Tasty Guide : Επιδόρπια21 ΜΑΪΟΥ, 2019

Μπισκότα με μαύρη σοκολάτα και χοντρό θαλασσινό αλάτι

Από τη blogger Foivi Geller

Μπισκότα με μαύρη σοκολάτα

Από τη blogger Foivi Geller (donkeyandthecarrot.blogspot.com) για τη Miss Bloom.

Ξεκινάμε σήμερα με τα μπισκότα της που συνδυάζουν σοκολάτα και θαλασσινό αλάτι! Enjoy!

Συνταγή για γλυκιές κρέπες με πραλίνα και μπανάνα

Μπισκότα με μαύρη σοκολάτα και χοντρό θαλασσινό αλάτι

Συνταγή για 20 – 25 μπισκότα

Υλικά

  • 1 κούπα ανάλατο βούτυρο
  • 1 κούπα μαύρη ζάχαρη
  • 2 κρόκοι αυγών
  • 2 κούπες αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 1 κ.γ. αλάτι
  • 120 γρ. καλής ποιότητας μαύρη σοκολάτα ή κουβερτούρα bittersweet
  • 1/4 της κούπας χοντροκοπανισμένα ωμά ανάλατα αμύγδαλα (ή όποιο άλλο ξηρό καρπό θέλετε, καβουρδισμένο ή ωμό)
  • Χοντρό αλάτι (fleur de sel)

Εκτέλεση

1. Προθερμάνετε τον φούρνο στους 180. Βάλτε λαδόκολα στο ταψί σας.

2. Χτυπήστε σε μίξερ για ζύμη, το βούτυρο με τη μαύρη ζάχαρη. Προσθέστε τους κρόκους ένα ένα και συνεχίστε με το μίξερ μέχρι να ομογενοποιηθούν όλα τα υλικά καλά. Ανακατέψτε το αλεύρι με το κανονικό αλάτι σε ένα μικρό μπωλ και προσθέστε το σιγά σιγά στο μίγμα με το βούτυρο και τη ζάχαρη. Χτυπήστε τα μέχρι να γίνουν μια καλή ζύμη.

3. Πάρτε το ζυμάρι σας και τυλίξτε το καλά σε μια μεμβράνη. Αφήστε το στο ψυγείο για δέκα λεπτά.

4. Απλώστε το ζυμάρι σας σε μια επιφάνεια αλευρωμένη. Ανοίξτε το καλά με τα χέρια σας. Το κάθε μπισκότο που θα κόψετε δε θα πρέπει να ξεπερνά το ένα εκατοστό σε ύψος, οπότε απλώστε τη ζύμη σας οσο πιο λεπτή μπορείτε. Κόψτε σε κυκλάκια διαμέτρου 5 εκατοστών.Τοποθετήστε τα πάνω στην λαδόκολλα.

5. Ψήστε τα για 11 με 13 λεπτά, μέχρι οι ακρούλες να ροδοκοκκινήσουν. Αφήστε τα να κρυώσουν εντελώς πάνω στην λαδόκολα. Λιώστε τη σοκολάτα σε μπεν μαρί. Όταν τα μπισκότα κρυώσουν, αλείψτε μια λεπτή στρώση σοκολάτας πάνω τους. Πριν η σοκολάτα αρχίσει να παγώνει, πασπαλίστε με τα αμύγδαλα (pecans, φουντούκι ή ό, τι θέλετε) και με λίγους κόκκους απο το χοντρό θαλασσινό αλάτι! Αφήστε τη σοκολάτανα στεγνώσει εντελώς. Τοποθετήστε τα μπισκοτάκια σε αεροστεγές μπωλ και σε θερμοκρασία δωματίου και θα διατηρηθούν για τρεις μέρες.

Πανεύκολο μπισκοτένιο fudge σοκολάτας με 4 μόνο υλικά

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΠΟ ΕΠΙΔΟΡΠΙΑ

Best of network