Celebrities : Celebs Now09 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ, 2014

Άκης Πετρετζίκης: Οι δυσκολίες στη σχέση του με την Demy

Και το τηλεοπτικό του μέλλον

Άκης Πετρετζίκης: Οι δυσκολίες στη σχέση του με την Demy

Και το τηλεοπτικό του μέλλον

Ο Άκης Πετρετζίκης μίλησε στο «Down Town» της Κύπρου για την σχέση του με την Demy και τις δυσκολίες που έχουν αντιμετωπίσει κατά καιρούς στη σχέση τους, σχολίασε το διαζύγιο του Πέτρου Κωστόπουλου και της Τζένης Μπαλατσινού, ενώ αναφέρθηκε και στα νέα του επαγγελματικά σχέδια.

Γιατί αποχώρησες από το «Πρωινό mou», Άκη;
Ποιος μίλησε για «αποχώρηση»; Ολοκληρώθηκε η σε­ζόν, τελείωσε η εκπομπή και τα στελέχη του Mega αποφά­σισαν να κάνω κάτι άλλο, κάτι που πάντα ήθελα: μία δική μου εκπομπή. Δεν αποχώρησα από το «πρωινό», απλά ήταν ένας κύκλος που έκλεισε πολύ όμορφα και πολύ γλυ­κά. Άλλωστε, όλοι οι κύκλοι στη ζωή κάποτε κλείνουν.

Πώς ήταν, λοιπόν, για σένα αυτή η χρονιά;
Μια χαρά! Πέρασα υπέροχα στο «πρωινό» με τον Πέτρο και την Τζένη. Έζησα όμορφες στιγμές, με σεβάστηκαν, τους σε­βάστηκα και συνεργαστήκαμε άψογα. Πίστεψέ με, ήταν σού­περ η συνεργασία μας. Απλά, ήταν κάτι που τελείωσε φέτος.

Τι πιστεύεις ότι δεν πήγε καλά φέτος στο «Πρωινό mou», κάνοντας έναν απολογισμό;
Επειδή τον έχω κάνει, μπορώ να σου πω ότι τίποτα δεν ήταν αυτό που να μην πήγε καλά. Μια χαρά κύλησαν όλα! Ξεκινήσαμε κάτι καινούριο, κάτι από την αρχή -στην κυριολεξία- το οποίο ήθελε χρόνο να εξελιχθεί και το κοινό το αγκάλιασε. Τα νούμερα δεν ήταν απλά αξι­οπρεπή, αλλά πάρα πολύ καλά. Κι αυτό είναι επιτυχία!

Τώρα τι καινούριο θα κάνεις τηλεοπτικά, την επόμενη σεζόν;

Το κανάλι αποφάσισε να μου αναθέσει δύο εκπομπές μα­γειρικής. Μία καθημερινή, ημίωρης διάρκειας, όπου θα δείχνουμε χρηστικές και γρήγορες συνταγές και μία εβδομαδιαία, «τη λίστα του Άκη». Αυτή η εκπομπή θα εί­ναι όπως ακριβώς την είχα φανταστεί! (χαμογελάει).

Και σε τι θα διαφέρει από τις τόσες άλλες εκπομπές μαγει­ρικής οι οποίες έχουν κατακλείσει πια την ελληνική και κυ­πριακή τηλεόραση;
Δεν μπορώ να πω ακόμη πολλά, αλλά ειλικρινά, δεν θα έχει καμία απολύτως σχέση με τις υπόλοιπες. Καλά, ό,τι κι αν σου πω, θα το δείτε τον Νοέμβριο στο Mega και θα καταλάβετε. Είναι κάτι διαφορετικό που δεν έχουμε ξα­ναδεί και, φυσικά, θα υπάρχει και επαφή με τον κόσμο.

Ήταν όνειρο ζωής για σένα αυτή η εκπομπή;
Θα έλεγα, ναι. Ίσως τώρα να ήταν η κατάλληλη στιγμή για να πραγματοποιηθεί – αν και το ήθελα πολλά χρόνια πριν. Φυσικά και είναι όνειρο και αγχώνομαι για το αποτέλεσμα, για το οποίο όμως εργαζόμαστε πολλά άτομα σκληρά και εύχομαι να αγαπη­θεί από τον κόσμο. Ειλικρινά, εύχομαι να αρέσει στον κόσμο για­τί, ό,τι κι αν πω εγώ ή εσύ ή ο οποιοδήποτε, ο κόσμος θα δει και θα κρίνει. Ο τηλεθεατής είναι ο τελικός κριτής. Κανένας άλλος.

Η δημοσιότητα δεν έχει επηρεάσει ούτε την προσωπική σου ζωή;
Σε τι; Ό,τι έκανα πάντα, το κάνω και τώρα. Δεν κρύβομαι. Ζω τη ζωή μου, όπως θέλω, αλλά είμαι και προσεκτικός.

Προσέχεις σε σημείο όπου να περιορίζεις ακόμη και την ελευθερία σου;
Όχι, αλλά προσέχω αρκετά. Δηλαδή, αν βγω ένα βρά­δυ έξω, δεν θα αφεθώ, δεν θα πιω, ούτε θα γίνω λιώμα, ώστε να με δουν όλοι. Αν θέλω να πιω πολύ -που γενι­κά το αποφεύγω- θα το κάνω σπίτι μου ή με τους φίλους μου. Όλοι έχουμε επιλογές και ανάλογα πράττουμε.

Αναρωτιέμαι, η συγκατοίκηση δεν φθείρει τη σχέση;
Η συγκατοίκηση είναι βασικό κομμάτι σε μία σχέση, για να δεις ότι ταιριάζεις με τον άλλον εκατό τοις εκατό σε όλα. Ζεις με τον άλλο άνθρωπο 24 ώρες την ημέρα, 7 μέρες την εβδομάδα. Εκεί τα βλέπεις όλα. Και, από εκεί, καταλαβαί­νεις αν μπορείς να πας στο επόμενο βήμα ή όχι. Θεωρώ ότι η συγκατοίκηση είναι ένα πολύ καλό τεστ πριν προχωρήσεις.

Δηλαδή, για σένα το επόμενο βήμα είναι ο γάμος;

Ναι, είναι. Αλλά δεν το σκέφτομαι για τώρα, άμεσα, στο κο­ντινό μέλλον. Το έχω στο πίσω μέρος του μυαλού μου. Αλλά εννοείται ότι θέλω να κάνω οικογένεια και παιδιά. Ποιος δεν θα ήθελε;

Κάνεις υποχωρήσεις και συμβιβασμούς στη σχέση σου;
Εννοείται, ποιος δεν κάνει; Αν δεν κάνεις, τότε όλα τελειώ­νουν γρήγορα. Όταν μόνο ο ένας κάνει υποχωρήσεις και ο άλλος όχι, τότε σημαίνει ότι ο ένας εκμεταλλεύεται τον άλ­λον. Και εδώ δεν μιλάμε για αγάπη, αλλά για εκμετάλλευση. Όταν όμως υπάρχουν δύο ισχυρές προσωπικότητες, τότε λογικό είναι να υπάρξουν συγκρούσεις και εντάσεις. Και με τη Δήμητρα (σ.σ. την τραγουδίστρια Demy) έχουμε περά­σει δύσκολα και πολλά πράγματα μαζί. Συγκρουόμαστε, τα βρίσκουμε, έτσι πάει, γιατί καμία σχέση δεν είναι εύκολη. Και είναι προς τιμήν της γιατί εκείνη κάνει υποχωρήσεις, όταν με πιάνουν τα νεύρα μου, τα συζητάμε και τα βρίσκου­με. Με ηρεμεί. Ενώ έχει έντονο και δυναμικό χαρακτήρα, εκεί που ξέρει και πρέπει υποχωρεί και αυτό το εκτιμώ πο­λύ. Εκεί, ξέρεις, φαίνεται το αν σε αγαπάει ο άλλος ή όχι.

Σε μία εποχή που οι σχέσεις κλονίζονται με το παραμικρό, θεωρείς τον εαυτό σου τυχερό που είσαι με τον ίδιο άνθρω­πο και έχεις την ίδια σχέση 2,5 χρόνια τώρα;
Δηλαδή, τι θα έπρεπε να κάνω; Να χωρίζω κάθε μήνα; Στο είπα και πριν: δεν είναι εύκολη η σχέση μας, υπάρχουν σκα­μπανεβάσματα, αλλά και πολύ σοβαροί λόγοι που τα ξανα­βρίσκουμε και είμαστε ακόμα μαζί. Γιατί αυτό μετράει: το να υπάρχει λόγος να είσαι με τον άλλο.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΠΟ CELEBS NOW

Best of network