Η Κατερίνα Καινούργιου και η αγαπημένη της συνταγή για το πιο ελαφρύ burger

Στην κουζίνα με την παρουσιάστρια!<br />

ΓΡΑΦΕΙ: ΤΑΣΟΣ ΜΑΣΤΡΟΓΙΑΝΝΗΣ

Στην κουζίνα με την παρουσιάστρια!

Η Κατερίνα Καινούργιου στο νέο της blog post παρουσιάζει, μεταξύ άλλων, και το αγαπημένο της burger. Συγκεκριμένα, γράφει: «Σε αυτό το σημείο θα μοιραστώ μαζί σας μια καταπληκτική, πολύ νόστιμη συνταγή για burger με σολομό, που δεν είναι βέβαια νηστίσιμος, αλλά είναι άκρως υγιεινός! Το έφαγα μέσα στο ΣΚ και ομολογώ ότι θα έτρωγα και δεύτερο…αλλά είπα να κρατηθώ! Λοιπόν, πάμε να δούμε τι θα χρειαστούμε για την παρασκευή του».



Υλικά για 2 άτομα
400 γραμ σολομού (μόνο το φιλέτο χωρίς το δέρμα και κόκκαλα)
Λίγο τριμμένο τζίντζερ
Πούδρα από κίτρινο ή κόκκινο κάρι
2 κουταλιές της σούπας σος σόγιας
2 κουταλιές της σούπας λεμόνι
Μισό ματάκι από ψιλοκομμένο κόλιανδρο ή μαϊντανό
Φρέσκα στρογγυλά ψωμάκια για μπέργκερ (κατά προτίμηση ολικής αλέσεως ή πολύσπορα)



Τρόπος παρασκευής
Αρχικά ρίχνω στο multi mixer το ψιλοκομμένο σολομό με το τζίντζερ, το μπαχαρικό κάρι, τη σος σόγιας και τον κολίανδρο ή μαϊντανό. Τα χτυπάω λίγο όλα μαζί μέχρι να γίνει ένα ομοιογενές μίγμα. Στη συνέχεια πλάθω το μίγμα σαν κεφτέδες, όπως θα έκανα με τον κιμά. Μετά, τα τοποθετώ σε ένα ελαφριά αλειμμένο με λίγο ελαιόλαδο ταψί ή σε μια γκριλιέρα. Αν δεν έχετε γκριλιέρα τότε ένα αντικολλητικό τηγάνι είναι ότι πρέπει. Ψήνω σε κάθε πλευρά για 4-5 λεπτά. Προσέξτε φίλοι μου να μην το ψήσετε παραπάνω καθώς το τρυφερό κρέας του σολομού ψήνεται πολύ γρήγορα.

Ολόκληρο το blog post της εδώ.