Follow us

Κατερίνα Παπουτσάκη: «Νιώθω πολύ καλά με τον εαυτό μου»

Όσα αποκάλυψε στην πρόσφατη συνέντευξή της

Κατερίνα Παπουτσάκη

Συνέντευξη στο περιοδικό Down Town κα τον Αλέξανδρο Πρίφτη παραχώρησε η ηθοποιός Κατερίνα Παπουτσάκη και μεταξύ άλλων μίλησε για τον τυφώνα Survivor, το παιδί της αλλά και το σύντροφό της, Παναγιώτη Πιλαφά.

Φέτος, όπως δείχνουν τα πράγματα, είναι η χρονιά του «Survivor»…

Μα ναι, ξεκάθαρα. Είναι ένα ριάλιτι παιχνίδι, απόλυτα σαρωτικό, που δεν αφήνει κανέναν να «αναπνεύσει» απέναντί του. Ο κόσμος το βλέπει φανατικά. Απ’ την πλευρά μου, με απασχολεί αυτό το πράγμα, γιατί είναι κρίμα να βγαίνουν ωραίες δουλειές και να μην έχουν την ανταπόκριση που θα ήθελαν, επειδή κάποιο άλλο πρόγραμμα έχει το μονοπώλιο. Είναι ζόρικο αυτό κι έχει επηρεάσει τους πάντες. Δεν περίμενα, πάντως, αυτή την τεράστια απήχηση. Ήξερα ότι θα έχει επιτυχία, αλλά όχι σε αυτό το βαθμό. Ο κόσμος αρέσκεται να βλέπει αυτά τα προγράμματα, αλλά δεν πίστευα ότι θα γινόταν αυτό που έγινε φέτος.

Το παρακολουθείς;

Όχι, δεν έχω γνώμη, επειδή ακριβώς δεν το έχω παρακολουθήσει καθόλου. Δεν έχω ιδέα! Το μόνο σίγουρο είναι ότι δεν θα με φανταζόμουν ποτέ σε μία τέτοια κατάσταση. Νομίζω πως θα πέθαινα χωρίς φαγητό (γελάμε). Σοβαρά τώρα, το μόνο που έχω να πω είναι ότι, είναι κάπως άδικο, για τα υπόλοιπα προγράμματα, όλο αυτό που συμβαίνει. Φοβάμαι για τη μυθοπλασία. Όλα τα επαγγέλματα περνάνε κρίση και, όταν έρχεται ένα σαρωτικό φαινόμενο, τα αποτελειώνει όλα. Επομένως και η επόμενη χρονιά ίσως να είναι δύσκολη και για την τηλεόραση, τη μυθοπλασία, για τα πάντα.

Αλήθεια, γιατί δεν σε βλέπουμε πιο συχνά σε τηλεοπτικές δουλειές;

Συμμετέχω όταν μου προτείνουν δουλειές που μου αρέσουν, που τις πιστεύω. Ποτέ μου δεν σνόμπαρα την τηλεόραση. Ίσα-ίσα που μου αρέσει πάρα πολύ. Αλλά, ευτυχώς, είχα την πολυτέλεια να επιλέγω -ειδικά στις μέρες μας. Κάνω κι άλλα πράγματα ταυτόχρονα. Έχω το θέατρο, το παιδί. Δεν είμαι μόνη μου πια. Οπότε, πρέπει να τα ισορροπήσω όλα αυτά. Να, φέτος ας πούμε, που κάνω τηλεόραση, έχω πιεστεί αρκετά.

Ο Μάξιμος καθορίζει πια τις επαγγελματικές σου επιλογές;

Απόλυτα. Δεν το συζητώ αυτό. 100%. Και στην αρχή ήμουν πολύ διστακτική με το θέμα «Κύπρου», που θα πρέπει να έρχομαι κάθε βδομάδα. Πέρσι που μου έγινε η πρόταση, το σκέφτηκα πολύ. Αλλά, επειδή καθυστέρησαν και τα γυρίσματα, κέρδισα περισσότερο χρόνο με το παιδί. Οπότε τώρα, που ο Μάξιμος γίνεται 4 ετών, είναι λίγο πιο εύκολο. Μην ξεχνάς ότι φέτος έχω και θέατρο. Κάνω την «Ολεάννα» και παίζουμε Σαββατοκύριακα. Αυτό, από άποψη ωραρίων, με βόλεψε πάρα πολύ. Όχι ότι δεν εξοντώνομαι… Κουράζομαι πάρα πολύ και τρέχω να τα προλάβω όλα. Κι επειδή η παράσταση πήγε πολύ καλά, πήρε παράταση για δύο σαββατοκύριακα ακόμα.

Ήρθε και ο Παναγιώτης στη θεατρική σου πρεμιέρα. Σου αρέσει όταν σου λέει τη γνώμη του ή επειδή είναι δικός σου άνθρωπος, μπορεί να σε επηρεάσει πολύ;

Κοίτα, ο Παναγιώτης είναι ένας άνθρωπος που δεν θα μασήσει ποτέ τα λόγια του. Θα σου πει ό,τι έχει να σου πει, χωρίς να το φιλτράρει ιδιαίτερα. Δεν μου έχει χαϊδέψει ποτέ τα αφτιά, που λέμε… Είναι πάντα ειλικρινής κι αυτό του το εκτιμώ πολύ. Αν κάτι δεν του αρέσει θα μου το πει, όπως επίσης δεν θα τσιγκουνευτεί και το «μπράβο». Είναι ο άνθρωπος που εμπιστεύομαι και παράλληλα «φοβάμαι» κάπως τη γνώμη του. Εγώ τα ωραιοποιώ ελαφρώς τα πράγματα, τα στρογγυλεύω. Ο Παναγιώτης είναι κάθετος.

Ο Μάξιμος άλλαξε πολύ τη σχέση σας;

Όχι πολύ, απλά εννοείται ότι μας έδεσε. Πάντα ένα παιδί δένει δύο ανθρώπους περισσότερο. Το θέμα είναι να βρίσκεις τις ισορροπίες. Μετά το παιδί αλλάζουν πολλά, για να μην πω όλα. Χρειάζεται δουλειά και από τους δύο, να μην ξεχάσουν ότι είναι και ζευγάρι, όχι μόνο γονείς. Στη δική μας περίπτωση έγιναν όλα πάρα πολύ γρήγορα. Πότε γίναμε ζευγάρι, πότε γίναμε σύζυγοι και γονείς, όλα μου φαίνονται πολύ κοντινά… Σα να ‘ναι χθες. Κι αυτές τις ημέρες κλείνουμε πέντε χρόνια μαζί. Δεν ήταν όλα ρόδινα, γιατί έγιναν όλα γρήγορα και οι ισορροπίες ανατράπηκαν. Ωστόσο, έχουμε και οι δύο δυναμισμό μέσα μας και προσπαθήσαμε πολύ. Με τον Παναγιώτη φροντίζουμε, όσο μπορούμε, να περνάμε ποιοτικό χρόνο μαζί. Συνήθως το βράδυ γίνεται αυτό, που χαλαρώνουμε και οι δύο.

Είστε ερωτευμένοι;

Ναι, πολύ!

Το σκέφτεσαι για δεύτερο παιδί;

Δεν είμαι αρνητική, αλλά σίγουρα όχι τώρα. Είναι μία επιθυμία του Παναγιώτη και, από την άλλη, δεν θέλω να είναι μόνος του ο μικρός στη ζωή. Θέλω να έχει έναν άνθρωπο δίπλα του. Εκτός από εμάς εννοώ. Κάποια στιγμή, αν είναι να έρθει, θα ‘ρθει.

Επειδή μεγαλώνεις εσύ το παιδί, ένιωσες ποτέ την ανασφάλεια τού αν είσαι καλή μητέρα; Αν τα κάνεις όλα καλά;

Σαφώς! Αυτό είναι μία μόνιμη πάλη και πάντα έχεις την αμφιβολία. Δεν φτάνει μόνο να αγαπάς και να λατρεύεις το παιδί σου, πρέπει να είσαι και σωστή στον ρόλο αυτό. Προσπαθώ να τηρώ το πρόγραμμά του, αλλά δεν είμαι αυστηρή μαζί του. Του έχω μεγάλη αδυναμία. Με τον Μάξιμο έχουμε δεθεί πάρα πολύ. Νομίζω ότι σε αυτό ευθύνεται και ο θηλασμός. Είναι μία διαδικασία που δένει πολύ τη μητέρα με το παιδί. Κι εγώ θήλασα για έναν χρόνο σχεδόν. Ο Μάξιμος είχε θέμα με τον ύπνο τα τρία πρώτα χρόνια. Δεν κοιμόταν πολύ. Οπότε κι εγώ αποχαιρέτησα τον ύπνο μου. Φέτος, έφτιαξαν τα πράγματα κάπως, και μπήκαμε σε μία σειρά.

Ο Παναγιώτης κατάφερε να αποκτήσει εύκολα ισχυρούς δεσμούς με τον μικρό;

Ναι, δεν δυσκολεύτηκε καθόλου.

Σε ποιον μοιάζει ο μικρός;

(χαμογελάει) Και στους δυο νομίζω. Κυρίως στον χαρακτήρα. Έχει πάρει κομμάτια και από τους δυο μας. Το σημαντικότερο είναι ότι ο Μάξιμος, είναι ένα γλυκύτατο πλάσμα, πολύ τρυφερό και καλόψυχο. Το μόνο που θέλω είναι να είναι γερός και να γίνει καλός άνθρωπος. Τίποτε άλλο.

Προηγουμένως μου είπες ότι κουράζεσαι πολύ με αυτά που κάνεις. Το βαρύ πρόγραμμα ήταν που σε έθεσε εκτός «Your Face Sounds Familiar» φέτος;

Μα, ναι, ξεκάθαρα. Πέρσι πέρασα πάρα πολύ ωραία. Όμως, φέτος θα μου ήταν αδύνατο να είμαι σ’ αυτό, λόγω των γυρισμάτων, του θεάτρου και κατ’ επέκταση του μικρού. Δεν γινόταν να είμαι.

Την Κατερίνα την έχεις αφήσει πίσω, στο βωμό των προτεραιοτήτων της δουλειάς και της οικογένειας;

Χιλιόμετρα! (γελάει). Η αλήθεια είναι ότι δεν κάνω πράγματα για μένα. Όχι, τουλάχιστον, αυτά που θα έπρεπε κι αυτά που θα ήθελα. Το μόνο που προλαβαίνω είναι να πηγαίνω για γιόγκα μία φορά τη βδομάδα. Σιγά-σιγά όμως θα επανέλθω.

Έχεις τη γυναικεία ματαιοδοξία;

Δεν θα το έλεγα. Μου αρέσει να είμαι ωραία, αλλά δεν θα τρελαθώ κιόλας. Δεν γυμνάζομαι, δεν κάνω διατροφή, δεν προλαβαίνω. Η αλήθεια είναι ότι δεν κάνω τίποτε από όλα αυτά. Θα μπω σε πρόγραμμα με τον καιρό. Νιώθω πολύ καλά με τον εαυτό μου.

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για τάσεις και νέα στη Μόδα, Celebrity και Gossip News στο missbloom.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ