Follow us

Raf Simons for Dior: Η πρώτη συλλογή

Ικανοποίησε το κοινό; Δες τις φωτογραφίες και διάβασε τις λεπτομέρειες για το πολυαναμενόμενο show! Από την Έλενα Πάκου

dior1

Ικανοποίησε το κοινό; Δες τις φωτογραφίες και διάβασε τις λεπτομέρειες για το πολυαναμενόμενο show

Η προσέλευση στο show υψηλής ραπτικής του οίκου Dior ξεπέρασε κάθε προηγούμενο. Ανάμεσα στους παρευρισκόμενους ήταν οι πιο σημαντικές προσωπικότητες από το χώρο της μόδας και οι πιο σπουδαίοι σχεδιαστές, οι οποίοι άφησαν για λίγο το βαρύ πρόγραμμά τους και έκατσαν στην πρώτη σειρά της επίδειξης για να δουν από κοντά την πρώτη haute couture απόπειρα του Raf Simons, που λίγους μήνες πριν ανέλαβε τα ηνία του Dior.

Raf Simons for Dior: Η πρώτη συλλογή
Η χαρακτηριστική σιλουέτα του Dior επιστρέφει και είναι πιο επίκαιρη από ποτέ.

Raf Simons for Dior: Η πρώτη συλλογή - εικόνα 2

Oι fans του οίκου περίμεναν με αγωνία το happy end για τον Dior μετά την πολυσυζητημένη απόλυση του John Galliano και να που η ευχή τους πραγματοποιήθηκε. Αφενός η μεταβατική περίοδος με τον Bill Gayten επικεφαλής της σχεδιαστικής ομάδας αποδείχθηκε κερδοφόρα για τον οίκο και αφετέρου η επιλογή του Simons δημιούργησε μεγάλες προσδοκίες.

Raf Simons for Dior: Η πρώτη συλλογή - εικόνα 3
Όταν το παλιό συναντά το νέο. Το φόρεμα- σύμβολο του οίκου που αγγίζει τον αστράγαλο ντύνεται με σύγχρονα prints και περνά στο μέλλον με τον πλέον ενδιαφέροντα τρόπο.

Τελικά; Κατάφερε ο Simons στο ύψος των περιστάσεων; Σεβάστηκε τη μέχρι τώρα ιστορία του οίκου; Όλοι περίμεναν τη χθεσινή επίδειξη για να πάρουν τις απαντήσεις τους και ο σχεδιαστής δεν τους απογοήτευσε.

Raf Simons for Dior: Η πρώτη συλλογή - εικόνα 4
Πολλοί λένε ότι η γούνα είναι ένα υλικό που επιτρέπει στον σχεδιαστή να αναδείξει την δεξιοτεχνία του. Ο Simons δεν τη φοβήθηκε. Αντίθετα την χρησιμοποίησε χωρίς φόβο στη νέα του συλλογή.

Στη συλλογή του για τον Dior ο Simons κατάφερε να συνδυάσει τα βασικά στοιχεία της σχεδιαστικής ταυτότητας του Christian Dior όπως τη σιλουέτα του New Look και το χαρακτηριστικό Bar jacket με την καθαρότητα που χαρακτηρίζει τη φιλοσοφία του ίδιου σχετικά με το design.

Raf Simons for Dior: Η πρώτη συλλογή - εικόνα 5
To "Bar Jacket" στην πιο επίκαιρη και φορέσιμη εκδοχή του

Το αποτέλεσμα ήταν μια ιδιαίτερη μείξη του μοντέρνου με το παλιό η οποία τελικά ξεπερνά τα όρια του «retro inspired με σύγχρονες πινελιές» και καταλήγει να οριοθετεί την πορεία προς το νέο πρόσωπο του οίκου Dior.

Raf Simons for Dior: Η πρώτη συλλογή - εικόνα 6

Raf Simons for Dior: Η πρώτη συλλογή - εικόνα 7
Το εκτυφλωτικό κόκκινο και ο θηλυκός κορσές τραβούν το βλέμμα και κεντρίζουν το ενδιαφέρον. Θα δούμε άραγε αυτή την τουαλέτα φορεμένη από κάποια star στο κόκκινο χαλί;

Raf Simons for Dior: Η πρώτη συλλογή - εικόνα 8
Ο Raf Simons δεν φοβήθηκε τις μοντέρενες και φορέσιμες πινελιές αλλά ούτε και τις εκρηκτικές αποχρώσεις (κι εμείς χαιρόμαστε ιδιαίτερα γι αυτό!)

Raf Simons for Dior: Η πρώτη συλλογή - εικόνα 9

Οι πιο αυστηροί κριτές πάντως κράτησαν μια απόσταση και απέφυγαν να ενθουσιαστούν με τη συλλογή του Simons λέγοντας ότι ο σχεδιαστής έχει ακόμα δρόμο μπροστά του μέχρι να καταφέρει να τους εντυπωσιάσει. Εμάς πάντως μας έπεισε! Ήταν το καλύτερο ξεκίνημα για τη νέα εποχή του οίκου και φυσικά ανυπομονούμε να δούμε τη συνέχεια!

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για τάσεις και νέα στη Μόδα, Celebrity και Gossip News στο missbloom.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ