Follow us

Alexander McQueen: Ξυλοδαρμοί, ναρκωτικά και ενδοοικογενειακοί βιασμοί αποκαλύπτονται στη νέα βιογραφία του

Mία νέα βιογραφία που μόλις κυκλοφόρησε ρίχνει φως στα σκοτάδια της ζωής του υπερταλαντούχου Βρετανού σχεδιαστή.

Alexander McQueen: Ξυλοδαρμοί, ναρκωτικά και ενδοοικογενιακοί βιασμοί είναι μόνο μερικά από όσα αποκαλύπτονται στη νέα βιογραφία του αυτόχειρα σχεδιαστή

Μία νέα βιογραφία που μόλις κυκλοφόρησε ρίχνει φως στα σκοτάδια της ζωής του υπερταλαντούχου Βρετανού σχεδιαστή.

Alexander McQueen: Ξυλοδαρμοί, ναρκωτικά και ενδοοικογενειακοί βιασμοί αποκαλύπτονται στη νέα βιογραφία του
O Alexander McQueen σε ένα από τα πρώτα του shows τότε που όλα έδειχναν αισιόδοξα.

1. Τη βιογραφία του έγραψε ο Andrew Wilson που ερεύνησε επί δύο χρόνια τη ζωή του σχεδιαστή μέσα από συνεντεύξεις της οικογένειας των συνεργατών και κοντινών φίλων του Alexander McQueen.
2. Σε ηλικία 9 ετών βιάστηκε από το σύζυγο της μεγάλης του αδερφής. Αυτό αποκάλυψε ο ίδιος στην αδερφή του μετά το θάνατο του συζύγου της. Αυτή η τραυματική εμπειρία έδειξε πως καθόρισε πολλά από όσα ακολούθησαν στη ζωή του.
3. Το 2000 πριν νομιμοποιηθεί στην Βρετανία το σύμφωνο συμβίωσης μεταξύ ομόφυλων ζευγαριών, ο σχεδιαστής παντρεύτηκε σε μια άτυπη τελετή στην Ίμπιζα τον τότε σύντροφο του George Forsyth. Στο party του γάμου καταναλώθηκαν σαμπάνιες αξίας 30.000 ευρώ.
4. Κουμπάρες στην τελετή ήταν η Kate Moss και η αδερφή του συντρόφου του Anabel Forsyth ενώ ανάμεσα στους καλεσμένους στην τελετή ήταν και ο Jude Law με την τότε σύζυγο του Sandy Frost.
5. Έξι ώρες μετά το γάμο και μετά κατανάλωση τεράστιων ποσοτήτων αλκοόλ αλλά και ναρκωτικών ουσιών ο McQueen μαλώνει με το σύντροφο του και του σπάει ένα μπουκάλι στο κεφάλι. Από τότε και μέχρι το τέλος της σχέσης τους, οι βίαιοι καβγάδες θα είναι σχεδόν καθημερινοί.

Alexander McQueen: Ξυλοδαρμοί, ναρκωτικά και ενδοοικογενειακοί βιασμοί αποκαλύπτονται στη νέα βιογραφία του  - εικόνα 2
H Karlie Κloss στην τελευταία collection που δημιούργησε ο ίδιος και απέσπασε διθυραμβικές κριτικές από τους συντάκτες μόδας όλου του κόσμου

6. Πολλές φορές οι γείτονες του ζευγαριού στο Λονδίνο θα καλέσουν την αστυνομία για να σταματήσει τη βία που ξεσπούσε ανάμεσα στο ζευγάρι με τον σχεδιαστή να είναι σε κατάσταση εκτός ελέγχου και να χτυπάει το σύντροφο του μέχρι λιποθυμίας.
7. Κάποια περίοδο ο McQueen είχε φτάσει να δίνει για ναρκωτικές ουσίες περίπου 900 ευρώ κάθε ημέρα και έχει χάσει κάθε επαφή με την πραγματικότητα.
8. Η δόξα και τα τεράστια ποσά που έβγαζε από τα συμβόλαια του τον διέφθειραν πλήρως και σε συνάρτηση με τα ναρκωτικά που κατανάλωνε είχαν σαν αποτέλεσμα οι πραγματικοί του φίλοι να έχουν απομακρυνθεί και μην υπάρχει κανείς να τον συνεφέρει.
9. Μέσα σε όλη αυτή τη νοσηρή κατάσταση άλλαζε σεξουαλικούς συντρόφους πολύ συχνά και απαιτούσε οι σεξουαλικές του επαφές να είναι χωρίς προφύλαξη ρισκάροντας την υγεία του και τη ζωή του.
10. Όπως οι περισσότεροι καλλιτέχνες, και κυρίως αυτοί που ξεχωρίζουν και κάνουν πραγματικές τομές στην τέχνη τους, έτσι και ο McQueen ήταν ένας κλονισμένος άνθρωπος με μανιοκατάθλιψη και τεράστια εξάρτηση από το αλκοόλ και τα ναρκωτικά που επιβάρυναν συνεχώς την κατάσταση του.
11. Μετά το θάνατο της μητέρας του που της έτρεφε μεγάλη αδυναμία και την αυτοκτονία της κολλητής του φίλης και διάσημης stylist Isabella Blow, η αντίστροφη μέτρηση προς το τέλος του είχε ήδη αρχίσει και τίποτα πλέον δεν μπορούσε να τη σταματήσει...
12. Σε ηλικία 40 χρονών βρέθηκε κρεμασμένος στο σπίτι του από την οικιακή βοηθό του ενώ όπως έδειξε η νεκροψία πριν τον απαγχονισμό του είχε καταναλώσει ποσότητες ηρεμιστικών χαπιών και ναρκωτικών ουσιών.
13. Δυστυχώς αυτή η μεγαλοφυΐα της μόδας είχε πολλούς εσωτερικούς δαίμονες να παλέψει και δεν κατάφερε τελικά να γλυτώσει από αυτούς. Τον σκότωσαν οι δαίμονες του που ίσως αυτοί να ήταν και η αιτία του ταλέντου του...

Alexander McQueen: Ξυλοδαρμοί, ναρκωτικά και ενδοοικογενειακοί βιασμοί αποκαλύπτονται στη νέα βιογραφία του  - εικόνα 3
Ο τελευταίος χαιρετισμός από την πασαρέλα λίγο πριν δώσει ο ίδιος τέλος στη ζωή του

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για τάσεις και νέα στη Μόδα, Celebrity και Gossip News στο missbloom.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ