Follow us

Δοκίμασε τη βραβευμένη συνταγή cocktail Miramar Agria!

Είναι η συνταγή που θα εκπροσωπήσει την Ελλάδα στον Παγκόσμιο τελικό Havana Club International Grand Prix στην Αβάνα

Η συνταγή που θα εκπροσωπήσει την Ελλάδα στον Παγκόσμιο τελικό Havana Club International Grand Prix στην Αβάνα.

Η συνταγή που θα εκπροσωπήσει την Ελλάδα στον Παγκόσμιο τελικό Havana Club International Grand Prix στην Αβάνα.

Ολοκληρώθηκε με επιτυχία ο ελληνικός τελικός του 10ου Havana Club International Grand Prix στην Αθήνα και 10 από τους πλέον καταξιωμένους bartenders της χώρας έδωσαν τον καλύτερό τους εαυτό. Νικητής ο Αλέξανδρος Σουρμπάτης, που θα εκπροσωπήσει την Ελλάδα στον Παγκόσμιο τελικό της Αβάνας τον Ιούνιο του 2014. Κάθε δύο χρόνια bartenders απ’ όλο τον κόσμο διαγωνίζονται στην Αβάνα για τον τίτλο του καλύτερου Cantinero του Havana Club. Η συνταγή του νικητήριου cocktail είναι:

Miramar Agria
65ml Havana Club Seleccion de Maestros
25ml λικέρ γιαουρτιού με γεύση καρύδα
10ml σπιτικό liqueur falernum
20ml φρέσκο χυμό από λεμόνι και lime
2 σταγόνες bitters περγαμόντο
Μισό ασπράδι από βιολογικό αυγό

Εκτέλεση
Προσθέστε όλα τα συστατικά σε ένα μεταλλικό shaker, αλλά μόνο τη μία σταγόνα του bitters περγαμόντο. Χρησιμοποιήστε ασπράδι βιολογικού αυγού από το ψυγείο. Η μυρωδιά του αυγού γίνεται λιγότερο αισθητή. Χρησιμοποιήστε χυμό από λεμόνι και lime για να πλησιάσετε πιο κοντά στη γεύση του κουβανέζικου λεμονιού. Προσθέστε πάγο και ανακινήστε δυνατά. Σουρώστε και πετάξτε τον πάγο. Ανακινήστε πάλι χωρίς τον πάγο. Αυτή η τεχνική ονομάζεται αντίστροφο dry shake και δημιουργεί πολύ περισσότερο αφρό σε σχέση με το συνηθισμένο dry shake. Σερβίρετε το κοκτέιλ σε sour glass και προσθέστε στην κορυφή τη δεύτερη σταγόνα του bitters περγαμόντο μαζί με ένα κλωναράκι δυόσμο. Το κοκτέιλ είναι έτοιμο για σερβίρισμα.


Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για τάσεις και νέα στη Μόδα, Celebrity και Gossip News στο missbloom.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ