλληλα κρύβει μια περίεργη ευαισθησία που όμως δεν αφήνει να βγει προς τα έξω. Η Michelle Dockery είναι μια ανερχόμενη ηθοποιός που για τον εν λόγω ρόλο της έχει προταθεί για Χρυσή Σφαίρα, την οποία δεν κέρδισε, αλλά και για βραβείο Emmy.


Downton Abbey: Γνωρίζοντας τους πρωταγωνιστές της επιτυχημένης σειράς - εικόνα 5
Η Lady Edith είναι η δεύτερη κατά σειρά κόρη και η πιο αδιάφορη. Η ομορφιά που δεν διαθέτει την κάνει να έχει χαμηλή αυτοπεποίθηση και το γεγονός ότι ήταν ερωτευμένη με τον ξάδελφο που θα κληρονομούσε την περιουσία και θα παντρευόταν την μεγάλη της αδελφή, την έχει κάνει επιθετική απέναντί της σε σημείο που καταστρέφει τα πάντα. Η Laura Carmichael έκανε ένα μεγάλο βήμα με την συμμετοχή της στην σειρά αυτή κάνοντας το όνομά της γνωστό στο ευρύ κοινό.


Downton Abbey: Γνωρίζοντας τους πρωταγωνιστές της επιτυχημένης σειράς - εικόνα 6
Η τρίτη κόρη είναι η Lady Sybil. Ευγενική παρουσία και πανέμορφη κοπέλα δεν μπορεί να χωρέσει στα καλούπια της αριστοκρατίας και γίνεται καινοτόμος ζητώντας ψήφο για τις γυναίκες, φορώντας κάποιο είδος παντελονιού ενώ γίνεται εθελόντρια νοσοκόμος για να παρέχει βοήθεια στους άλλους, κάτι που την κάνει και νιώθει καλύτερα. Το αληθινό της όνομα είναι Jessica Brown Findlay και ήδη διαγράφει μια αξιοσημείωτη καριέρα.



Δες και τους υπόλοιπους πρωταγωνιστές στην σελίδα ii







Downton Abbey: Γνωρίζοντας τους πρωταγωνιστές της επιτυχημένης σειράς - εικόνα 7
Ο Matthew Crawley είναι ο αμέσος επόμενος κληρονόμος μετά την απουσία των άλλων. Έχει πολύ μακρινή συγγένεια με την οικογένεια αλλά είναι ο νόμιμος συνεχιστής του πύργου Downton. Έχει μάθει να ζει απλά και λιτά μαζί με την μητέρα του και όταν πρέπει να μπει στα πλούσια στρώματα αντιμετωπίζει μια δυστοκία. Ερωτεύεται την Lady Mary, αλλά ποιος ξέρει τι θα γίνει; Δεν έχει πολύ μεγάλο ενδιαφέρον η πορεία του Dan Stevens ως ηθοποιός, παρότι έχει συμμετάσχει σε πολλές ταινίες και ακόμα περισσότερες θεατρικές παραστάσεις, όσο το ότι έχει δικιά του στήλη στην Daily Telegraph αφού η δημοσιογραφία είναι μια μεγάλη αγάπη του.


Downton Abbey: Γνωρίζοντας τους πρωταγωνιστές της επιτυχημένης σειράς - εικόνα 8
Η μαμά του Matthew, η Isobel Crawley, είναι μια γυναίκα με πολλές χάρες. Πρωτοπορεί, θέλει να βοηθάει και είναι ιδιαίτερα ετοιμόλογη όταν συγκρούεται με την Κόμισσα Violet. Η Penelope Wilton, όπως λέγεται κανονικά, είναι ιδιαίτερα αναγνωρίσιμη στην Αγγλία έχοντας στο ενεργητικό της πολλές τηλεοπτικές επιτυχίες.


Downton Abbey: Γνωρίζοντας τους πρωταγωνιστές της επιτυχημένης σειράς - εικόνα 9
Και τώρα πάμε στα χαμηλότερα στρώματα. Ο αρχηγός των υπηρετών και ο βασικός μπάτλερ, το δεξί χέρι του Robert είναι ο Mr Carson. Ξέρει πώς πρέπει να δουλευτεί ένα τέτοιο σπίτι και όταν πάει κάτι στραβά ρίχνει τις ευθύνες πάνω του. Δείχνει ιδιαίτερη συμπάθεια στην Lady Mary που γνωρίζει από μικρό παιδί. Το όνομά του είναι Jim Carter και η καριέρα του αξιοσημείωτη. Μάλιστα, για το ρόλο αυτό κέρδισε μια υποψηφιότητα για βραβείο Emmy.


Downton Abbey: Γνωρίζοντας τους πρωταγωνιστές της επιτυχημένης σειράς - εικόνα 10
Η Mrs Hughes είναι η αρχικαμαριέρα. Υπεύθυνη για τις γυναίκες καμαριέρες, προσέχει το σπίτι και είναι ιδιαίτερα αυστηρή με τον εαυτό της. Η Phyllis Logan είναι μια ηθοποιός από την Σκοτία που αγαπάει τις σειρές και έχει συμμετάσχει σε πολλές κατά τη διάρκεια της καριέρας της. Μάλιστα, έχει βραβευτεί με Gold Award, Evening Standard Award και BAFTA Award για την ερμηνεία στην ταινία “Αnother time, another place”.


Downton Abbey: Γνωρίζοντας τους πρωταγωνιστές της επιτυχημένης σειράς - εικόνα 11
Η O'Brien είναι η προσωπική καμαριέρα της Lady Cora. Είναι η αρχηγός της μηχανοραφίας, αποσκοπεί την κοινωνική ανέλιξη ενώ δεν δέχεται να την προσβάλουν και να την μειώνουν. Η Siobhan Finneran ξεκίνησε την καριέρα της το 1986 ενώ αυτός ο ρόλος την έκανε ιδιαίτερα γνωστή.


Downton Abbey: Γνωρίζοντας τους πρωταγωνιστές της επιτυχημένης σειράς - εικόνα 12
Η καμαριέρα των κοριτσιών είναι η Anna. Είναι η πιο προκομμένη και έμπιστη καμαριέρα του σπιτιού. Ερωτεύεται τον John Bates και μετά από πολλές δυσκολίες κάποια στιγμή παίρνει όλα όσα της αξίζουν. Η Joanne Froggatt, υποψήφια για βραβείο Emmy, είναι μια πολύ νεαρή ηθοποιός αλλά πολλά υποσχόμενη.


Δες την συνέχεια στην σελίδα iii





Downton Abbey: Γνωρίζοντας τους πρωταγωνιστές της επιτυχημένης σειράς - εικόνα 13
Ο John Bates, είναι ένας εκ των υπηρετών και προσωπικός βαλές του Κόμη Grantham. Ταλαιπωρείται αρκετά είτε αρχικά από την δυσπιστία των άλλων υπηρετών λόγω του προβλήματος υγείας που αντιμετωπίζει αλλά και από την πρώην γυναίκα του. To όνομά του είναι Brendan Coyle ενώ ο ρόλος αυτός του χάρισε μια υποψηφιότητα για βραβείο Emmy.


Downton Abbey: Γνωρίζοντας τους πρωταγωνιστές της επιτυχημένης σειράς - εικόνα 14
Ο Thomas είναι και αυτός άλλος ένας υπηρέτης, συνένοχος της O'Brien. Με σκοπό να πάει όσο πιο ψηλά κοινωνικά μπορεί κάνει τα πάντα για να πατήσει πάνω στους άλλους. Είναι ομοφυλόφιλος αλλά προσπαθεί να το κρύψει, χωρίς επιτυχία. Ο Rob James-Collier συμμετείχει στο "Coronation Street" ενώ εναλλακτικά εκτελεί και χρέη μοντέλου.


Downton Abbey: Γνωρίζοντας τους πρωταγωνιστές της επιτυχημένης σειράς - εικόνα 15
Μια ιδιαίτερη παρουσία είναι αυτή της Daisy, την βοηθού μαγείρισσας, που έχει μια μεγάλη εξέλιξη στο πέρας των επεισοδίων. Η Sophie McShera είναι μόλις 27 χρονών και πριν από εδώ συμμετείχε στην δραματική σειρά του BBC "Waterloo Road".


Downton Abbey: Γνωρίζοντας τους πρωταγωνιστές της επιτυχημένης σειράς - εικόνα 16
Η βασική μαγείρισσα είναι η Mrs Patmore που είναι μεν υστερική αλλά οι δημιουργίες της δεν έχουν απογοητεύσει ποτέ κανέναν. Στην πραγματικότητα είναι η Lesley Nicol.


Downton Abbey: Γνωρίζοντας τους πρωταγωνιστές της επιτυχημένης σειράς - εικόνα 17
Μια παρουσία που εμφανίστηκε αργότερα είναι ο οδηγός Branson. Φιλελευθερος, αντιστασιαστής και φανατικός Ιρλανδός ερωτεύεται την Sybil, κάτι που ίσως δεν έπρεπε να γίνει. Ο Allen Leech είναι ένας αναγνωρίσιμος νεαρός ηθοποιός που πριν από το Daownton Abbey συμμετείχε σε μια άλλη επιτυχημένη σειρά, το “The Tudors”.

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για τάσεις και νέα στη Μόδα, Celebrity και Gossip News στο missbloom.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ