Follow us

Karl Lagerfeld: «Οι celebrities κάνουν κακό στην Υψηλή Ραπτική»

Δες τι δήλωσε ο Karl Lagerfeld για τους celebrities και την Υψηλή Ραπτική.

karll

Δες τι δήλωσε ο Karl Lagerfeld για τους celebrities και την Υψηλή Ραπτική.

Σε μία από τις πιο πρόσφατες δηλώσεις του, ο Karl Lagerfeld μιλάει για την Υψηλή Ραπτική, λέγοντας πως «όταν οι celebrities επιλέγουν Haute Couture δημιουργίες για τις εμφανίσεις τους, προκαλούν προβλήματα».

Και ενώ πιστεύαμε πως επρόκειτο για μία καλή τακτική marketing, με τα έσοδα να ανεβαίνουν κατακόρυφα όταν η Diane Kruger, η Blake Lively, η Rachel Bilson ή η Alexa Chung εμφανίζονται στο κόκκινο χαλί με Chanel δημιουργίες, ο Karl Lagerfeld λέει πως «όσον αφορά την Υψηλή Ραπτική, ο συσχετισμός της με celebrities μπορεί να κάνει κακό στην επιχείρηση».

«Δεν είναι ευκαιρία! Έχουμε πελάτες που ακυρώνουν τις παραγγελίες τους, μόλις δουν το φόρεμα τους σε κάποιον celebrity», λέει χαρακτηριστικά στις New York Times.

Σε μία εποχή, που θεωρείται «ρουτίνα» το να φοράνε οι Hollywood starlets Haute Couture δημιουργίες, η άποψη του Karl μπορεί να σε εκπλήσσει, αλλά είναι κατανοητή. Για παράδειγμα, όταν ένα Haute Couture Chanel κομμάτι χρειάζεται αμέτρητες ώρες για να φτιαχτεί – με έμφαση πάντα στη λεπτομέρεια – και κοστίζει χιλιάδες ευρώ, οι επίδοξοι αγοραστές είναι λογικό να «απαιτούν» να είναι και οι μοναδικοί που θα το φορέσουν, ή τουλάχιστον αυτοί που θα το φορέσουν πρώτοι.

Και ενώ κάποιοι υποστηρίζουν πως η Υψηλή Ραπτική πεθαίνει, με τα ατελιέ να κλείνουν το ένα μετά το άλλο και την παραγωγή να μεταφέρεται στην Άπω Ανατολή, η πιο πρόσφατη Εβδομάδα Μόδας Υψηλής Ραπτικής, χαρακτηρίστηκε από πολλούς αναγεννησιακή: η Donatella Versace παρουσίασε την πρώτη της συλλογή, οι Dolce & Gabbana ανακοίνωσαν αντίστοιχα σχέδια και ο Raf Simons φαίνεται να άνοιξε το δρόμο για μία επαναδιαπραγμάτευση της Haute Couture γενικότερα και του οράματος του οίκου Christian Dior, ειδικότερα.



Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για τάσεις και νέα στη Μόδα, Celebrity και Gossip News στο missbloom.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ