Follow us

Οι it-bags της Αθήνας

Ποια τσάντα κρατιέται σε κάθε γειτονιά; Ένα must-have αξεσουάρ για κάθε σημείο της πόλης. Από τη Μαρία Παπαγρηγορίου

Ιt Βags Αthens


Ποια τσάντα κρατιέται σε κάθε γειτονιά; Ένα must-have αξεσουάρ για κάθε σημείο της πόλης


Χωρίς τη σωστή τσάντα, η Αθήνα μπορεί να γίνει μια ακόμη πιο δύσκολη πόλη - κάθε κορίτσι ξέρει πως αυτό είναι απόλυτα αληθινό. Είτε ετοιμάζεσαι για μια ακόμη βραδιά σε ένα ακόμη στενάκι με ποτάκι είτε τρέχεις με ένα απρόθυμο πιτσιρίκι ανά χείρας προσπαθώντας να βάλεις το πολυπόθητο “check” δίπλα σε κάθε “to do” στη λίστα σου, χρειάζεσαι αυτό το μικρό ή μεγάλο, μα σίγουρα ανεκτίμητα χρήσιμο αξεσουάρ. Και εδώ θα βρεις ποιο ακριβώς είναι αυτό, όπου κι αν βρεθείς - από το hot Γκάζι μέχρι το δροσερό Κεφαλάρι.

Γκάζι

Οι it-bags της Αθήνας

Αυτή είναι η αγαπημένη περιοχή κάθε fashion blogger: Εδώ γύρω συνήθως ποζάρουν όλες τους υπερήφανα επιδεικνύοντας τα τελευταία προχωρημένα outfits τους, καθώς το industrial περιβάλλον λειτουργεί ως το ιδανικό φωτογραφικό φόντο. Οπότε, τι πιο ταιριαστό από ένα φοιτητικό satchel σε μοδάτη φλούο απόχρωση, το οποίο μάλιστα αφήνει και τα χέρια ελεύθερα για ένα frappucino και το smart phone που ακούραστα απαθανατίζει street styles κάτω από το τέλειο πρωινό φως;
Satchel από τη συλλογή Fullah Sugah

Κεφαλάρι
Οι it-bags της Αθήνας - εικόνα 2

Πάντα περιποιημένα και high-end, τα θηλυκά της περιοχής αντιμετωπίζουν άφοβα τα τρικυμιώδη πεζοδρόμιά της από τα δυσθεώρητα ύψη των nude wedges τους. Χρειάζονται λοιπόν ένα εξίσου ευέλικτο στυλιστικά αξεσουάρ χειρός, σε creamy απόχρωση που ταιριάζει με τα πάντα, αλλά διαθέτει συνάμα κι αυτή τη διαχρονική κομψότητα που υπερασπίζονται μέσα από τις συντηρητικά chic εμφανίσεις τους. Επίσης, θέλουν μία τσάντα που να χωρά και λίγα πράγματα για το παιδί, όπως επίσης να κρατιέται σαν tote αλλά να φοριέται και σαν cross-body, καθώς στην περιφέρεια κατοικούν μερικές από τις πιο εντυπωσιακές yummy mommies της πόλης.
Τσάντα Tod's (boutique Tod’s, τηλ. 210-3356480)

Πετράλωνα
Οι it-bags της Αθήνας - εικόνα 3

Με δεδομένο ότι εδώ συναντιούνται οι εστέτ της Αθήνας -από κουλτουριάρες που ψήφισαν ΑΝΤΑΡΣΥΑ και στις δύο πρόσφατες εκλογικές αναμετρήσεις μέχρι πρώην φοιτήτριες Γαλλίας που ξέρουν από καλό entrecote- χρειάζεσαι κάτι αντίστοιχα εστέτ, intellectual και με δική του προσωπικότητα για το χέρι ή ακόμη ακριβέστερα, για τον ώμο. Η χαλαρή ατμόσφαιρα αποκλείει την τσάντα-φάκελο, άσε που αυτό το μικροκαμωμένο σχέδιο διαθέτει και το τρομερό μειονέκτημα να μη χωρά όλα τα απαραίτητα που πρέπει να ακολουθήσουν ένα μεγαλοπρεπές τσιμπούσι, όπως π.χ. το βαζάκι με τους λιποδιαλύτες ή τις τσίκλες / καραμέλες με γεύση μέντα για να φύγει από το στόμα η μυρωδιά του σκόρδου που ανερυθρίαστα γεύεσαι εδώ, είτε σε ελληνική είτε σε γαλλική βερσιόν.
Τσάντα-ταγάρι από το Tagari Project της Κατερίνας Ψωμά (katerinapsoma.com)

Ν. Ερυθραία

Οι it-bags της Αθήνας - εικόνα 4

Είτε πας για το high σου στο Low Bar είτε αντιστέκεσαι σθεναρά στο να τραγουδήσεις με ενθουσιασμό α λα Κονιτόπουλος “έλα να πάμε στο Nisi”, αυτό που σε τραβά εδώ είναι η ατμόσφαιρα που θυμίζει Κυκλαδονήσι. Ποτό στα όρθια έξω, λοιπόν, αλλά παρόλα αυτά θα επιλέξεις τσάντα-φάκελο. Για την ακρίβεια, έναν φάκελο που ακροβατεί με επιδεξιότητα μεταξύ formalite και casualite - διότι μην ξεχνάμε πως βρισκόμαστε βόρεια, αλλά από την άλλη θέλουμε να βγάλουμε (προς τα) έξω τον πλέον ανεπιτήδευτο εαυτό μας. Ευκαιρία να κόψεις και το τσιγάρο, αφού με το ένα χέρι θα κρατάς το clutch, με το άλλο το ποτό, και δεν είσαι κι η θεά Κάλι.
Yonne clutch, Monsoon (τηλ. 210-6300275)

Περισσότερες τσάντες και γειτονιές στη σελίδα ΙΙ
Πανόρμου
Οι it-bags της Αθήνας - εικόνα 5

Η εντελώς παρεΐστικη ατμόσφαιρα και η έλλειψη επιτήδευσης είναι το ιδανικό που κυνηγάς εδώ. Εξάλλου, η Πανόρμου έχει δύο πρόσωπα: Το πρωί, θέλεις ένα σακίδιο για να κινηθείς στην ευρύτερη περιοχή για δουλειές. Το βράδυ, θέλεις πάλι ένα σακίδιο για να το κρεμάσεις χαλαρά στην καρέκλα σου την ώρα που θα παραγγέλνεις μια δροσιστική μπυρίτσα ή για να μεταφέρεις τα πράγματα του αρσενικού που σε συνοδεύει και το οποίο δεν θα διανοείτο ποτέ να έχει μαζί του οτιδήποτε φέρνει σε τσαντάκι για όλα αυτά τα πραγματάκια που κουβαλάει μαζί του – έστω και αν καπνίζει στριφτά, που μάλλον στριφτά καπνίζει.
Daisy Ditsy Rucksack, Accessorize

Γλυφάδα
Οι it-bags της Αθήνας - εικόνα 6

Όχι μόνο γιατί ταιριάζει στην “wild thing” ιδιοσυγκρασία της και στο λικνιστικό περπάτημά της, αλλά και γιατί παράγει το ιδανικό κοντράστ με τη ζηλευτά μαυρισμένη επιδερμίδα και το άψογο μανικιούρ της σε κάποια τρελή μοδάτη απόχρωση (ξέρει τη διαφορά μεταξύ του τιρκουάζ της Καραϊβικής και του τιρκουάζ της πισίνας, for sure). Αυτή είναι η τσάντα της Γλυφαδιώτισσας, γήινη ανοιχτόχρωμη και με πολλά χορευτικά κρόσσια - τέλος.
Τσάντα Steve Madden (The Mall Athens, Α. Παπανδρέου 35, Μαρούσι, τηλ. 210-6196601, nak.gr)

Κολωνάκι

Οι it-bags της Αθήνας - εικόνα 7

Μπορεί να νιώθει λίγο “πεσμένο” το πρωί, με βασικούς δρόμους όπως η Αναγνωστοπούλου να βρίσκονται “στη νεκρά”, ωστόσο τα βράδια το Κολωνάκι με τα μικρά μπαράκια του παραμένει ένα κόσμημα μέσα στην υποφωτισμένη Αθήνα. Στη λογική του κοσμήματος και η τσάντα του, λοιπόν, ένα bracelet purse με χρυσή λαβή-βραχιόλι και φιδίσιο τύπωμα, ιδανικό για τα σατέν φορεματάκια σε έντονα χρώματα με τα οποία τα κορίτσια ζωντανεύουν τους δρόμους, σαν κινούμενες πινελιές όλο χάρη, να τα χαρώ εγώ.
Johnny Ramli Python cream, most-chic.com

Πλάκα
Οι it-bags της Αθήνας - εικόνα 8
Τι σε φέρνει εδώ; Εγώ θα σου πω: Ζεις κάπου μέσα στα πλακόστρωτα στενά, έχεις έναν σύζυγο κι ένα παιδί, είστε ευκατάστατοι μα πολύ low key και με μια κατά βάθος μποέμισσα ψυχή, που θέλει να βρίσκεται μέσα στην καρδιά της πόλης μα δεν αντέχει το τσιμέντο και τις εξατμίσεις δίπλα στο προσκεφάλι της. Άρα τι χρειάζεσαι; Μια τσάντα ώμου, με κλασικό flap κλείσιμο και με ένα print τρελό, σχεδόν χίπικο, σίγουρα ταξιδιάρικο, που θα την πάρεις μαζί σου και στις οικογενειακές διακοπές στην Αντίπαρο. Και πολύ καλά θα κάνεις.
Τσάντα Marc by Marc Jacobs (Boutique Marc by Marc Jacobs, τηλ. 210-6837792 )

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για τάσεις και νέα στη Μόδα, Celebrity και Gossip News στο missbloom.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ