Follow us

Στο σπίτι της οικογένειας Louis Vuitton

Η Διευθύντρια Έκδοσης της Madame Figaro, Στέλλα Ράπτη, μας μεταδίδει από το προάστιο Asnieres λίγο πιο έξω από το Παρίσι.

Στο σπίτι της οικογένειας Louis Vuitton

Τα σπίτια έχουν μια ιδιαίτερη γλώσσα να μιλάνε. Χρησιμοποιούν χρώματα αντί για λέξεις, υλικά αντί για προτάσεις, έπιπλα αντί για παραγράφους.


Στο σπίτι της οικογένειας Louis Vuitton

Στην επιλογή και στον συνδυασμό κρύβονται μυστικά, στις φωτογραφίες πάνω στο τζάκι συνδιαλέγονται οι πρωταγωνιστές, στα χειροποίητα dessins του καναπέ κάποιο επιδέξιο χέρι έβαλε υπογραφή. Έτσι, όταν πρωτοείδα το σπίτι της οικογένειας Vuitton στο προάστιο Asnieres λίγο πιο έξω από το Παρίσι, διάβασα την παράδοση 150 χρόνων σε κάθε γωνιά του.

Στο σπίτι της οικογένειας Louis Vuitton  - εικόνα 2

Δεν περιμένει κανείς από το σπίτι μιας τόσο, μα τόσο διάσημης οικογένειας να βρίσκεται σε ένα μικρό δρομάκι προαστίου, ούτε να διαθέτει τόσο περιορισμένο κήπο, ούτε να είναι τόσο, μα τόσο μικρό. Μήπως είναι το εξοχικό;

Στο σπίτι της οικογένειας Louis Vuitton  - εικόνα 3

Λέει πολλά, επίσης, το γεγονός ότι στο συγκεκριμένο σημείο πρώτα χτίστηκαν τα εργαστήρια Vuitton το 1859 και γύρω από αυτά δημιουργήθηκε είκοσι χρόνια αργότερα το σπίτι της οικογένειας.

Στο σπίτι της οικογένειας Louis Vuitton  - εικόνα 4

Καλυμμένο στο γκρίζο πέπλο της φθινοπωρινής ομίχλης, σε υποδέχεται ακριβώς όπως ήταν τότε. Με τα υπέροχα βιτρό του 1900 στα παράθυρα γύρω από το σαλόνι, με το μοναδικό τζάκι από φωτεινό μπλε χρώμα, τα Art Deco γύψινα που κοσμούν όλους τους τοίχους. Οι προσωπικές φωτογραφίες μαρτυρούν το πέρασμα της οικογένειας και των πιο στενών συνεργατών.

Στο σπίτι της οικογένειας Louis Vuitton  - εικόνα 5

Ο Marc Jacobs, ο Ιβ Καρσέλ CEO της εταιρείας, οι απόγονοι τότε και τώρα. Ο κήπος μοιράζεται ανάμεσα στο σπίτι και τα εργαστήρια Louis Vuitton. Στην Asnieres κατασκευάζονται όλα τα είδη ταξιδιού, οι ειδικές παραγγελίες, οι τσάντες από πολυτελή δέρματα και οι τσάντες περιορισμένης έκδοσης για τις επιδείξεις μόδας.

Στο σπίτι της οικογένειας Louis Vuitton  - εικόνα 6

Από το 1859 έως το 1977 ήταν η μοναδική μονάδα παραγωγής της εταιρείας, σταδιακά προστέθηκαν κι άλλες.

Στο σπίτι της οικογένειας Louis Vuitton  - εικόνα 7

Διάβασε τα υπόλοιπα και δες όλες τις φωτογραφίες στο madamefigaro.gr

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για τάσεις και νέα στη Μόδα, Celebrity και Gossip News στο missbloom.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ